Učitelj AEQ metode® 1. stopnje

Se v svojem življenju ali delu srečujete z neredom v gibanju in komunikaciji, ki vas sili v nepotreben trud in povzroča nelagodje, bolečine ter poškodbe tako na telesnem, kot čustvenem področju?  Ste zdravstveni delavec, učitelj gibanja, trener ali terapevt in se želite naučiti pravilno uporabo AEQ metode, AEQ vaj® in kako naučeno vključiti v svoje življenje in delo? Potem vam priporočam da si vzamete čas in usmerite pozornost v spodnji razpis seminarja učenja AEQ metode 1. stopnje.

Vaš učitelj; Aleš Ernst, avtor AEQ metode

Vsakodnevno delam s strankami, ki se name obračajo predvsem zaradi kroničnih mišičnih bolečin. Naučim jih drugačne perspektive za vzroke bolečin in omejitev ki jih čutijo vsak dan. Z boljšim razumevanjem in vajami, bodo odpravili bolečine in izboljšali gibanje ter slabo držo, seveda če bodo vaje izvajali redno. Moje stranke so tudi profesionalni športniki, trenerji, rekreativci, ki bi radi obdržali uspehe, do katerih so prišli s trdim delom. AEQ metoda omogoča uspešno premagovanje stresa in bolečin z povečanjem učinkovitosti in nadzora gibanja ter s tem izboljša rezultate, povrne motivacijo ter na novo definira cilje in ambicije in to brez bolečin. Z njo se naučimo bolje kontrolirati svoje telo, um in povečati urejenost ter kompleksnost gibov in dela. Sem avtor knjige Lahkotno iz kroničnih bolečin. Vsakodnevno sem priča znatnim pozitivnim spremembam, ki jih AEQ metoda prinese v življenje in rezultate mojih strank.

Prvo šolanje AEQ učiteljev sem izvedel jeseni 2016. Od takrat sem izšolal več kot 200 AEQ učiteljev različnih stopenj in smeri. Vsak seminar je bil nova izkušnja in mi je omogočil dodelavo in izboljševanje procesa šolanja, kar je posledično dalo vedno boljše AEQ učitelje in vedno bolj kompleksno AEQ metodo. Kakovost razumevanja in razlag ter izboljševanje vodenja AEQ vaj je omogočilo, da je AEQ metoda postopoma postala zelo pomembna in iskana metoda za pozitiven vpliv na kronična stanja. Z izkušnjami in širjenjem znanja sem v AEQ drveo dodal še veji AEQ dihanje in AEQ odnosi, kar AEQ učitelju omogoča izbiro najprimernejše razlage in vpliva na vzrok kroničnih stanj pri stranki. 

Asistent na seminarju; Petra Šmid Seljak, učenka AEQ metode 4. stopnje 3/5

Z AEQ metodo sem se srečala leta 2016, ko je Aleš pripravil prvo izobraževanje za Učitelje AEQ metode 1. stopnje.

Pričakovala sem še en seminar, kakršnih sem bila vajena na svojih dotedanjih terapevtskih izobraževanjih. Pa me je zelo presenetila, lahko bi rekla »sezula«, širina in globina AEQ pogleda na kronična telesna stanja.

Z izobraževanja sem odšla bogatejša in bolj drugačna, kot kadarkoli do tedaj. V zadnjih sedmih letih sem se primerno in potrebno spremenila ter izobrazila za Učiteljico AEQ metode 3. stopnje, Učiteljico AEQ dihanja 2. stopnje, Učiteljico AEQ odnosov 1. stopnje in učenko AEQ metode 4. stopnje 3/5.

Danes, ko pogledam nazaj, vidim svojo korenito spremembo, do katere sem prišla s pomočjo znanj, razlag in AEQ vaj. Pomemben del mojega spreminjanja je bilo tudi vodenje AEQ delavnic za stranke. Pričela sem z vodenji AEQ vaj v živo. Najprej sem organizirala 5-urne delavnice v živo, kasneje, ko je covid-19 prinesel spremembe v življenjskem stilu, pa sem nadaljevala z vodenji spletnih AEQ programov, ki jih uspešno vodim še danes.

Stik z AEQ metodo je za vedno preusmeril mojo osebno in profesionalno pot in me postavil v »nove čevlje«, v katerih nadaljujem svojo pot spremembe še danes. Ravno to je najvišja referenca za učenje strank, ki se obrnejo name in tudi same spreminjajo nujno v potrebno. Tako vedno bolj pravočasno urejajo vzroke, ki botrujejo kroničnim težavam v njihovih življenjih ter jih spreminjajo v uspešnejša in srečnejša. Višje zavedanje in boljše čutenje telesa,  kontrola in učinkovitost gibanja ter vedenja so ključ do celostne spremembe.

Na seminarju 1. stopnje vas bom učila pravilnega in učinkovitega čutenja ter posledično kvalitetnega vodenja AEQ vaj.

O seminarju

Seminar za učitelja AEQ metode® 1. stopnje je namenjen temeljitejšemu spoznavanju AEQ metode®. Bodoči učitelj bo deležen dovolj znanja o osnovnih temeljih metode ter spoznal, kako  razviti dovolj jasno komunikacijo znotraj sebe ter med njim in stranko. Uril se bo v razlagi  vzrokov za trenutno počutje, nadgrajeval  in spoznaval nove in nove vaje ter njihovo primernost za posamezno težavo.

Na seminarju pridobljeno znanje je primerno in nujno za dovolj kvalitetno učenje strank. Omogoča boljšo rehabilitacijo po poškodbah ter odpravo manj kompleksnih kroničnih mišičnih zakrčenosti in kroničnih bolečin. Učimo se pravilnega usmerjanja pozornosti, da bi zaznali morebitne nejasnosti v komunikaciji s stranko. Tako se bo učitelj uspešneje spopadel z neučinkovitostjo strankinih gibov. Znanje zmanjšuje ugibanje pri odločitvah, kako naprej, zmanjša tudi možnost ponavljanja poškodb in porabo časa za korekcijske vaje.

 

Pomemben del učenja AEQ metode je razumevanje AEQ filozofije, ki omogoča drugačen pogled na vzroke težav. Znanje, pridobljeno na seminarju, zadošča za pridobivanje izkušenj in zmožnost vodenja 3-4 urnih delavnic za skupino desetih oseb.

Povpraševanje po tej vrsti učenja je čedalje večje v vseh starostnih skupinah in poklicih. V šestih dneh bomo delali na sebi in na soudeležencih seminarja. Tako se boste lahko primerno pripravljeni potopili v globine AEQ metode ter začeli korenito vplivati na kvaliteto svojega življenja, znanje pa kasneje uporabili na strankah. Po uspešno zaključenem seminarju prejmete certifikat učitelja  AEQ metode 1. stopnje.

Pomemben del učenja AEQ metode je razumevanje AEQ filozofije, ki omogoča drugačen pogled na vzroke težav. Znanje, pridobljeno na seminarju, zadošča za pridobivanje izkušenj in zmožnost vodenja 3-4 urnih delavnic za skupino desetih oseb.

Povpraševanje po tej vrsti učenja je čedalje večje v vseh starostnih skupinah in poklicih. V šestih dneh bomo delali na sebi in na soudeležencih seminarja. Tako se boste lahko primerno pripravljeni potopili v globine AEQ metode ter začeli korenito vplivati na kvaliteto svojega življenja, znanje pa kasneje uporabili na strankah. Po uspešno zaključenem seminarju prejmete certifikat učitelja  AEQ metode 1. stopnje.

Na seminarju lahko sodelujete preko Zooma ali pa osebno v Centru AEQ metode, Brežice. 

O AEQ metodi

AEQ metoda je razvita za učinkovito in razumljivo pomoč ljudem v kroničnih bolečinah in gibalnih omejitvah. Kot tudi tistim, ki bi radi izboljšali telesne in umske zmogljivosti in dvignili kvaliteto življenja. AEQ vaje so enostavne, nežne, in zelo učinkovite, saj bolečim, napetim, kratkim mišicam povrnejo optimalno funkcijo. Stanje kronično zakrčenih mišic – imenovano senzorno-motorična amnezija (SMA) – izhaja iz prilagoditve podzavestnega dela živčnega sistema na nesreče, poškodbe, operacije ali ponavljajoč stres, ki povzoči senzorno atropijo. Ta skozi čas vodi v SMA, ki je vzrok za večine vsakdanjih stanj z bolečinami v mišicah, za katere se napačno domneva, da imajo vzrok v strukturnih pomanjkljivostih..

 AEQ vaje so zelo učinkovit način, da  napetim mišicam povrnejo optimalno funkcijo. 

Somatske vaje, ki jih je v osnovi razvil Moshe Feldenkrai in  Thomas Hanna, Skozi razvoj metode in prakso pa izboljšal in prilagodil zahtevam in obremenitvam sodobnega življenja skozi  Aleš Ernst, vas pripravijo na to, da se naučite urejeno, učinkovito gibati v katerem koli izbranem delu, športu ali dejavnosti. AEQ Vaje učijo, obnovitvijo ter izboljšajo čutno-gibalno zavedanje, zmanjšajo senzorno atropijo ter tako povrnejo primeren nadzor neuro-muskulaturnega sistema nad dolžino in funkcijo mišic.

Znanje AEQ metode in pravilno poučevanje AEQ vaj so odlična in nujna dopolnitev katerekoli gibalne in psihoterapevtske prakse, fizičnega treninga ali rehabilitacijskega programa. Vključitev AEQ vaj in principov somatskega gibanja v vašo primarno prakso vam bo omogočilo, da svoje stranke učite o varnih načinih lajšanja in odprave kroničnih bolečin v mišicah in telesu, preprečevanju poškodb in kako bolje, učinkoviteje skrbeti zase.

sem se imel priložnost podučiti ob nekajletnem delu s strankami. Ob aktivnih terapijah klinične somatike s somatskimi vajami so se mnogim zgodile znatne spremembe in izboljšanje življenja, in vendarle so se dobrodejni učinki pri večini obdržali le nekaj mesecev. Sčasoma so se vrnili v prejšnje stanje in  vaje izvajali le občasno, ko je bolečina postala preveč moteča.

se je življenje zadnjih nekaj desetletij izjemno pohitrilo in da je temu primerna manjša sposobnost zbranosti in prilagodljivost človeka, ki živi hitro življenje, kar omogoča tehnologija. Za tak način življenja potrebujemo veliko energije, a tudi naprave, ki delo opravljajo namesto nas ter nam tako prihranijo čas.

Naše telo se je skozi evolucijo ter boj za obstanek razvijalo ob pomankanju in boju za energijo. Čas ni bil bistven, danes pa živimo, kot da bi se venomer vozili po avtocesti, kar nam omogoča prihranek časa, hkrati pa pomeni tudi večjo porabo goriva (energije) ter večjo obrabo. Obenem je prilagodljivost, to manipulacijsko polje, ko se zgodi nekaj nepredvidljivega, manjša. Ko je treba z avtoceste zaviti na makadamsko pot in voziti zlagoma, smo zmedeni in negotovi. Skorajda pod stresom, čeprav smo milijone let preživeli in se v neprilagojenem sovražnem okolju celo razvijali.

dobesedno ali posredno – nas dela napete, trde in toge. Nastaja bolečina, ki opozarja na neučinkovitost ter entropijo.

bi stranka upočasnila svoje življenje, ji ne postavijo dovolj ovir, da bi morala razmišljati, kako se giba, kako nekaj počne ter kako bi morala vajo pravilneje izvesti.

počnemo ter iščemo boljšo rešitev. Boljša rešitev je tista, kjer z manj truda (energije) naredimo enako ali več kot prej. Povedano drugače: dvakrat premisli, enkrat naredi. Kot če bi z avtoceste zavili na poligon spretnostne vožnje.

s katerim dobimo več nadzora. To omogoči več usklajenosti, kar vodi v večjo učinkovitost. Ta pa vedno dobro dene, saj omogoči povrnitev, ohranitev in izboljšanje lahkotnega gibanja, ki je pogoj za lepa, neboleča in samostojna zrela leta.

Priporočilo za udeležbo na seminarju učitelja AEQ metode® 1. stopnje

Delo, odnosi in vedenje učitelja AEQ metode je urejeno s pravilniki in etičnim kodeksom, ki jih mora učitelj spoštovati za primeren red znotraj AEQ sistema. Pravilnike najdete TUKAJ

Namen pravilnikov je, da ohrani primeren notranji red, ki bo omogočal širitev AEQ metode, ne da širjenje privede do upada kvalitete in standardov znotraj sistema AEQ.

Seminar je namenjen tako začetnikom na področju somatike, ki bi želeli pravilno učiti AEQ metodo in AEQ vaje, kot tudi tistim, ki imajo že izkušnje na področju drugih somatskih metod in bi radi še poglobili notranjo urejenost kot tudi sposobnost učenja skozi besede in gibanje.

Udeležencem tečaja priporočam udeležbo na spletnih programih, ki jih vodim, da se tako seznanijo s principi AEQ metode ter AEQ vajami, saj boste tako dobili boljši občutek za telo in zmanjšali senzorno amnezijo  za boljši učinek seminarja.

Na tem intenzivnem 6-dnevnem učenju bodo udeleženci pridobili temeljno razumevanje ključnih principov AEQ metode in somatskega gibanja: znanost, filozofijo in tehnike učenja. Naučili se bodo, kako pravilno poučevati enajst temeljnih AEQ vaj in kako jih učinkovito vključiti v svojo primarno prakso. Tečaj je temeljit uvod v to zelo učinkovito, a hkrati preprosto in varno metodo učenja nevro-muskularnega gibanja in odprave bolečin ter gibalnih omejitev.

Program seminarja

Kaj udeleženci prejmejo na seminarju...

Udeleženci prejmejo učbenik 1. stopnje z vsebino seminarja ter podrobne opise vaj obravnavanih na seminarju dva tedna pred seminarjem, ko uredijo plačilo prijavnine v celoti. Po uspešno opravljenem seminarju in primernim poznavanjem AEQ metode udeleženec prejme certifikat učitelja AEQ metode 1. stopnje. Z uspešno opravljenim seminarjem udeleženci pridobijo možnost učenja strank, kot tudi mentorstvo in pomoč pri samostojnem delu, objave v sistemu AEQ metode Slovenija ter skozi nadaljnje šolanje na seminarju 2. stopnje izpolni pogoje za pridobitev AEQ licence. Certifikat velja tri leta. Po poteku veljavnosti se učitelj lahko udeleži obnovitvenega seminarja, v primeru, da v tem času ni nadaljeval šolanja na višji stopnji. Če veljavnost certifikata poteče, učitelja pa ga ne obnovi ali nadaljuje šolanja na višji stopnji učitelj pri svojem delu več ne sme uporabljati nazivov, ki mu pripadajo ob pridobitvi certifikata (Učitelj AEQ metode, AEQ metoda, AEQ vaje).

Sestavni del šolanja učitelja AEQ metode 1. stopnje je pisanje domačih nalog, ki jih prejemajo v primernih časovnih razmakih po končanem seminarju in v kombinaciji z avdio posnetki seminarja omogočajo učiteljem večjo globino dojemanja področji, ki jih obravnava seminar. Na ta način seminar traja skoraj pol leta in učitelju daje čas, ki je potreben, da bi spoznal sebe in tako razumel druge, ki jim pomaga z učenjem AEQ metode. 

Redno in primerno izvajanje domačih nalog in obnov je pogoj za prijavo na seminar 2. stopnje.

Prednosti uporabe naučenega na seminarju za vas in vaše delo

Boljše somatsko zavedanje in čutilno gibalni nadzor sta bistvo katerekoli uspešne fizične discipline. Kot učitelj AEQ vaj boste pri obravnavi vaših strank samozavestno vključevali AEQ vaje kot osnovno ″ogrevanje″, kot dodatek pri masažni terapiji ali kot novo, stimulativno gibanje pri vaših urah joge, pilatesa ali fitnesa. Svoje stranke in učence boste lahko naučili pendikulacije namesto raztezanja in jim na ta način omogočili, da izboljšajo funkcije in nadzor svojih mišic.

Prednosti AEQ vaj za vaše stranke:

Certificiran učitelj AEQ metode 1.stopnje zna:

Boljše somatsko zavedanje in čutilno gibalni nadzor sta bistvo katerekoli uspešne fizične discipline. Kot učitelj AEQ vaj boste pri obravnavi vaših strank samozavestno vključevali AEQ vaje kot osnovno ″ogrevanje″, kot dodatek pri masažni terapiji ali kot novo, stimulativno gibanje pri vaših urah joge, pilatesa ali fitnesa. Svoje stranke in učence boste lahko naučili pendikulacije namesto raztezanja in jim na ta način omogočili, da izboljšajo funkcije in nadzor svojih mišic.

Slike iz šolanj za učitelja AEQ metode

Mnenja o šolanju AEQ metode®

Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Maša Gril

Na seminarju za učitelja 1. stopnje so jasno predstavljene osnove AEQ metode, podkrepljene z različnimi praktičnimi primeri. To omogoča primerno razumevanje metode in daje možnost, da bodoči učitelji 1. stopnje to znanje učinkovito uporabijo kasneje pri svojem...

Preberi več

Mnenje o AEQ metodi® 3. stopnje, Lidija Jakljevič

Pred začetkom sem čutila nekakšno strahospoštovanje do 3.stopnje; imela sem pričakovanja, saj sem že iz 1. in 2. stopnje, ter drugih Aleševih seminarjev vedela, da Aleš vedno preseneti z nečim neznanim, novim, kompleksnim, a hkrati enostavnim, sprejemljivim...

Preberi več

Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Gorazd Ažman

Tekom seminarja sem močno poglobil svoje razumevanje senzorno motorne amnezije – SMA, zakaj do nje pride in kako negativen vpliv ima na kvaliteto našega življenja. Nezadovoljstvo, slabo počutje, bolečine, nespečnost so posledica SMA, saj zaradi nje prihaja...

Preberi več

Mnenje o AEQ metodi® 2. stopnje, Petra Košmrlj

Na izobraževanje za učitelja AEQ metode sem se podala zaradi lastnega raziskovanja in pomoči sebi, zato po koncu izobraževanja za 1. stopnjo nisem razmišljala o nadaljevanju. Pa ne zato, ker me slišano na 1. stopnji ne bi navdušilo, temveč zato, ker sem se...

Preberi več

Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Damjana Kristanc

Z AEQ metodo sem se srečala oktobra 2016, ko sem prišla na prvo aktivno terapijo k Alešu. Zadnja tri leta sem imela stalne bolečine v križu, hrbtu, kolenih, kolkih, ramenih… skratka povsod. Obiskala sem veliko zdravnikov specialistov, ki pa niso našli prave...

Preberi več

Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Janez Logar

Seminarja za učitelja AEQ metode 1. stopnje sem se udeležil kot nadaljevanje štirih AEQ programov. Želel sem nadgraditi svoje znanje. Koristi od seminarja so mnogotere. Prvič sem se seznanil s pomembnostjo gibanja in kako veliko lahko izvem o sebi (in o drugih), ko...

Preberi več

Mnenje o AEQ metodi® 3. stopnje, Jasmina Rome

Minila so že dobra tri leta, odkar sem se prvič srečala z Alešem in z njegovo terapijo – tedaj še klinično somatiko, ki jo je kasneje razvil in nadgradil v AEQ metodo®. Iskala sem nekoga, ki bi mi pokazal način, me naučil, kako naj si ob vse večjih težavah z...

Preberi več

Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Gregor Marinšek

Začetek seminarja sem pričakal s precej velikimi pričakovanji. Predvsem sem želel spoznati razliko med navadno klinično somatiko, Feldenkresis metodo in AEQ metodo. Z vsemi sem se v preteklosti bežno srečal in nisem zaznal bistvenih razlik. Princip...

Preberi več

Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Kareem Al Saleh

Profesionalni šport in napačen pristop k treningu sta me je pripeljala do toliko poškodb in bolečin , da sem potreboval in dlje iskal rešitev za vse močnejše kronične bolečine v telesu, slabo voljo in utrujenost. Pot me je pripeljala do Aleša , ki je imel drugačen pristop od vseh...

Preberi več

Mnenje o AEQ metodi® 3. stopnje, Lidija Jakljevič

3. stopnja in moja pot se je nadaljevala. Z željo po novem znanju, sem se vpisala na 3. stopnjo AEQ metode. Tri leta se mi niso zdela taka reč, bom že nekako. A to so bila tri ključna in zahtevna leta v mojem življenju. Leta novih, globokih, težkih spoznanj. Kdo...

Preberi več

Mnenje o AEQ metodi® 3. stopnje, Simona Lesar

Pogledam, občutim, slišim, obvladam, svetujem, vodim in se naprej učim. Vse te komponente sem spoznala in nadgradila v šoli 3 stopnje metode AEQ. Skozi skrbno izbrane vaje, dodelane v popolnosti sem svojo lastno somo učinkovito spoznala in vse informacije katere...

Preberi več

Mnenje o AEQ metodi® 2. stopnje, Uroš Petan

Seminar 2 stopnje ni le nadgradnja 1 stopnje. Poleg logične/pričakovane nadgradnje fizičnega-gibalnega dela metode – učenje novih vaj in sklopov vaj za odpravo specifičnih bolezni/bolečin, seznani udeležence z najpomembnejšo povezavo med zavednim delom uma...

Preberi več

Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Barbara Peterlin

AEQ metoda, ki je nadgradnja klinične somatike, združuje somatiko s podzavestnimi vzorci posameznika. Šolanje v osnovi temelji na osebni rasti učenca AEQ metode. Na boljšem občutenju lastnega telesa in dviganju osebne čustvene zrelosti. V procesu šolanja se pričakuje...

Preberi več

Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Mojca Centrih

Kako nizko lahko pade človek, ki ni v stiku s samim sabo sem občutila na lastni koži. Kako težko je, ko ne ločiš, kateri glas znotraj tebe je glas ega in kateri glas je tisti, ki ga govori tvoje srce, tvoje telo. Natančneje: ko telesa več ne zmoreš slišati in...

Preberi več

Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Lana Bauman

Minilo je skoraj eno leto od zaključenega seminarja, pa se še zmeraj učim vsak dan. AEQ metoda ne nudi rešitev iz danes na jutri in tudi znanje se ne pridobi iz danes na jutri. Na seminarju dobimo veliko količino novih informacij, nekatere so šokantne, druge...

Preberi več

SEPTEMBER 2024

Seminar za učitelja AEQ metode® 1. Stopnje