Učitelj AEQ DIHANJA® 2. stopnje

Na seminar se lako prijavijo samo učitelji AEQ metode.

Vaš učitelj; Aleš Ernst, avtor AEQ dihanja

Vsakodnevno delam s strankami, ki se name obračajo predvsem zaradi kroničnih mišičnih bolečin. Naučim jih drugačne perspektive za vzroke bolečin in omejitev ki jih čutijo vsak dan. Z boljšim razumevanjem in vajami, bodo odpravili bolečine in izboljšali gibanje ter slabo držo, seveda če bodo vaje izvajali redno. Moje stranke so tudi profesionalni športniki, trenerji, rekreativci, ki bi radi obdržali uspehe, do katerih so prišli s trdim delom. AEQ metoda omogoča uspešno premagovanje stresa in bolečin z povečanjem učinkovitosti in nadzora gibanja ter s tem izboljša rezultate, povrne motivacijo ter na novo definira cilje in ambicije in to brez bolečin. Z njo se naučimo bolje kontrolirati svoje telo, um in povečati urejenost ter kompleksnost gibov in dela. Sem avtor knjige Lahkotno iz kroničnih bolečin. Vsakodnevno sem priča znatnim pozitivnim spremembam, ki jih AEQ metoda prinese v življenje in rezultate mojih strank.

Aleš Ernst, učitelj AEQ dihanja 3. stopnje, instruktor Oxygen Advantage metode®

O seminarju:

Seminar 2. stopnje nadaljuje spoznavanje dihanja tam, kjer se konča seminar 1. stopnje. Osnovnemu znanju o pomembnosti pravilnega dihanja, kako pravilno dihamo in kako pravilno dihanje vpliva na naše življenje, bom dodal poglobljeno razumevanje povezanosti dihanja in življenjske energije ter gibanja, vedenja in čustvenega delovanja.

Največji poudarek bo namenjen razumevanju pravilnega dihanja in njegovi pomembnosti za raven življenjske energije ter vplivu, ki ga mora SMA imeti v zmanjševanju učinkovitosti dihanja za dosego čustvene učinkovitosti in zrelosti, primerne za sprejemanje v okolico in strankino vedenje ter medsebojne odnose.

Seminar bo dvignil sposobnost razumevanja, zakaj je oseba v določenem življenjskem obdobju izgubila sposobnost primernega in učinkovitega dihanja in zakaj njeno dihanje ni odraz dejanskega stanja v njej in okolici v sedanjem trenutku. Razlaga bo usmerjena v pomen ravni CO2 v krvi, vezano na stanje sproščenosti ali alergije na sproščenost, ki nastane, ko oseba več časa preživi v okolju, ki ustvari kronično aktiviran simpatični odziv avtonomne veje živčnega sistema in se ji tako učenje pravilnega dihanja in dvig tolerance na višanje CO2 v krvi upirata ter jo paradoksalno vodita v večjo anksioznost in napetost.

Sestavni del seminarja bo poglobljeno preučevanje funkcije vdiha, izdiha in dihalne prekinitve na sposobnost priprave na dejanja, dejanje in sposobnost sprejemanja reakcij na dejanja. Posebni dihalni moduli, ki jih boste spoznali in se učili njihove pravilne uporabe ter izvedbe, omogočajo spoznanja izvajalca o tem, kakšen je v določenih stanjih svojega vedenja in kako je s potlačitvijo dihanja ter gibanja zmanjšal verjetnost za dejanja, ki sprožijo premočen odziv okolice, da bi ga lahko prenesel. Razumevanje teh povezav in procesov v telesu in živčnem sistemu bo učitelju 2. stopnje omogočalo širše razumevanje dogajanja v strankinem sistemu ter primerno razlago za dvig razumevanja teh procesov in vaje, ki bodo stranki omogočile spoznanja in spremembe, potrebne za ureditev dihanja in življenja.

V učenje dihanja 2. stopnje je vključeno spoznavanje razlik v pomenu in vplivu izvajanja dihalnih vaj in dihalnih modulov v sedečem in stoječem položaju, saj je za dvig pravilnosti dihanja in zmanjšanje strahu pred učinkovitim dihanjem zelo pomembna pravilna razlaga izkušnje, ki jo sprememba položaja telesa pri izvedbi vaj in modulov prinese izvajalcu vaj ali modulov.

Za udeležbo na seminarju je zelo priporočljiva udeležba v sletnih programih AEQ dihanja, saj bo udeleženec tako lahko primerno sledil seminarju in sodeloval ter doživel osebno izkušnjo vsakodnevnega povezovanja potlačitve čustev in vpliva SMA na dihanje. Tako bo lahko pošteno vodil svoje stranke po isti poti v učinkovitejše dihanje in večjo sproščenost brez strahu pred prebojem oklepa membrane.

AEQ dihanje 2. stopnje bo še povečalo prednost v učinkovitosti učenja učitelja AEQ dihanja pred drugimi metodami in pristopi izboljševanja dihanja, ki jih je vedno več, a vse ignorirajo obstoj SMA v sistemu uporabnika ter ne znajo razložiti odpora do pozitivnih sprememb, ki jih metode omogočajo, in tako uporabniku ne nudijo dolgoročnih ter celostnih sprememb.

Znanje in spoznanja, pridobljena na seminarju 2. stopnje, omogočijo razumevanje resničnih razlogov za športno dejavnost in z njo povezane težave tako rekreativnih kot profesionalnih športnikov in za paradoksalno močno nepravilno dihanje tistih, ki učinkovito dihanje najbolj potrebujejo.

S tem znanjem se bodo lahko vpisali na seminar učitelja AEQ dihanja 3. stopnje, ki bo usmerjen predvsem v razumevanje in učenje dihanja za potrebe izboljšanja telesnih in psihičnih sposobnosti, potrebnih za nadpovprečne rezultate, tako v športu, delu kot na drugih področjih človeške dejavnosti, na katerih oseba želi doseči višji potencial od tega, ki ji je bil položen v zibelko.

Znanje in spoznanja, pridobljena na seminarju 2. stopnje, omogočijo razumevanje resničnih razlogov za športno dejavnost in z njo povezane težave tako rekreativnih kot profesionalnih športnikov in za paradoksalno močno nepravilno dihanje tistih, ki učinkovito dihanje najbolj potrebujejo.

S tem znanjem se bodo lahko vpisali na seminar učitelja AEQ dihanja 3. stopnje, ki bo usmerjen predvsem v razumevanje in učenje dihanja za potrebe izboljšanja telesnih in psihičnih sposobnosti, potrebnih za nadpovprečne rezultate, tako v športu, delu kot na drugih področjih človeške dejavnosti, na katerih oseba želi doseči višji potencial od tega, ki ji je bil položen v zibelko.

Na seminarju lahko sodelujete osebno v Centru AEQ metode, Brežice ali pa preko Zoom aplikacije. 

Snov seminarja zajema:

Slike iz šolanj za učitelja AEQ dihanja 2. stopnje

Mnenja o šolanju AEQ dihanja®

Mnenje o AEQ dihanju® 2. stopnje, Veronika Lovšin
Mnenje o AEQ dihanju® 2. stopnje, Karim Al Saleh
Mnenje o AEQ dihanju® 2. stopnje, Gorazd Ažman
Mnenje o AEQ dihanju 2, Blaž Jurečič
Mnenje o AEQ dihanju® 2. stopnje, Janez Brajkovič
Razlike med AEQ dihanjem ® 1. stopnje in 2.stopnje, Veronika Lovšin
Mnenje o AEQ dihanju 2, Lidija Jakljevič
Mnenje o AEQ dihanju® 2. stopnje, Sabina Musar

Na samem seminarju še niti nisem uspela dojeti kompleksne moči dihanja, kot se je pokazala po zaključku. Vpliv, ki ga je imel seminar name in tudi na moje bližnje pa

Pred seminarjem sem čutil velik nemir v sebi, ta nemir mi je povzročil višek energije, ki se mi je izrazil skozi vnetje očesa na levi strani. Dalo mi je vedeti,

Lani konec leta sem se udeležil 60 dnevnega programa dihanja, iskreno zapisano predvsem zato, ker je bil to tudi pogoj za sodelovanje na Seminarju AEQ dihanja 2. stopnje. Že sodelovanje

Seminarja dihanje 2.stopnje sem se veselil že na podlagi opisa seminarja. Enostavno sem imel občutek, da to rabim ne samo osebno temveč tudi pri delu z ljudmi. Kot vedno me Aleš

Seminar AEQ® dihanja 2. stopnje, je name pustil močan vtis. Pričakoval sem da bo seminar zahteven. Kakšen mesec nazaj sva na AEQ® delavnici z Blažem Jurečičem (AEQ® metoda 3.stopnja 4/5)

Na prvi stopnji smo se spoznavali z dihanjem, tehničnimi pravilnostmi, kako naj bi vdihnili v telo, kako razširili pljuča, premaknili diafragmo, spraznili pljuča in spoznali dihalno prekinitev. Spoznali smo se

Seminar AEQ dihanja 2 mi je izostril pogled na mojo resnico. Ponudil mi je nova očala, s katerimi bolje 'vidim'. Bolj kot se je seminar bližal, več neke nepojasnjene tesnobe,

Z AEQ metodo se ukvarjam že kar nekaj let. Vsa moja napredovanja delim na socialnih omrežjih, ker sem ponosna na te dosežke. Včasih sem dobila kakšen komentar, ja saj to

NOVEMBER 2023

Seminar za učitelja AEQ dihanja® 2. stopnje