Vesna Tomšič

Sem bioresonančna terapevtka že vrsto let. Moja poklicna pot se je začela pred tem v farmaciji, z delom v lekarni in vele drogeriji, a mi to znanje ni zadoščalo pri ugotavljanju vzrokov težav in bolezni pri ljudeh.

Ko se človek bliža štiridesetim, običajno prične občutiti prve težave, bolečine, ki kar ne minejo, se vračajo. Moje so se pričele z bolečo hrbtenico. Vpisala sem se na razne vadbe kot so joga, pilates, a se so se bolečine le začasno zmanjšale in se spet vračale. Poškodba gležnja in rame sem sanirala kar doma, z obkladki, hlajenjem, masažo in  tako nekako zadovoljivo odpravila akutno bolečino. Na internetni strani sem našla ob iskanju kako iz bolečin Aleševo AEQ metodo. Ob branju vsebine sem takoj pomislila, da je to ta prava stvar. Vpisala sem se na prvo stopnjo za AEQ učitelja in vsebina, zlasti pa razlaga, ki mi je bila logična in smiselna, me je z radovednostjo pritegnila tudi na seminar druge stopnje.

Moram priznati, da se do AEQ seminarjev nisem kaj dosti poglabljala v načine gibanja, čeprav vem, da spada v osnovne stebre zdravega življenja. Vendar tako  kot pri mnogih stvareh se tudi tukaj  vrag skriva v podrobnostih. Danes bi temu rekla kompleksnosti delovanja telesa.

Moje prve izvedbe vaj AEQ metode  doma v mirnem in varnem okolju so bole takšne, da sem po koncu le teh s težavo vstala iz ležečega položaja na tleh. » kaj pa  je to? » sem se vprašala in pomislila ali so te vaje sploh primerne zame. Počasi skozi razlage , branje o AEQ metodi, vajah sem začela ugotavljati, kaj počnem napačno. Saj poznate vzorec razmišljanja »To pa jaz že zmorem«, ko greš v pretiravanje, siljenje telesa do izvedbe maksimalne amplitude. A telo ti  hitro pove, koliko je ura in pričneš razmišljati, da bo potrebno nekaj spremeniti, narediti drugače. »Kdaj pa bom jaz imela čas za to? Imam deljen delavnik, družino.« je bila naslednja misel. Vendar sem našla čas zjutraj in zvečer, za mojih 30 – 45 minut, vmes bila tudi naveličana, prekinila obdobje vaj in spet začela. Bolj kot sem vključevala potrpežljivost in si vzela dovolj časa več napredka sem posegla ter si dovolila poizkusiti več načinov.

Vseskozi pa sem odlašala z dihalnim seminarjem, kljub udeležbi na programu dihanja. Sedaj vem, da je imela moja podzavest tukaj največ nestrinjanja z zavesno željo, po vplivu na nepravilno dihanje na usta, zlasti ponoči, ko sem se zbudila s izsušeno ustno sluznico , čisto brez sline in jutranjim  vsakodnevnim obveznim smrkanjem. Vse to se je v 9 mesecih zelo izboljšalo in šele takrat sem upala iti na seminar AEQ dihanja za učitelja 1.

Vidim in občutim napredek tako telesni, bolj jasne misli, boljšo koncentracijo, večji notranji mir, zadovoljstvo. Pot ni hitra , ne lahka, je pa vredna vloženega časa, energije in pozornosti, saj gre za našo kvaliteto življenja. Sprememba na bolje je možna, ko si dovolimo čutiti in upoštevati svoje telo, kjer smo shranili in zaklenili naša neprijetna občutja iz preteklosti, ta pa nam ne dovolijo živeti po naših željah in potrebah. To so posledice nezavednega delovanja v sedanjosti, po starih vzorcih, ki nam ne koristijo več.

S pomočjo AEQ metode učim, kako izboljšati stik s svojim telesom in dihanjem, kako prepoznati vedenjske vzorce, ki imajo izvor v preteklosti, jih razumeti in postopno spreminjati, da lahko življenje usmerjamo v željeno smer.

NAČIN UČENJA

Skupinske delavnice, programi on–line in v živo z AEQ vajami in vajami AEQ dihanja

 

Vesna Tomšič

Učiteljica AEQ 1. stopnje

Učiteljica AEQ 2. stopnje; pridobitev naziva: 22. 11. 2021

Učiteljica AEQ dihanja 1. stopnje; pridobitev naziva: 16. 12. 2022

Preberite še:

Gradaška ulica 8b, Ljubljana, Slovenija Mobi: +386 70 727 203 Mail: [email protected]