Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Marinka Zgonc

Nagovarjajo me tehnike in metode, ki so neagresivne, enostavne, po katerih se počutimo boljše in zadovoljna. Ena me vodi k drugi. Tako sem spoznala tudi AEQ metodo. Že po osnovni enodnevni delavnici sem začutila razliko v dihanju, drži. Presenetilo me je kako se z enostavnimi, počasnimi, predvsem pa zavestnimi gibi naredijo takojšnje spremembe v telesu. Na seminar sem se prijavila, ker sem želela vedeti več in znanje vključiti v delo. V kratkem času sem bila že na delavnicah za učitelja. Niti pomislila nisem, da bo to tudi korak v mojem mišljenju in vedenju o sami sebi in svetu.

Ob Aleševem vodenju somatskih vaj s teoretično podporo sem začutila in razumela vaje veliko bolj jasno. Spoznala, da je vaja pomembna, še bolj pa učenčevo občutenje in široko znanje učitelja. Čutila sem natančneje, kje je telo zakrčeno, kje nimam kontrole in korak za korakom tudi sproščanje mišično vezivnega tkiva . Po zaključku seminarja pa se je začelo še sproščanje ujetih čustev, napetosti. Bila sem zelo utrujena, saj se je vse procesiralo in iskalo svoje mesto v urejanju in odgovorih. Zaznala sem spremembe tudi v mišljenju. Sedaj sem mirnejša in se bolj zavedam sedanjosti, kar daje čudovit občutek. Tako vedno bolj spoznavam večplastnost in širino AEQ metode.

Učil si nas voditi skupino na drugačen način. Predvsem, da ljudje občutijo, razumejo in vedo zakaj se tako počutijo in lahko iščejo še boljšo pot, se spreminjajo in so sami svoji zdravitelji. Potrebna je jasnost povedanega in razumevanje na drugi strani. Praktično delo in analiza je ozavestila in utrdila vedenje, znanje in dala še natančnejšo sliko o meni kot učitelju ali opazovalci ali kot vadečemu udeležencu.

V vsakodnevnem individualnem delu so mi AEQ vaje oz. deli vaj že nepogrešljivo dopolnilo delu. Ljudje jih dobro sprejemajo. Prve izkušnje pa dobivam tudi pri vodenju manjših skupin. Vesela sem, da sem lahko bila tvoja učenka, imela podporo tebe in skupine. Seminar je odlično izveden in daje nove in nove odgovore tudi v času po izvedbi.

Marinka Zgonc, Cerknica, učitelj AEQ metode® 1.stopnje

Preberite še: