Učitelj AEQ metode® 1. stopnje

Se v svojem življenju ali delu srečujete z neredom v gibanju in komunikaciji, ki vas sili v nepotreben trud in povzroča nelagodje, bolečine ter poškodbe tako na telesnem, kot čustvenem področju?  Ste zdravstveni delavec, učitelj gibanja, trener ali terapevt in se želite naučiti pravilno uporabo AEQ metode, AEQ vaj® in kako naučeno vključiti v svoje življenje in delo? Potem vam priporočam da si vzamete čas in usmerite pozornost v spodnji razpis seminarja učenja AEQ metode 1. stopnje.

Vaš učitelj; Aleš Ernst, avtor AEQ metode

Vsakodnevno delam s strankami, ki se name obračajo predvsem zaradi kroničnih mišičnih bolečin. Naučim jih drugačne perspektive za vzroke bolečin in omejitev ki jih čutijo vsak dan. Z boljšim razumevanjem in vajami, bodo odpravili bolečine in izboljšali gibanje ter slabo držo, seveda če bodo vaje izvajali redno. Moje stranke so tudi profesionalni športniki, trenerji, rekreativci, ki bi radi obdržali uspehe, do katerih so prišli s trdim delom. AEQ metoda omogoča uspešno premagovanje stresa in bolečin z povečanjem učinkovitosti in nadzora gibanja ter s tem izboljša rezultate, povrne motivacijo ter na novo definira cilje in ambicije in to brez bolečin. Z njo se naučimo bolje kontrolirati svoje telo, um in povečati urejenost ter kompleksnost gibov in dela. Sem avtor knjige Lahkotno iz kroničnih bolečin. Vsakodnevno sem priča znatnim pozitivnim spremembam, ki jih AEQ metoda prinese v življenje in rezultate mojih strank.

 

Prvo šolanje AEQ učiteljev sem izvedel jeseni 2016. Od takrat sem izšolal več kot 150 AEQ učiteljev različnih stopenj in smeri. Vsak seminar je bil nova izkušnja in mi je omogočil dodelavo in izboljševanje procesa šolanja, kar je posledično dalo vedno boljše AEQ učitelje in vedno bolj kompleksno AEQ metodo. Kakovost razumevanja in razlag ter izboljševanje vodenja AEQ vaj je omogočilo, da je AEQ metoda postopoma postala zelo pomembna in iskana metoda za pozitiven vpliv na kronična stanja. Z izkušnjami in širjenjem znanja sem v AEQ drveo dodal še veji AEQ dihanje in AEQ odnosi, kar AEQ učitelju omogoča izbiro najprimernejše razlage in vpliva na vzrok kroničnih stanj pri stranki. 

 

Asistent na seminarju; Jasmina Rome, učenka AEQ metode 4. stopnje 3/5, Učiteljica AEQ dihanja 2. stopnje

Moja pot z AEQ-jem se je pričela leta 2016, ko sem iskala rešitev za svoje težave. Pozitivni učinki na moje zdravje in počutje so me vodili, da sem pričela leta 2017 z izobraževanjem za učiteljico somatskih gibov 1. stopnje po AEQ metodi in potem nadaljevala v vseh teh letih do sedaj. Trenutno sem učiteljica AEQ metode® 3. stopnje in učenka AEQ metode® 4. stopnje 3/5.

Z vsakim izobraževanjem sem dobila širši pogled, več razumevanja, višjo čustveno zrelost in sposobnost urejanja okolja, kot rdeča nit pa so me ves čas spremljale AEQ vaje. Brez njih ne gre. Omogočajo ti, da se sprva umiriš, sprostiš in greš nato dalje v raziskovanje samega sebe. Z njihovo pomočjo ponovno povežeš zavestni del uma in telo ter se pričneš bolje čutiti. Dovoliš si popustiti mišični oklep, ki te je naredil togega in trdega, da si nekoč lahko preživel, danes pa predstavlja oviro na poti h kvalitetnejšemu in svobodnejšemu življenju.  

 

V času šolanja na 2. stopnji sem pričela z organizacijo in izvedbo delavnic AEQ metode in AEQ dihanja, tedenskih srečanj in kasneje spletnih programov, izvajam pa tudi individualna aktivna učenja.

Na vašem izobraževanju vas bom učila vodenja AEQ vaj 1. stopnje.

O seminarju

Seminar za učitelja AEQ metode® 1. stopnje je namenjen temeljitejšemu spoznavanju AEQ metode®. Bodoči učitelj bo deležen dovolj znanja o osnovnih temeljih metode ter spoznal, kako  razviti dovolj jasno komunikacijo znotraj sebe ter med njim in stranko. Uril se bo v razlagi  vzrokov za trenutno počutje, nadgrajeval  in spoznaval nove in nove vaje ter njihovo primernost za posamezno težavo.

Na seminarju pridobljeno znanje je primerno in nujno za dovolj kvalitetno učenje strank. Omogoča boljšo rehabilitacijo po poškodbah ter odpravo manj kompleksnih kroničnih mišičnih zakrčenosti in kroničnih bolečin. Učimo se pravilnega usmerjanja pozornosti, da bi zaznali morebitne nejasnosti v komunikaciji s stranko. Tako se bo učitelj uspešneje spopadel z neučinkovitostjo strankinih gibov. Znanje zmanjšuje ugibanje pri odločitvah, kako naprej, zmanjša tudi možnost ponavljanja poškodb in porabo časa za korekcijske vaje.

 

Pomemben del učenja AEQ metode je razumevanje AEQ filozofije, ki omogoča drugačen pogled na vzroke težav. Znanje, pridobljeno na seminarju, zadošča za pridobivanje izkušenj in zmožnost vodenja 3-4 urnih delavnic za skupino desetih oseb.

Povpraševanje po tej vrsti učenja je čedalje večje v vseh starostnih skupinah in poklicih. V šestih dneh bomo delali na sebi in na soudeležencih seminarja. Tako se boste lahko primerno pripravljeni potopili v globine AEQ metode ter začeli korenito vplivati na kvaliteto svojega življenja, znanje pa kasneje uporabili na strankah. Po uspešno zaključenem seminarju prejmete certifikat učitelja  AEQ metode 1. stopnje.

Pomemben del učenja AEQ metode je razumevanje AEQ filozofije, ki omogoča drugačen pogled na vzroke težav. Znanje, pridobljeno na seminarju, zadošča za pridobivanje izkušenj in zmožnost vodenja 3-4 urnih delavnic za skupino desetih oseb.

Povpraševanje po tej vrsti učenja je čedalje večje v vseh starostnih skupinah in poklicih. V šestih dneh bomo delali na sebi in na soudeležencih seminarja. Tako se boste lahko primerno pripravljeni potopili v globine AEQ metode ter začeli korenito vplivati na kvaliteto svojega življenja, znanje pa kasneje uporabili na strankah. Po uspešno zaključenem seminarju prejmete certifikat učitelja  AEQ metode 1. stopnje.

Na seminarju lahko sodelujete preko Zooma ali pa osebno v Centru AEQ metode, Brežice. 

O AEQ metodi

AEQ metoda je razvita za učinkovito in razumljivo pomoč ljudem v kroničnih bolečinah in gibalnih omejitvah. Kot tudi tistim, ki bi radi izboljšali telesne in umske zmogljivosti in dvignili kvaliteto življenja. AEQ vaje so enostavne, nežne, in zelo učinkovite, saj bolečim, napetim, kratkim mišicam povrnejo optimalno funkcijo. Stanje kronično zakrčenih mišic – imenovano senzorno-motorična amnezija (SMA) – izhaja iz prilagoditve podzavestnega dela živčnega sistema na nesreče, poškodbe, operacije ali ponavljajoč stres, ki povzoči senzorno atropijo. Ta skozi čas vodi v SMA, ki je vzrok za večine vsakdanjih stanj z bolečinami v mišicah, za katere se napačno domneva, da imajo vzrok v strukturnih pomanjkljivostih..

 AEQ vaje so zelo učinkovit način, da  napetim mišicam povrnejo optimalno funkcijo. 

Somatske vaje, ki jih je v osnovi razvil Moshe Feldenkrai in  Thomas Hanna, Skozi razvoj metode in prakso pa izboljšal in prilagodil zahtevam in obremenitvam sodobnega življenja skozi  Aleš Ernst, vas pripravijo na to, da se naučite urejeno, učinkovito gibati v katerem koli izbranem delu, športu ali dejavnosti. AEQ Vaje učijo, obnovitvijo ter izboljšajo čutno-gibalno zavedanje, zmanjšajo senzorno atropijo ter tako povrnejo primeren nadzor neuro-muskulaturnega sistema nad dolžino in funkcijo mišic.

Znanje AEQ metode in pravilno poučevanje AEQ vaj so odlična in nujna dopolnitev katerekoli gibalne in psihoterapevtske prakse, fizičnega treninga ali rehabilitacijskega programa. Vključitev AEQ vaj in principov somatskega gibanja v vašo primarno prakso vam bo omogočilo, da svoje stranke učite o varnih načinih lajšanja in odprave kroničnih bolečin v mišicah in telesu, preprečevanju poškodb in kako bolje, učinkoviteje skrbeti zase.

sem se imel priložnost podučiti ob nekajletnem delu s strankami. Ob aktivnih terapijah klinične somatike s somatskimi vajami so se mnogim zgodile znatne spremembe in izboljšanje življenja, in vendarle so se dobrodejni učinki pri večini obdržali le nekaj mesecev. Sčasoma so se vrnili v prejšnje stanje in  vaje izvajali le občasno, ko je bolečina postala preveč moteča.

se je življenje zadnjih nekaj desetletij izjemno pohitrilo in da je temu primerna manjša sposobnost zbranosti in prilagodljivost človeka, ki živi hitro življenje, kar omogoča tehnologija. Za tak način življenja potrebujemo veliko energije, a tudi naprave, ki delo opravljajo namesto nas ter nam tako prihranijo čas.

Naše telo se je skozi evolucijo ter boj za obstanek razvijalo ob pomankanju in boju za energijo. Čas ni bil bistven, danes pa živimo, kot da bi se venomer vozili po avtocesti, kar nam omogoča prihranek časa, hkrati pa pomeni tudi večjo porabo goriva (energije) ter večjo obrabo. Obenem je prilagodljivost, to manipulacijsko polje, ko se zgodi nekaj nepredvidljivega, manjša. Ko je treba z avtoceste zaviti na makadamsko pot in voziti zlagoma, smo zmedeni in negotovi. Skorajda pod stresom, čeprav smo milijone let preživeli in se v neprilagojenem sovražnem okolju celo razvijali.

dobesedno ali posredno – nas dela napete, trde in toge. Nastaja bolečina, ki opozarja na neučinkovitost ter entropijo.

bi stranka upočasnila svoje življenje, ji ne postavijo dovolj ovir, da bi morala razmišljati, kako se giba, kako nekaj počne ter kako bi morala vajo pravilneje izvesti.

počnemo ter iščemo boljšo rešitev. Boljša rešitev je tista, kjer z manj truda (energije) naredimo enako ali več kot prej. Povedano drugače: dvakrat premisli, enkrat naredi. Kot če bi z avtoceste zavili na poligon spretnostne vožnje.

s katerim dobimo več nadzora. To omogoči več usklajenosti, kar vodi v večjo učinkovitost. Ta pa vedno dobro dene, saj omogoči povrnitev, ohranitev in izboljšanje lahkotnega gibanja, ki je pogoj za lepa, neboleča in samostojna zrela leta.

Priporočilo za udeležbo na seminarju učitelja AEQ metode® 1. stopnje

Delo, odnosi in vedenje učitelja AEQ metode je urejeno s pravilniki in etičnim kodeksom, ki jih mora učitelj spoštovati za primeren red znotraj AEQ sistema. Pravilnike najdete TUKAJ

Namen pravilnikov je, da ohrani primeren notranji red, ki bo omogočal širitev AEQ metode, ne da širjenje privede do upada kvalitete in standardov znotraj sistema AEQ.

Seminar je namenjen tako začetnikom na področju somatike, ki bi želeli pravilno učiti AEQ metodo in AEQ vaje, kot tudi tistim, ki imajo že izkušnje na področju drugih somatskih metod in bi radi še poglobili notranjo urejenost kot tudi sposobnost učenja skozi besede in gibanje.

Udeležencem tečaja priporočam udeležbo na spletnih programih, ki jih vodim, da se tako seznanijo s principi AEQ metode ter AEQ vajami, saj boste tako dobili boljši občutek za telo in zmanjšali senzorno amnezijo  za boljši učinek seminarja.

Na tem intenzivnem 6-dnevnem učenju bodo udeleženci pridobili temeljno razumevanje ključnih principov AEQ metode in somatskega gibanja: znanost, filozofijo in tehnike učenja. Naučili se bodo, kako pravilno poučevati enajst temeljnih AEQ vaj in kako jih učinkovito vključiti v svojo primarno prakso. Tečaj je temeljit uvod v to zelo učinkovito, a hkrati preprosto in varno metodo učenja nevro-muskularnega gibanja in odprave bolečin ter gibalnih omejitev.

Program seminarja

Kaj udeleženci prejmejo na seminarju...

Udeleženci prejmejo učbenik 1. stopnje z vsebino seminarja ter podrobne opise vaj obravnavanih na seminarju dva tedna pred seminarjem, ko uredijo plačilo prijavnine v celoti. Po uspešno opravljenem seminarju in primernim poznavanjem AEQ metode udeleženec prejme certifikat učitelja AEQ metode 1. stopnje. Z uspešno opravljenim seminarjem udeleženci pridobijo možnost učenja strank, kot tudi mentorstvo in pomoč pri samostojnem delu, objave v sistemu AEQ metode Slovenija ter skozi nadaljnje šolanje na seminarju 2. stopnje izpolni pogoje za pridobitev AEQ licence. Certifikat velja tri leta. Po poteku veljavnosti se učitelj lahko udeleži obnovitvenega seminarja, v primeru, da v tem času ni nadaljeval šolanja na višji stopnji. Če veljavnost certifikata poteče, učitelja pa ga ne obnovi ali nadaljuje šolanja na višji stopnji učitelj pri svojem delu več ne sme uporabljati nazivov, ki mu pripadajo ob pridobitvi certifikata (Učitelj AEQ metode, AEQ metoda, AEQ vaje).

Sestavni del šolanja učitelja AEQ metode 1. stopnje je pisanje domačih nalog, ki jih prejemajo v primernih časovnih razmakih po končanem seminarju in v kombinaciji z avdio posnetki seminarja omogočajo učiteljem večjo globino dojemanja področji, ki jih obravnava seminar. Na ta način seminar traja skoraj pol leta in učitelju daje čas, ki je potreben, da bi spoznal sebe in tako razumel druge, ki jim pomaga z učenjem AEQ metode. 

Redno in primerno izvajanje domačih nalog in obnov je pogoj za prijavo na seminar 2. stopnje.

Prednosti uporabe naučenega na seminarju za vas in vaše delo

Boljše somatsko zavedanje in čutilno gibalni nadzor sta bistvo katerekoli uspešne fizične discipline. Kot učitelj AEQ vaj boste pri obravnavi vaših strank samozavestno vključevali AEQ vaje kot osnovno ″ogrevanje″, kot dodatek pri masažni terapiji ali kot novo, stimulativno gibanje pri vaših urah joge, pilatesa ali fitnesa. Svoje stranke in učence boste lahko naučili pendikulacije namesto raztezanja in jim na ta način omogočili, da izboljšajo funkcije in nadzor svojih mišic.

Prednosti AEQ vaj za vaše stranke:

Certificiran učitelj AEQ metode 1.stopnje zna:

Boljše somatsko zavedanje in čutilno gibalni nadzor sta bistvo katerekoli uspešne fizične discipline. Kot učitelj AEQ vaj boste pri obravnavi vaših strank samozavestno vključevali AEQ vaje kot osnovno ″ogrevanje″, kot dodatek pri masažni terapiji ali kot novo, stimulativno gibanje pri vaših urah joge, pilatesa ali fitnesa. Svoje stranke in učence boste lahko naučili pendikulacije namesto raztezanja in jim na ta način omogočili, da izboljšajo funkcije in nadzor svojih mišic.

Slike iz šolanj za učitelja AEQ metode

Mnenja o šolanju AEQ metode®

Mnenje o AEQ metodi® 3. stopnje, Blaž Jurečič

Spomnim se prvega srečanja z Alešom, ko je razlagal o posledicah kronično zakrčenih mišicah, na telo in psiho. Vse takrat se mi je zdelo, kot znanstvena fantastika, da pretirava pri vsem skupaj. Sedaj skozi prakso, razumem, da ni. Tri leta nazaj, ko sem se prvič udeležil AEQ izobraževanja, sem spoznal...

Preberi več

Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Barbara Peterlin

AEQ metoda, ki je nadgradnja klinične somatike, združuje somatiko s podzavestnimi vzorci posameznika. Šolanje v osnovi temelji na osebni rasti učenca AEQ metode. Na boljšem občutenju lastnega telesa in dviganju osebne čustvene zrelosti. V procesu šolanja se pričakuje od učenca delo na sebi. Redno izvajanje AEQ vaj, občasna prisotnost na...

Preberi več

Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Damjana Kristanc

Z AEQ metodo sem se srečala oktobra 2016, ko sem prišla na prvo aktivno terapijo k Alešu. Zadnja tri leta sem imela stalne bolečine v križu, hrbtu, kolenih, kolkih, ramenih… skratka povsod. Obiskala sem veliko zdravnikov specialistov, ki pa niso našli prave diagnoze oziroma vzroka zakaj imam bolečine. To obdobje...

Preberi več

Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Renata Zen Hari

Ko sem se prijavila na seminar, sem mislila, da se bom naučila samo dodatne metode, ki mi bo v pomoč v delu. Dobila pa sem veliko več kot samo to. Celovit sistem, ki bo koristil predvsem in najprej meni in seveda potem tudi drugim. Sicer sem nekaj že sproti v...

Preberi več

Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Jure Koščak

Po opravljenih 3 različnih programih AEQ, sem se odločil udeležiti še seminarja AEQ za učitelja 1.stopnje. Čutil sem, da je čas za dodatno nadgradnjo znanja in AEQ izkušnje. Namreč vsak od programov, ki sem se jih udeležil so mi dali ogromno prepoznav, povezav, razumevanja in predvsem delovanja v odnosih. Pridobil...

Preberi več

Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Ivana Buble

AEQ – tečaj za učitelja AEQ metode 1. stopnje; Mnenje o seminarju 1. stopnje AEQ metode Ko razmišljam o AEQ z mislimi vsakič odtavam nazaj, na svoj začetek spoznavanja AEQ, saj je tako oddaljen –7 let nazaj, a se počutim da sem še vedno na začetku. AEQ spoznavam od leta...

Preberi več

Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Robert Kukovič

Pozdravljen Aleš, Hvaležen sem, da sem te spoznal. Glede na to, da sem bil pred seminarjem na dveh delavnicah, sem mislil, da vem kaj lahko pričakujem od seminarja. Po prvem delu seminarja sem spoznal, da je boljše kot sem pričakoval. Zelo veliko razlage z namenom razumevanja sebe in okolice, predstavljeno...

Preberi več

Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Dejan Testen

Zaradi kroničnih bolečin v hrbtu, vratu, ramenu in komolcu se je moje življenje pri petinštiridesetih spreminjalo v boj z bolečino. Z vsem trenerskim znanjem si nisem znal pomagati, ko pa sem ugotovil, da tudi moj osebni zdravnik ni našel vzroka in mi je priporočal protibolečinska zdravila ter mi povedal, naj...

Preberi več

Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Monika Adler

Spoznanja in razumevanja (prva polovica seminarja AEQ učitelja 1.stopnje) Monika Adler Z metodo AEQ in njeno filozofijo sem seznanjena sedaj dobro leto in pol. Aleševa razlaga, podkrepljena z izkušnjo čutenja pomankljivega nadzora nad svojim zavestnim gibanjem pri aktivni terapiji, mi je omogočila, da sem svojo dolgotrajno bolečino začela razumeti kot...

Preberi več

Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Petra Košmrlj

K izobraževanju za učitelja AEQ 1. stopnje me je zelo močno vleklo že precej časa, saj sem se želela o AEQ metodi naučiti več, iti še globlje. Po drugi strani sem imela strah, saj učitelj pomeni, da potem nekoga učiš in ta misel mi ni bila preveč prijetna, saj se...

Preberi več

Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Mojca Centrih

Aeq metoda je del mene že četrtino časa mojega življenja. Kaj vse mi pomeni najbolj vedo tisti, ki me poznajo celo življenje. Kako nizko lahko pade človek, ki ni v stiku s samim sabo sem občutila na lastni koži. Kako težko je, ko ne ločiš, kateri glas znotraj tebe je...

Preberi več

Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Tomaž Hadalin

Seminar za učitelja AEQ metode 1.stopnje je bila zame zelo pozitivna izkušnja. Predhodno sem imel opravljene tri spletne programe za izboljševanje dihanja skozi AEQ metodo, kjer sem se začel zavedati kaj pomeni pravilno dihanje. Seminar za učitelja AEQ metode 1.stopnje je predstavljal nadgradnjo, več razumevanja in dojemanja dejanj v preteklosti...

Preberi več

Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Anja Jarkovič

SPOZNANJA IN RAZUMEVANJE 1. STOPNJE AEQ METODE Že nekaj let se potapljam v svoj notranji svet in želim razumeti zakaj delujemo tako kot delujemo in zakaj čutimo tako kot čutimo. AEQ metoda ponuja in pomaga pri razumevanju le tega, v bistvu je še veliko več, saj s pomočjo fizike, psihologije,...

Preberi več

Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Blaž Jurečič

Skozi svojo športno kariero sem napredek smatral le, če je bilo telo nasljedni dan utrujeno. V kolikor nisem dal vsega od sebe sem imel slab občutek. Tak način dela me je pripeljal do kroničnih bolečin, zdravstvenih težav.Ko sem se z AEQ metodo soočil na delavnici cca. 2 leti sem bil...

Preberi več

Mnenje o AEQ metodi® 2. stopnje, Matjaž Zupan

Na 2. stopnji sem poglobil način razmišljanja glede težav in poškodb ki nas pestijo. Iz razumevanja kako odpravljati težave in bolečine v telesu, sem dobil znanje, zakaj sploh prihaja do teh težav in kako se projecirajo na telo iz načina življenja, razmišljanja in preteklih dogodkov. Ko spremljam tekmovalce mi je...

Preberi več

MAREC 2024

Seminar za učitelja AEQ metode® 1. Stopnje