Janez Homšak

Pozdravljeni! Sem Janez Homšak, ustanovitelj JH Studia, kjer se posvečamo skrbi za vaše celostno dobro počutje. Moje poslanstvo so področja, za katera menim, da neposredno vplivajo na kakovost našega življenja: primerno gibanje, urejena prehrana, življenje brez bolečin ter neprestana osebna rast in razvoj.

Verjamem v holističen pristop, kjer se osredotočamo na individualne potrebe vsakega posameznika. Razumem, da je pot do uspeha edinstvena za vsakega posameznika, zato poudarjam celostno in individualno obravnavo. Pri tem je ključno vodenje izkušenega učitelja, trenerja ali terapevta, ki nas usmeri na ključna področja za doseganje naših ciljev.

Primerno gibanje, prehrana in lajšanje bolečin so le delček celotne sestavljanke. Verjamem v “krovno organizacijo,” ki predstavlja delo na sebi in poglobljeno raziskovanje lastne notranjosti s pomočjo pristopa AEQ metode.

Moja pot se je začela na Fakulteti za šport, kjer sem se prvič srečal z vprašanjem “kako skrbeti za svoje zdravje in živeti kakovostno življenje?”. Raziskovanje gibanja in skrb za psihofizično stanje sta me pripeljala v svet fitnesa, osebnega trenerstva ter vodenja OTELO wellness centra (več kot 20 let). Kot osebni trener sem začel združevati terapevtsko in trenersko stroko v procesih rehabilitacije/postrehabilitacije, kjer smo bili zelo uspešni  pri odpravi težav v hrbtenici, kolenih, ramenih ter drugimi poškodbami.

Pred leti sem se, pri svojih 40+ letih in v odlični fizični pripravljenosti, nenadoma soočil z intenzivno bolečino v ledvenem delu, brez očitnega vzroka. Kljub vsem izkušnjam uspešnega delovanja na področju lajšanja bolečin, sem bil tokrat nemočen. Nobena vaja ali terapija mi ni prinesla olajšanja.

V iskanju odgovorov sem se zatekel k AEQ metodi, ki mi je odprla vrata v globine somatskega razumevanja. Odkril sem, da lahko težave, ki se kažejo kot fizične bolečine, izvirajo iz globoko zakoreninjenih psihosomatskih vzorcev. To spoznanje me je vodilo k temu, da sem začel še bolj ceniti povezavo med fizičnim in psihičnim zdravjem.

Danes z združevanjem znanj iz različnih področij in pristopov pomagam drugim razumeti povezavo med telesom in umom ter odpravljati kronične težave na celostni ravni. V JH Studiu sledimo celostnemu pristopu, prilagojenemu vašemu trenutnemu stanju, željam in ciljem. Vključujemo tiste vsebine, ki bodo najučinkovitejše za dosego vaših ciljev in želja.

Izvajam AEQ metodo v živo ali preko spleta, samostojno ali v kombinaciji z drugimi področji delovanja.

 

Za uvodno srečanje sem dosegljiv na:

 

JH STUDIO

Mengeška cesta 15, 1236 Trzin

 

Janez Homšak

  • učitelj AEQ metode 2. stopnje & AEQ dihanja 1. stopnje

Preberite še:

Mengeška cesta 15, TrzinMobi: +386 41 396 528Mail: [email protected]