Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Boštjan Ahačič

Vse stvari v življenju se zgodijo z razlogom in tako se je AEQ klinična somatika zgodila meni. Spoznanje, da so najbolj preproste stvari v življenju najbolj kompleksne in obratno, še kako drži! Kot terapevt, ki se ukvarjam z ljudmi z akutnimi in kroničnimi težavami, mladimi, starimi, športniki, rekreativci in ostalimi, vključno z mano na čelu, sem prišel do spoznanja, da veliko daješ, pravega efekta, katerega bi si sam želel pa ni.

Bil sem na mnogih izobraževanjih, vendar tako pozitivnega rezultata, kot na AEQ semianrju 1 stopnje nisem doživel še nikjer. To ne pomeni, da dosedanjega znanja ne koristim več, obratno, obogatil sem ga z drugačnim pogledom na težave, s katerimi se srečujem v vsakdanji praksi.

Seveda je potrebno poudariti, da je AEQ metoda, metoda, ki jo je potrebno razumeti, da jo lahko uporabimo na pravi način, ker lahko le tako dosežemo želen napredek. To ni metoda pri kateri se prepustiš in zate drugi opravijo delo, metoda je namenjena tistemu, ki si je pripravljen pomagati sam in doseči željen cilj. Sam sem imel poškodbo rame in zlom lopatice, kar za moje manualno opravljanje dela ni niti najmanj primerno, vendar mi vsa t.i. »priznana medicina« ni dala niti teoretičnega, kaj šele praktičnega napotka za odpravo posledic poškodbe, pri čemer imam sam že več kot 20 let izkušenj in znanja iz manualnih tehnik in rehabilitacije.

AEQ metoda mi je odprla širši pogled na reševanje težav. Z izvajanjem vaj sem še bolje spoznal sebe in svoje deficite in urejenost gibanja dobila svoj pravi pomen, ki omogoča boljše počutje in večji nadzor nad sabo in svojimi dejanji, kakor tudi pozitivni rezultati na ljudeh, ki mi zaupajo se učiti AEQ somatske gibe. »Če si si pripravljen pomagati sam in imaš znanje, je to vložek vase, če se prepustiš drugemu in neznanju, je to lahko največja izguba vložka, časa in rezultata.«

Spoznanje AEQ metode in Aleša osebno, je zelo zaznamovalo moje miselne vzorce in pogled na telo, funkcijo telesa in gibanja, kot tudi splošen pogled na življenje. Seminar in individualne AEQ vaje so vodene na maksimalno visokem nivoju. Učenje poteka sistematično, na jasni in razumski razlagi, ki je podprto s praktičnim delom in ocenjeno z več nivoji pogleda na izvedbo vaj vseh udeležencev.

Nikoli si ne bi mislil, da lahko nekdo, ki ni iz medicinskih krogov, na tako preprost, naraven, logičen, kompleksen in učinkovit način predaja znanje vsem strukturam ljudi in je pri tem z eno besedo nad uspešen učitelj. S svojim bogatim znanjem, jasno komunikacijo in jasnim ciljem, ti da več, kot le jasen odgovor na kakršno koli vprašanje.

Aleš, pohvalno in vredno občudovanja vseh nas, ki smo imeli priložnost biti del tvojih učencev.

Boštjan Ahačič, Ljubljana, učitelj AEQ metode® 1.stopnje

Preberite še: