Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Robert Kukovič

Pozdravljen Aleš,

Hvaležen sem, da sem te spoznal. Glede na to, da sem bil pred seminarjem na dveh delavnicah, sem mislil, da vem kaj lahko pričakujem od seminarja.
Po prvem delu seminarja sem spoznal, da je boljše kot sem pričakoval. Zelo veliko razlage z namenom razumevanja sebe in okolice, predstavljeno na enostaven in primeren način, kjer vse temelji na zakonih fizike in velja povsod. Pa ne, da je bilo enostavno slišati resnico ali samo del resnice, da sem bil spočit ko sem vsak dan peljal proti domu in potem mirno zaspal. Veliko je bilo vprašanj, iskal sem odgovore, kako je lahko drugače kot klasičen seminar, kjer ti nekaj pokažejo, povedo in potem seminar opraviš ko narediš nalogo ali ko redno ponavljaš naučene vaje.
Menim, da si sposoben sprejeti vso resnico takrat, ko sprejmeš sebe in druge na spoštljiv, sočuten in razumen način ter potem urejaš in spreminjaš odnose s trenutnimi zmožnostmi. Veseli me, da v bistvu seminar še vedno poteka, izobraževanje se še vedno nadaljuje, nisi pozabil na nas. Navajeni smo, da ko končamo s seminarjem se z učiteljem ne slišimo več, mogoče za kakšno vprašanje, drugače ne.
Seminar tudi ni potekal na način to delajte in boljši boste. Veliko prepuščaš nam, učencem, da sami pridemo preko vaj do spoznanj, vprašanj, odgovorov; raziskujemo, odkrivamo, analiziramo. Iskreno na začetku me je to jezilo in spraševal sem se, zakaj mi ne pove ali delam prav, kako delam, delam narobe. In ni bilo ne prav ne narobe, bilo je v skladu z mojimi trenutnimi zmožnostmi.
Hvala tudi za ta nov vidik. Si eden izmed najboljših učiteljev, pa sem spoznal kar nekaj učiteljev. Lahko rečem, da čutim veliko odgovornost, to znanje prenašati naprej. Seveda je prisoten tudi strah, predvsem da bom učinkovit in razumljiv. Znanje, ki sem ga dobil na seminarju mi bo v pomoč pri boljšem razumevanju sebe in drugih, tako doma kot v službi ter okolici. Predvsem pa, da si začnem urejati življenje in dam drugim možnost, da to spremembo vidijo, doživijo in jo sprejmejo.
Lep pozdrav,
Robert Kukovič, učitelj AEQ metode® 1. stopnje

Preberite še:

Po prvem delu seminarja sem spoznal, da je boljše kot sem pričakoval. Zelo veliko razlage z namenom razumevanja sebe in okolice, predstavljeno na enostaven in primeren način, kjer vse temelji na zakonih fizike in velja povsod. Pa ne, da je bilo enostavno slišati resnico...