Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Tomaž Hadalin

Seminar za učitelja AEQ metode 1.stopnje je bila zame zelo pozitivna izkušnja. Predhodno sem imel opravljene tri spletne programe za izboljševanje dihanja skozi AEQ metodo, kjer sem se začel zavedati kaj pomeni pravilno dihanje. Seminar za učitelja AEQ metode 1.stopnje je predstavljal nadgradnjo, več razumevanja in dojemanja dejanj v preteklosti in sedanjosti. Odgovori, ki sem jih dobival skozi spletne programe so me zadovoljevali, vendar ne dovolj. Želel sem več odgovorov glede moje preteklosti. Na seminarju sem spoznal bodoče učitelje(7), ki so bili na isti poti skozi življenje. Vsi smo si postali bolj blizu pa čeprav sprva ni tako kazalo. Skozi seminar smo spoznavali in razčlenjevali posamezne dogodke iz preteklosti, odkrivali njihove vzroke in posledice, ki so se kazali skozi naše gibanje in dejanja. Samo izobraževanje je nudilo veliko novih pogledov in pristopov ter s tem nudilo drugačen način razmišljanja. Skozi vaje smo se učili o čemu govori in kaj uči AEQ metoda, katero bomo predstavljali kot učitelji 1.stopnje. Spoznali smo tudi drugačnost AEQ metode od ostalih metod.

Kljub temu, da se poznamo samo 6 seminarskih dni se je med nami porodilo sočutje in zaupanje. Zbližali smo se skozi enake oziroma podobne izkušnje katere smo predelali skupaj na seminarju. Medsebojno sodelovanje, ki se je začelo na seminarju se danes nadaljuje in vezi med nami so še bolj globoke.

Danes smo učitelji , danes smo sami nad seboj in jutri bomo bližje tam kamor smo namenjeni.

Seminar za učitelja AEQ metode 1.stopnje je začetek za tistega, ki je pripravljen delati, garati in ob tem sprejemati prijetne in neprijetne odločitve in izvajati dejanja za katere je pogum le ena od vrlin, ki jih mora imeti. Za nekatere bo seminar predstavljal le še en neuspel poskus v iskanju svojih odgovorov, drugi bodo skozi učenje na seminarju dobili odgovore, ki so bili razlog za udeležbo.

Sam bom nadaljeval začrtano pot in seveda delil svoje znanje, v prihodnosti pa seveda naprej proti svojemu zadanemu cilju, to pa je razumeti in živeti sproščeno partnersko življenje polno radosti in zadovoljstva.

Tomaž Hadalin, učitelj AEQ metode 1.stopnje

Preberite še: