Učitelj AEQ metode® 1. stopnje

Se v svojem življenju ali delu srečujete z neredom v gibanju in komunikaciji, ki vas sili v nepotreben trud in povzroča nelagodje, bolečine ter poškodbe tako na telesnem, kot čustvenem področju?  Ste zdravstveni delavec, učitelj gibanja, trener ali terapevt in se želite naučiti pravilno uporabo AEQ metode, AEQ vaj® in kako naučeno vključiti v svoje življenje in delo? Potem vam priporočam da si vzamete čas in usmerite pozornost v spodnji razpis seminarja učenja AEQ metode 1. stopnje.

Vaš učitelj; Aleš Ernst, avtor AEQ metode

Vsakodnevno delam s strankami, ki se name obračajo predvsem zaradi kroničnih mišičnih bolečin. Naučim jih drugačne perspektive za vzroke bolečin in omejitev ki jih čutijo vsak dan. Z boljšim razumevanjem in vajami, bodo odpravili bolečine in izboljšali gibanje ter slabo držo, seveda če bodo vaje izvajali redno. Moje stranke so tudi profesionalni športniki, trenerji, rekreativci, ki bi radi obdržali uspehe, do katerih so prišli s trdim delom. AEQ metoda omogoča uspešno premagovanje stresa in bolečin z povečanjem učinkovitosti in nadzora gibanja ter s tem izboljša rezultate, povrne motivacijo ter na novo definira cilje in ambicije in to brez bolečin. Z njo se naučimo bolje kontrolirati svoje telo, um in povečati urejenost ter kompleksnost gibov in dela. Sem avtor knjige Lahkotno iz kroničnih bolečin. Vsakodnevno sem priča znatnim pozitivnim spremembam, ki jih AEQ metoda prinese v življenje in rezultate mojih strank.

O seminarju

Seminar za učitelja AEQ metode® 1. stopnje je namenjen temeljitejšemu spoznavanju AEQ metode®. Bodoči učitelj bo deležen dovolj znanja o osnovnih temeljih metode ter spoznal, kako  razviti dovolj jasno komunikacijo znotraj sebe ter med njim in stranko. Uril se bo v razlagi  vzrokov za trenutno počutje, nadgrajeval  in spoznaval nove in nove vaje ter njihovo primernost za posamezno težavo.

Na seminarju pridobljeno znanje je primerno in nujno za dovolj kvalitetno učenje strank. Omogoča boljšo rehabilitacijo po poškodbah ter odpravo manj kompleksnih kroničnih mišičnih zakrčenosti in kroničnih bolečin. Učimo se pravilnega usmerjanja pozornosti, da bi zaznali morebitne nejasnosti v komunikaciji s stranko. Tako se bo učitelj uspešneje spopadel z neučinkovitostjo strankinih gibov. Znanje zmanjšuje ugibanje pri odločitvah, kako naprej, zmanjša tudi možnost ponavljanja poškodb in porabo časa za korekcijske vaje.

 

Pomemben del učenja AEQ metode je razumevanje AEQ filozofije, ki omogoča drugačen pogled na vzroke težav. Znanje, pridobljeno na seminarju, zadošča za pridobivanje izkušenj in zmožnost vodenja 3-4 urnih delavnic za skupino desetih oseb.

Povpraševanje po tej vrsti učenja je čedalje večje v vseh starostnih skupinah in poklicih. V šestih dneh bomo delali na sebi in na soudeležencih seminarja. Tako se boste lahko primerno pripravljeni potopili v globine AEQ metode ter začeli korenito vplivati na kvaliteto svojega življenja, znanje pa kasneje uporabili na strankah. Po uspešno zaključenem seminarju prejmete certifikat učitelja  AEQ metode 1. stopnje.

Pomemben del učenja AEQ metode je razumevanje AEQ filozofije, ki omogoča drugačen pogled na vzroke težav. Znanje, pridobljeno na seminarju, zadošča za pridobivanje izkušenj in zmožnost vodenja 3-4 urnih delavnic za skupino desetih oseb.

Povpraševanje po tej vrsti učenja je čedalje večje v vseh starostnih skupinah in poklicih. V šestih dneh bomo delali na sebi in na soudeležencih seminarja. Tako se boste lahko primerno pripravljeni potopili v globine AEQ metode ter začeli korenito vplivati na kvaliteto svojega življenja, znanje pa kasneje uporabili na strankah. Po uspešno zaključenem seminarju prejmete certifikat učitelja  AEQ metode 1. stopnje.

Na seminarju lahko sodelujete preko Zooma ali pa osebno v Centru AEQ metode, Brežice. 

O AEQ metodi

AEQ metoda je razvita za učinkovito in razumljivo pomoč ljudem v kroničnih bolečinah in gibalnih omejitvah. Kot tudi tistim, ki bi radi izboljšali telesne in umske zmogljivosti in dvignili kvaliteto življenja. AEQ vaje so enostavne, nežne, in zelo učinkovite, saj bolečim, napetim, kratkim mišicam povrnejo optimalno funkcijo. Stanje kronično zakrčenih mišic – imenovano senzorno-motorična amnezija (SMA) – izhaja iz prilagoditve podzavestnega dela živčnega sistema na nesreče, poškodbe, operacije ali ponavljajoč stres, ki povzoči senzorno atropijo. Ta skozi čas vodi v SMA, ki je vzrok za večine vsakdanjih stanj z bolečinami v mišicah, za katere se napačno domneva, da imajo vzrok v strukturnih pomanjkljivostih..

 AEQ vaje so zelo učinkovit način, da  napetim mišicam povrnejo optimalno funkcijo. 

Somatske vaje, ki jih je v osnovi razvil Moshe Feldenkrai in  Thomas Hanna, Skozi razvoj metode in prakso pa izboljšal in prilagodil zahtevam in obremenitvam sodobnega življenja skozi  Aleš Ernst, vas pripravijo na to, da se naučite urejeno, učinkovito gibati v katerem koli izbranem delu, športu ali dejavnosti. AEQ Vaje učijo, obnovitvijo ter izboljšajo čutno-gibalno zavedanje, zmanjšajo senzorno atropijo ter tako povrnejo primeren nadzor neuro-muskulaturnega sistema nad dolžino in funkcijo mišic.

Znanje AEQ metode in pravilno poučevanje AEQ vaj so odlična in nujna dopolnitev katerekoli gibalne in psihoterapevtske prakse, fizičnega treninga ali rehabilitacijskega programa. Vključitev AEQ vaj in principov somatskega gibanja v vašo primarno prakso vam bo omogočilo, da svoje stranke učite o varnih načinih lajšanja in odprave kroničnih bolečin v mišicah in telesu, preprečevanju poškodb in kako bolje, učinkoviteje skrbeti zase.

sem se imel priložnost podučiti ob nekajletnem delu s strankami. Ob aktivnih terapijah klinične somatike s somatskimi vajami so se mnogim zgodile znatne spremembe in izboljšanje življenja, in vendarle so se dobrodejni učinki pri večini obdržali le nekaj mesecev. Sčasoma so se vrnili v prejšnje stanje in  vaje izvajali le občasno, ko je bolečina postala preveč moteča.

se je življenje zadnjih nekaj desetletij izjemno pohitrilo in da je temu primerna manjša sposobnost zbranosti in prilagodljivost človeka, ki živi hitro življenje, kar omogoča tehnologija. Za tak način življenja potrebujemo veliko energije, a tudi naprave, ki delo opravljajo namesto nas ter nam tako prihranijo čas.

Naše telo se je skozi evolucijo ter boj za obstanek razvijalo ob pomankanju in boju za energijo. Čas ni bil bistven, danes pa živimo, kot da bi se venomer vozili po avtocesti, kar nam omogoča prihranek časa, hkrati pa pomeni tudi večjo porabo goriva (energije) ter večjo obrabo. Obenem je prilagodljivost, to manipulacijsko polje, ko se zgodi nekaj nepredvidljivega, manjša. Ko je treba z avtoceste zaviti na makadamsko pot in voziti zlagoma, smo zmedeni in negotovi. Skorajda pod stresom, čeprav smo milijone let preživeli in se v neprilagojenem sovražnem okolju celo razvijali.

dobesedno ali posredno – nas dela napete, trde in toge. Nastaja bolečina, ki opozarja na neučinkovitost ter entropijo.

bi stranka upočasnila svoje življenje, ji ne postavijo dovolj ovir, da bi morala razmišljati, kako se giba, kako nekaj počne ter kako bi morala vajo pravilneje izvesti.

počnemo ter iščemo boljšo rešitev. Boljša rešitev je tista, kjer z manj truda (energije) naredimo enako ali več kot prej. Povedano drugače: dvakrat premisli, enkrat naredi. Kot če bi z avtoceste zavili na poligon spretnostne vožnje.

s katerim dobimo več nadzora. To omogoči več usklajenosti, kar vodi v večjo učinkovitost. Ta pa vedno dobro dene, saj omogoči povrnitev, ohranitev in izboljšanje lahkotnega gibanja, ki je pogoj za lepa, neboleča in samostojna zrela leta.

Priporočilo za udeležbo na seminarju učitelja AEQ metode® 1. stopnje

Delo, odnosi in vedenje učitelja AEQ metode je urejeno s pravilniki in etičnim kodeksom, ki jih mora učitelj spoštovati za primeren red znotraj AEQ sistema. Pravilnike najdete TUKAJ

Namen pravilnikov je, da ohrani primeren notranji red, ki bo omogočal širitev AEQ metode, ne da širjenje privede do upada kvalitete in standardov znotraj sistema AEQ.

Seminar je namenjen tako začetnikom na področju somatike, ki bi želeli pravilno učiti AEQ metodo in AEQ vaje, kot tudi tistim, ki imajo že izkušnje na področju drugih somatskih metod in bi radi še poglobili notranjo urejenost kot tudi sposobnost učenja skozi besede in gibanje.

Udeležencem tečaja priporočam udeležbo na spletnih programih, ki jih vodim, da se tako seznanijo s principi AEQ metode ter AEQ vajami, saj boste tako dobili boljši občutek za telo in zmanjšali senzorno amnezijo  za boljši učinek seminarja.

Na tem intenzivnem 6-dnevnem učenju bodo udeleženci pridobili temeljno razumevanje ključnih principov AEQ metode in somatskega gibanja: znanost, filozofijo in tehnike učenja. Naučili se bodo, kako pravilno poučevati enajst temeljnih AEQ vaj in kako jih učinkovito vključiti v svojo primarno prakso. Tečaj je temeljit uvod v to zelo učinkovito, a hkrati preprosto in varno metodo učenja nevro-muskularnega gibanja in odprave bolečin ter gibalnih omejitev.

Program seminarja

Kaj udeleženci prejmejo na seminarju...

Udeleženci prejmejo učbenik 1. stopnje z vsebino seminarja ter podrobne opise vaj obravnavanih na seminarju dva tedna pred seminarjem, ko uredijo plačilo prijavnine v celoti. Po uspešno opravljenem seminarju in primernim poznavanjem AEQ metode udeleženec prejme certifikat učitelja AEQ metode 1. stopnje. Z uspešno opravljenim seminarjem udeleženci pridobijo možnost učenja strank, kot tudi mentorstvo in pomoč pri samostojnem delu, objave v sistemu AEQ metode Slovenija ter skozi nadaljnje šolanje na seminarju 2. stopnje izpolni pogoje za pridobitev AEQ licence. Certifikat velja tri leta. Po poteku veljavnosti se učitelj lahko udeleži obnovitvenega seminarja, v primeru, da v tem času ni nadaljeval šolanja na višji stopnji. Če veljavnost certifikata poteče, učitelja pa ga ne obnovi ali nadaljuje šolanja na višji stopnji učitelj pri svojem delu več ne sme uporabljati nazivov, ki mu pripadajo ob pridobitvi certifikata (Učitelj AEQ metode, AEQ metoda, AEQ vaje).

Sestavni del šolanja učitelja AEQ metode 1. stopnje je pisanje domačih nalog, ki jih prejemajo v primernih časovnih razmakih po končanem seminarju in v kombinaciji z avdio posnetki seminarja omogočajo učiteljem večjo globino dojemanja področji, ki jih obravnava seminar. Na ta način seminar traja skoraj pol leta in učitelju daje čas, ki je potreben, da bi spoznal sebe in tako razumel druge, ki jim pomaga z učenjem AEQ metode. 

Redno in primerno izvajanje domačih nalog in obnov je pogoj za prijavo na seminar 2. stopnje.

Prednosti uporabe naučenega na seminarju za vas in vaše delo

Boljše somatsko zavedanje in čutilno gibalni nadzor sta bistvo katerekoli uspešne fizične discipline. Kot učitelj AEQ vaj boste pri obravnavi vaših strank samozavestno vključevali AEQ vaje kot osnovno ″ogrevanje″, kot dodatek pri masažni terapiji ali kot novo, stimulativno gibanje pri vaših urah joge, pilatesa ali fitnesa. Svoje stranke in učence boste lahko naučili pendikulacije namesto raztezanja in jim na ta način omogočili, da izboljšajo funkcije in nadzor svojih mišic.

Prednosti AEQ vaj za vaše stranke:

Certificiran učitelj AEQ metode 1.stopnje zna:

Boljše somatsko zavedanje in čutilno gibalni nadzor sta bistvo katerekoli uspešne fizične discipline. Kot učitelj AEQ vaj boste pri obravnavi vaših strank samozavestno vključevali AEQ vaje kot osnovno ″ogrevanje″, kot dodatek pri masažni terapiji ali kot novo, stimulativno gibanje pri vaših urah joge, pilatesa ali fitnesa. Svoje stranke in učence boste lahko naučili pendikulacije namesto raztezanja in jim na ta način omogočili, da izboljšajo funkcije in nadzor svojih mišic.

Slike iz šolanj za učitelja AEQ metode

Mnenja o šolanju AEQ metode®

Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Petra Šmid Seljak
Mnenje o AEQ metodi® 1.stopnje, Urban Urbanc
Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Benjamin Trontelj
Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Samo Sinik
Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Simona Lesar
Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Lidija Jakljevič
Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Janez Logar
Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Maša Gril
Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Blaž Jurečič
Mnenje o AEQ metodi® 1.stopnje, Nace Janežič
Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Anja Jarkovič
Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Renata Zen Hari
Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Gregor Marinšek
Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Lana Bauman
Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Ivana Buble

Človek je kompleksno bitje, ki zahteva celosten terapevtski pristop; le-tega gradim z uporabo različnih metod in tehnik. Samo če sledim temu vodilu, se lahko poleg telesa dotaknem globin posameznika, posežem

Vedno bolj spoznavam, da nobena stvar v življenju ni naključna in tudi moje težave, povezane s hernijo v ledvenem delu hrbtenice, niso bile slučajne. Besedo 'naključje' namreč uporabljamo takrat, kadar

V svet klinične somatike sem vstopil »šepajoče«. Težave z levim kolenom so se vlekle predolgo. Pri delu, športu, celo enostavnemu sprehodu… V bistvu, če dobro premislim sem v preteklosti vedno

Seminar za učitelja somatskih gibov po AEQ metodi 1. stopnje je bil zame en izmed najboljših izobraževanj katerim sem prisostvoval. Poleg tega, da je potekal v nadvse prijetnem okolju in

V življenju ima vsak vsega dovolj. Eni imajo več izkušenj, drugi malo manj. Vsak ima znanje na raznih področjih, če ne prirojenih ali priučenih, so ga naučile izkušnje. Jaz osebno

Vsakdanje hitenje, skrbi, vrvež dogodkov, me je pripeljalo v stanje, da nisem imela več stika s svojim telesom. Tega seveda tedaj še nisem vedela, čutila sem pa, da ne grem

V letu 2021 sem se spoznal z AEQ metodo. In z Alešem Ernst. Aktivno sem se udeležil štirih AEQ programov. Vmes sem redno izvajal vaje. Po lastnem izboru. To mi

Na seminarju za učitelja 1. stopnje so jasno predstavljene osnove AEQ metode, podkrepljene z različnimi praktičnimi primeri. To omogoča primerno razumevanje metode in daje možnost, da bodoči učitelji 1. stopnje

Skozi svojo športno kariero sem napredek smatral le, če je bilo telo nasljedni dan utrujeno. V kolikor nisem dal vsega od sebe sem imel slab občutek. Tak način dela me

Od vsega učenja, seminarjev in izobraževanj, ki sem se jih v življenju udeležil, je imelo izobraževanje za učitelja AEQ metode 1. stopnje name daleč največji vpliv in transformativno moč. Ob

SPOZNANJA IN RAZUMEVANJE 1. STOPNJE AEQ METODE Že nekaj let se potapljam v svoj notranji svet in želim razumeti zakaj delujemo tako kot delujemo in zakaj čutimo tako kot čutimo.

Ko sem se prijavila na seminar, sem mislila, da se bom naučila samo dodatne metode, ki mi bo v pomoč v delu. Dobila pa sem veliko več kot samo to.

Začetek seminarja sem pričakal s precej velikimi pričakovanji. Predvsem sem želel spoznati razliko med navadno klinično somatiko, Feldenkresis metodo in AEQ metodo. Z vsemi sem se v preteklosti bežno srečal

Minilo je skoraj eno leto od zaključenega seminarja, pa se še zmeraj učim vsak dan. AEQ metoda ne nudi rešitev iz danes na jutri in tudi znanje se ne pridobi

AEQ – tečaj za učitelja AEQ metode 1. stopnje; Mnenje o seminarju 1. stopnje AEQ metode Ko razmišljam o AEQ z mislimi vsakič odtavam nazaj, na svoj začetek spoznavanja AEQ,

september 2023
No event found!