Mnenje o AEQ dihanju 2, Lidija Jakljevič

Seminar AEQ dihanja 2 mi je izostril pogled na mojo resnico. Ponudil mi je nova očala, s katerimi bolje ‘vidim’.

Bolj kot se je seminar bližal, več neke nepojasnjene tesnobe, nemira, strahu sem čutila. Aleš nam je prvi dan predstavil program in namen seminarja tako sem vedela, čemu ti moji ‘nepojasnjeni’ občutki.

Začela sem z raziskovanjem novih globin. Resnica je skozi AEQ dihalne vaje, protokole in razlago kar čakala, da pride na plano in iluzija je temu primerno kopnela. Z višanjem čustvene zrelosti sem si vedno bolj dovolila začutiti močnejše impulze iz telesa in iz podzavesti, ter prepoznati prenekatere madeže, ki jih je naredila name okolica v preteklosti, ko sem bila nemočna. Koliko bolečih občutkov sem morala potisniti, da sem ‘pasala’ v svet v katerem sem odraščala. Ter koliko madežev sem posledično jaz naredila naprej, saj se tradicija dobra in slaba prenaša, le da te slabe nihče, zaradi nizke čustvene zrelosti ne želi pogledati skozi ta očala resnice.

Čutila sem veliko podporo z Aleševe strani in tudi s strani sošolcev. Preko pripovedovanja zgodb in izkušenj, sem bolje prepoznavala svoje stanje in tako sem lažje šla naprej, v svojo entropijo in jo analizirala ter urejala. To je proces, ki me pelje v lepši, bolj urejen svet, a za ceno tega moram iti skozi vso to bolečino, nered,…

Četudi boli, sem hvaležna za vsa spoznanja, da bom lahko spreminjala in se učila drugače, čustveno zrelejše graditi odnose s sabo in okolico. Ves ta čas se mnogih popačenih akcij, ki sem jih pošiljala v okolico nisem zavedala oz jih prepoznala, ker je bila plast senzorno motorne iluzije in odtujitve predebela, čutila pa sem le neželene reakcije okolice, vzroka zanje pa nisem našla.

Ni lahko prenesti toliko resnice. Rabila bom še kar nekaj časa, da bom znala svoje občutke bolje opisati, jih poimenovati, saj je moja paleta čustev dobila nove barve in to je zame nekaj novega, a hkrati odraz mojega trenutnega stanja čustvene zrelosti in učinkovitosti.

Hvala za izčrpno znanje, za višjo resolucijo moje slike, s pomočjo katere bo počasi postajalo moje življenje bolj živo in polno.

Lidija Jakljevič, učiteljica AEQ dihanja 2. stopnje

Preberite še: