Mnenje o AEQ metodi® 1.stopnje, Urban Urbanc

Vedno bolj spoznavam, da nobena stvar v življenju ni naključna in tudi moje težave, povezane s hernijo v ledvenem delu hrbtenice, niso bile slučajne. Besedo ‘naključje’ namreč uporabljamo takrat, kadar nimamo informacije o vzrokih in je ta beseda le posebna oblika dojemanja posledic tistega, kar se nam zgodi ali s čimer se v življenju srečujemo. Ker pa se sam ne zadovoljim tako hitro s povprečnimi ali pavšalnimi odgovori, ki skušajo preusmeriti pozornost stran od vzroka, skušam priti stvarem do dna.

Z zavedanjem, da nihče ne more ničesar storiti namesto mene, sem začel iskati pot razreševanja mojih težav, ki pa niso bile samo fizične, temveč predvsem povezane s potlačenimi čustvi.

V tistem času sem začel globlje preučevati AEQ metodo®. Vse, kar sem prebral in poslušal, se mi je zdelo zelo smiselno, saj je Aleš AEQ metodo® in njeno delovanje znal predstaviti preprosto in zelo smiselno. Metoda me je navdušila do te mere, da sem se odločil udeležiti 30-dnevnega programa za dvig čustvene zrelosti, tam pa se je vse skupaj šele dobro začelo. Potihem sem upal, da bom z AEQ metodo® odpravil bolečo hernijo, vendar pa se je stanje še poslabšalo. Seveda sem iskal krivca in ga skoraj našel v sami metodi. Samo Alešu se lahko zahvalim, da mi je nesebično stal ob strani ter mi skozi korespondenco preko elektronskih sporočil ter skozi osebni pogovor nudil sočutje, ki ga do prej nisem poznal. V nekem trenutku, ko sem skozi najino dopisovanje spoznal razliko med usmiljenjem / žrtvijo ter zdravim sočutjem, sem se odločil, da se želim pri njem učiti.
Še isti večer sem se prijavil na seminar za učitelja AEQ metode®.

Seminar je presegel moja pričakovanja, saj sem v času izobraževanja o sebi spoznal več kot prej v celem svojem življenju. Soočanje s svojimi sencami ter z iluzijami, v katerih sem živel večino časa seveda ni bilo prijetno, bilo pa je nujno, če sem želel napredovati v bolj kvalitetno življenje. Skozi učenje AEQ metode® sem spoznal, da sem obenem žrtev, storilec in rešitelj, ter da je odvisno samo od mene ter od stopnje moje čustvene zrelosti, kaj bom zase izbral. Vsak namreč lahko sebe uniči, sabotira ali reši – izbral sem slednje. Odziv drugih na moje spremenjeno vedenje in obnašanje je bil različen in moja sprememba marsikomu ni bila všeč, saj so bili ljudje vajeni starega Urbana, ki je deloval tako, da je svetu moral ugajati, če je želel (pre)živeti; danes pa se zavedam, da je pomembno predvsem to, da ugajam sebi in da sem v svojem izražanju avtentičen. Učenje pri Alešu je na to močno vplivalo.

Izobraževanje oz. udeležba na seminarju mi tako ni dala samo naziva učitelj AEQ metode® 1. stopnje, temveč možnost globokega vpogleda vase ter priložnost, da kvaliteto življenja predvsem pa svojo zavestno in podzavestno čustveno zrelost na vseh področjih dvignem na višji nivo in poskrbim, da bom tako v sedanjosti kot tudi v prihodnje svoj čas in energijo uporabljal bolj učinkovito in smotrno.

AEQ metodo® sem uspešno začel vključevati v svoje terapevtsko delo s strankami in odziv v razmeroma kratkem času je zelo dober.

Urban Urbanc,Učitelj AEQ metode® 1. stopnje

Preberite še: