Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Jasna Vidic

Dolgo časa sem se na področju zdravja in fizičnega počutja v lastnem telesu počutila zelo slabo.

Zavedala sem se, da na sebi nosim težak nahrbtnik svoje preteklosti in spoznala sem, da se bo potrebno potopiti v preteklost in se soočiti z demoni. Kljub letom dela na sebi, tako s pogovornimi terapijami, jogo, delavnicami,  in raziskovanjem svojih globin, ni bilo na fizičnem telesu nobene spremembe in to me je spravljalo v obup.

Pričela sem razumeti da spomini niso ostali samo v moji glavi, ampak so se vtisnili tudi v moje telo. Glava je razumela in razčistila, telo pa ji ni sledilo.

Tako sem se čisto po naključju ki to ni bilo, ker ko je učenec pripravljen pride učitelj, spoznala AEQ metodo in njeno delovanje. Bila sem vzhičena ker je bil to po dolgem času odgovor na moje tavanje v temi, počutila sem se osvobojeno in končno sem videla luč na koncu tunela.

Po spletnih programih, razlagi in vajah, so se končno začeli premiki, premiki na bolje.

AEQ seminar je razbil in še vedno razbija iluzije, ki sem si jih tekom življenja ustvarila.

Dojela sem kako zelo je bilo moje telo ločeno od zavesti, kako globoko sem potlačila občutke in svojo resnico. Kako spretna sem postala v ugajanju in potrditvi drugih ljudi, kako sem se vedno znova utišala za ceno miru in navideznega razumevanja.

AEQ ni ravno prijetno potovanje, na čase imaš občutek kot da te premetava ob čeri in komaj še loviš sapo. V določenem trenutku ne veš več kdo si, kaj si…

Potem pa se zgodi povezava, povezava med telesom, zavestjo, podzavestjo, počasi se pričneš postavljati v eno celoto. Spremembe se dogajajo tako na čustveni kot telesni ravni in posledično vplivaš na odnose ljudi in delaš boljši jutri zase in za svoje potomce in s tem ko urejaš odnose teža nahrbtnika postaja vse lažja in kronična napetost izgublja na svoji moči.

AEQ zame pomeni celostno obravnavo, razrešitev vzrokov stanj in bolečin za katerih nimamo vzroka in niti ne prave diagnoze.

Za spremembo je potreben čas, energija, volja, vztrajnost, radovednost in zavedanje, da je vsak sam rešitelj svojih težav. Potrebno se je samo odločiti in stopiti na pot.

Ob ključni razlagi Aleša, sodelovanje s sošolci, izvajanju vaj, izdelavi domačih nalog, se razumevanje in delovanje AEQ metode samo še krepi in ponuja vedno nove odgovore na vprašanja.

Podpora Aleša in sodelovanje med učitelji pa je na tej poti neprecenljivo.

Jasna Vidic, Učiteljica AEQ metode 1. stopnje

Preberite še:

Dolgo časa sem se na področju zdravja in fizičnega počutja v lastnem telesu počutila zelo slabo. Zavedala sem se, da na sebi nosim težak nahrbtnik svoje preteklosti in spoznala sem, da se bo potrebno potopiti v preteklost in se soočiti z demoni. Kljub letom dela na sebi, tako...