Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Jure Koščak

Po opravljenih 3 različnih programih AEQ, sem se odločil udeležiti še seminarja AEQ za učitelja 1.stopnje. Čutil sem, da je čas za dodatno nadgradnjo znanja in AEQ izkušnje. Namreč vsak od programov, ki sem se jih udeležil so mi dali ogromno prepoznav, povezav, razumevanja in predvsem delovanja v odnosih. Pridobil sem informacije in se začel spoznavat z AEQ svetom in čustveno zrelostjo. Podanih je bilo nešteto odgovorov za spodnji in zgornji del telesa ter nato še na programu AEQ dihanja. Odgovori, ki so me usmerjali in mi na novo povezovali že prej dobljeno znanje.

Vendar tokrat iz višje dimenzije, saj se mi je začelo spreminjat dojemanje lastne preteklosti. Vsi ti programi se dotikajo tem, ki so potem podane na seminarju za učitelja, vendar so delčki mogočnejše celote. Zato me je od prvega programa naprej vleklo na seminar za učitelja z zavedanjem, da poglobim in spravim v red razumevanje samega sebe. Ampak sem si dal čas. Verjetno prvič v življenju, da nisem hitel v nadaljnjo obveznost, v nov program, v nov korak. Seveda posledica opravljenih AEQ programov, da sem si dovolil čutiti in bil pripravljen sprejeti čakanje na pravi trenutek.

Ta je prišel, ko je Aleš objavil datume za seminar. Od prvega trenutka seminarja se je vse začelo povezovati v urejeno celoto, v stabilnost in notranjo moč. Temeljno znanje o podzavesti, ki je gonilo vsega kar se nam dogaja v življenju je bilo predstavljeno skozi situacije in izkušnje vseh sodelujočih. Preko tega smo se odpirali, povezovali in čedalje bolj zaupali. Se čutili. Vsak je dobil svojo porcijo operacije ega in globokih prepoznav podzavesti. Stara prepričanja po katerih smo delovali so kar naenkrat izgledala za zelo zgrešena, neurejena, nemočna. S tako jasnostjo nam je Aleš bil sposoben predočiti kako delujemo in kako nadaljevati na nov način. Sprejeti proces in dan za dnem voditi sebe in druge.

Po seminarju za učitelja se vsakodnevno dogajajo nove prepoznave in borbe z lastno podzavestjo. Le ta je zelo trdovratna in zahteva poseben pristop in mehkobo. Z AEQ vajami, ki jih izvajam sam in prrav tako vodim druge, se lahko soočim na najbolj učinkovit način, ko sprememba podzavesti postane trajna. To ni več brezumno bezljanje ali neko na hitro eks spreminjanje iz neke knjige ali revije. To ni več želja in hitenje v neko novo modno različico, ki je trenutno popularna na youtube in po svetu. Spremembe, ki so posledica izvajanja in vodenja AEQ vaj so globoke, široke, trajne in predvsem pravilno počasne. Take, da jih podzavest ne smatra kot napad ali rigorozen vdor v programe preživetja.

Ta način je končno tisto, kar sem čutil, iskal in potreboval v mojem življenju. Namreč že več kot 25 let se ukvarjam z raziskovanjem in delom na sebi, notranjosti in spreminjanju. Kot vrhusnki športnik sem stalno bil pod pritiskom rezultatov in se konstatno primerjal z drugimi. Študiral šport in razvijal nove prijeme pshiologije na sebi. Se udeležil veliko različnih programov, izobraževanj, seminarjev, tehnik in metod. V Londonu, Ljubljani in veliko online sem prejemal različne pristope, ki so mi omogočali spoznavanje samega sebe in življenja nasploh. Posledično sem si izbral življenjsko poslanstvo deliti vsa ta znanja in modrosti po katerih sem živel. Več kot 5 tisoč ljudem sem vsaj eno uro ali več, tisoč drugim pa več kot eno leto skoraj vsak dan predajal navodila in reprogramiral podzavest. Obenem pa vedno čutil, da mi nekaj manjka, en delček, ki bi spremembe še bolj omogočil v trajni obliki.

In tako je prišel AEQ, ta zemeljski in fizični pristop, kateri je zapolnil to ključno vrzel. Zdaj je struktura, delovanje in namen sprememb veliko bolj jasna ter točno določena. Zdaj se posredno dotaknem podzavesti preko AEQ vaj pri sebi in ljudeh, ki mi zaupajo, da jih vodim. Zdaj je korak do in sama sprememba konkretna, mogočna in trajna. Čustvena zrelost, notranja moč, preudarnost, jasnost, red in ravnovesje pa je osnova vsega tega.

Hvala AEQ in Aleš.

Jure Koščak, učitelj AEQ metode 1. stopnje

Preberite še: