Program za urejanje odnosa s staršem; vodi avtor AEQ metode Aleš Ernst

Program poteka od 24. 6. do  26. 7. 2024.

Odnos s straši je zelo pogosto med glavnimi razlogi za slab ali neobstoječ partnerski in starševski odnos z lastnim otrokom.

Namen tega programa je, da vam v 30 dneh ustrezno in razumljivo predstavim in razložim principe medsebojne odvisnosti, vpliva in odnosov med odraslim otrokom in staršem po AEQ metodi. Razumevanje, ki ga vam bo omogočilo sodelovanje v tem programu, bo v veliko pomoč razumevanju resničnih odnosov do starša in občutenje medsebojnih vplivov in določitev področji, kjer ve vaš odnos s staršem neučinkovit in tako vam kot staršu zmanjšuje kakovost sedanjosti in onemogoča boljšo prihodnost.

Program je zadnji štirih zaporednih programov šole za čustveno zrelost, ki poteka od 17. 2. 2024 do 26. 7. 2024. 

CENA ZA 1 OSEBO: 350€

CENA ZA PAR: 520€

Učinkovitost programov smo dokazali z znanstveno raziskavo

Graf kaže na rezultate sodelujočih, kako AEQ programi, ki  jih vodi Aleš Ernst učinkujejo na stanje negativnih čustev v človeku.

Obrazložitev: udeleženci AEQ programov v povprečju izkazujejo močno zmanjšanje negativnih čustev že takoj po zaključku programa. Podoben učinek je tudi po treh oz. šestih mesecih. Najprej pridemo do zavedanja in ozaveščenja negativnih čustev kar je osnova za spremembo vedenja.

Z raziskavo dokazan pozitiven vpliv sodelovanja v programih, ki jih vodim lahko najdete v obliki povzetka TUKAJ.

Celotno raziskavo lahko najdete TUKAJ.

30 dni po 60 minut v živo preko Zooma

- Sledi pet tednov vodenih izbranih AEQ vaj. Vodenje vaj in učenje AEQ dihanja bo  vsak dan razen sobote od 20.00 do 21.00 ure.

- 30 minut bom vodil izbrano vajo ter 30 minut namenil razlagi vzrokov za vedenje, ki jih bom opazil pri udeležencih in odgovarjal na njihova vprašanja.

- V 30 dneh se boste dobro naučili tri AEQ vaje za dvig čustvene zrelosti in modula za dvig gibljivosti trebušne prepone, trebušne votline in prsnega koša. Vaje boste izvajali leže in stoje. 

- Vaje in protokole  bom vodil na več različnih načinov in zaporedij ter s tem povečal razumevanje vaje in njen vpliv na zmanjševanje SMA.

Gradivo

24. 6. 2024 od 19. do 20.30 ure: začetek z uvodnega predavanja prek spleta.

- Program začenjam z 90 minutnim predavanjem, kjer bom razložil strukturo programa in logiko, po kateri z AEQ metodo dvigujete čustveno zrelost za boljši partnerski odnos.

- Uvodno predavanje bo posneto in ga bo mogoče še dvakrat  pogledati med 30-dnevnim trajanjem programa.

- Prejeli boste 4 AEQ vaje, katere vas bom učil na programu, v PDF obliki.

- Pred ali po vodenju vaje bom pol ure namenil razlagi smisla in namena vaje ali odzivov in sprememb, ki jih lahko med vajo čutite. Tako bo zagotovljeno najboljše celostno učenje AEQ metode.

Dodelitev posnetka pri odsotnosti

- Če udeleženec zaradi nepredvidene situacije ne bo mogel prisostvovati vodenju vaje v živo, bo prejel dostop do posnetka, ki si ga bo lahko enkrat ogledal v naslednjih 24 urah.

- Dodelitev posnetka je urejena s pravilnikom, ki ga lahko preberete v spodnji povezavi.

- V primeru, da se programa večinoma ne morete udeleževati v živo, vam sodelovanja ne priporočam, saj učinek programa ne bo primeren.

- Pravilnik o upravičenosti do pošiljanja posnetkov vodenja vaj.

Odnos s straši je zelo pogosto med glavnimi razlogi za slab ali neobstoječ partnerski in starševski odnos z lastnim otrokom. Velike spremembe v delovanju družbe in vse hitrejši razvoj novih tehnologij in načinov komuniciranja in dela je privedel do prekinitev tradicionalnih povezav in odvisnosti odraslih otrok od volje staršev.

Prišlo je do konflikta med tradicijo, kjer so otroci skrbeli za starše, ki je globoko vsajena v podzavest in modernim načinom življenja. V preteklosti je moral odrasel otrok prevzeti vedno več križa iz pleč starša, saj je bila to edina možnost, danes pa lahko veliko križev in težav prenesemo na tehnologijo, ki nas s tem razbremeni, saj to možnost imamo, če jo le znamo uporabiti. A v podzavestnih strukturah ter navad in vzorcev nimamo, zato nam ta sprememba, ki se je zavedamo, a ne znamo podzavestno uporabljati ustvarja nemoč do staršev.

Nemoč ustvarja sovraštvo in razkraja odnos ter vodi v neprimerne odnose med odraslimi otroki in njihovimi starši.

Zakaj dvigovati čustveno zrelost

Čustvena zrelost po AEQ metodi določa, kako močno in kompleksno čustvo lahko oseba sprejme ali izrazi ob ohranitvi primernega zavedanja in zavestnega nadzora, da lahko energijo čustva uporabi na način, ki omogoča boljše rezultate kot v preteklosti.

Proces učenja AEQ metode je primarno namenjen, da omogoči vedno več razumevanja sebe, prenosov energije znotraj sebe in med sabo ter okolico, kot pogoj za življenje. Bolj, ko razumemo te procese bolj jih lahko pri sebi opažamo, občutimo in s tem pravilneje vplivamo nanje ter tako spoznavamo, kje smo primerno in kje neprimerno razviti za učinkovito delovanje v sedanjosti ter boljše urejanje odnosov v okolju, v katerem živimo in delujemo. Tako postopoma spoznavamo lastno raven čustvene zrelosti na določenem področju življenja in oblikujemo »katalog« sposobnosti in pomanjkljivosti lastne some. Proces učenja konstantno usmerja, spodbuja, nagrajuje in kaznuje na poti dviga ravni povprečne čustvene zrelosti in dviga ravni čustvene zrelosti na področjih, kjer je bila v preteklosti premalo ali neprimerno razvita.

Program bo tako omogočil višjo stopnjo zaznavanja lastnih občutkov in dejanskih telesnih odzivov v realnem času. Zmanjša se potreba po prikrivanju in popačenju ali nadomeščanju dejanskega odziva z drugačnim zaradi strahu pred odzivom druge strani ali očitki, ki onemogočijo uravnavanje odnosa. Tako dosegamo s časom vedno boljše zavedanje sebe in odnosov v okolju v katerem živimo in delamo.

Komu je program namenjen?

Program vam bo ustvaril modele razmišljanja, ki vam bo medgeneracijske odnose in povezave prikazal v novi luči in omogočil razumevanje, zakaj se vam v življenju vedno bolj in pogosteje dogajajo stvari, ki ste jih v mladosti sovražili in se zakleli, da vi ne boste takšni. Razumeli boste, zakaj se zarečenega kruha največ poje, če ne spreminjamo podzavesti in kako vedno večji del križa, ki ste ga prejeli od prednikov in naložili na svoja pleča odložite in otroku predate manjši križ in znanje, vzgled ter orodja, kako lahko ustvari še boljše življenje zase in svojo družino.

Priporočam ga žrtvam čustvenega incesta (ko otrok skrbi za čustvene potrebe starša) in tistim, ki so otroštvo preživeli, v okolju nezaupanja in prepirov med staršema, ali pa so zaradi ločitve staršev živeli v enostarševski družini. Program je namenjen večanju zavedanja pomena in sposobnosti odgovornega vedenja moškega in višanja sposobnosti ženskega zaupanja v moškega, kar je osnova za delujoč partnerski odnos. Dober ali vsaj boljši partnerski odnos je najpomembnejša podlaga za primeren razvoj otroka, saj močno vpliva na spočetje in potek nosečnosti, saj je neprimeren odnos vzrok za kronično napetost v ženski, kar pa negativno vpliva na njeno materinsko vlogo.

Kaj menijo udeleženci o programu

Izboljšanje stanja se pri meni kaže kot kvalitetnejši odnos z ženo in otroci – bolj kot razumem in čutim svoje potrebe, hkrati bolj razumem njihove

AEQ dihanje je zame analogija za kladivo, ki ga je v filmu Kaznilnica odrešitve uporabljal Andy Dufresne. Orodje s pomočjo katerega lahko sebi v prid obrnem nastalo situacijo in posledično svojim otrokom namenim višjo doto za življenje. Ključna komponenta, ki je pri meni naredila razliko je razumevanje situacije skozi razlago...

Preberi več

Ostržek

Naj vam povem zgodbo…? Morda o lutku? Ki mu je lahko ime Ostržek. Ali pa Irena, kot je to v moji zgodbi.   Uvod želi pritegniti pozornost. Je slikovit, in nekaj obeta. Take so tudi Aleševe (Aleš Ernst, avtor in učitelj AEQ metode) razlage delovanja fizikalnih zakonov, zakonov o ravnovesju,...

Preberi več

Opažam, da drugače gledam na vsakodnevne izzive, probleme, ovire.

Program je bila zame izredno intenziven, lahko bi rekla tudi naporen, odvisno od dneva. Dvig čustvene zrelosti ni enostavna stvar, tu ni prostora za pretvarjanje. Aleš je vodil program strokovno, ustvarjalno, z ogromno dodatne razlage, ki je udeležencem omogočala razumevanje naših stanj in občutij, ki smo jih doživljali med programom....

Preberi več

Najlepša hvala za vso predano znanje in za vse kar počnete.

V Marcu 2023 sem se udeležila 30-dnevnega AEQ programa za dvig čustvene zrelosti. Program je zelo celostno zastavljen in mi je bil na telesnem, mentalnem in čustvenem nivoju zelo naporen in hkrati zelo učinkovit. Moja občutljivost se je zvišala in začutila sem veliko neravnovesjih v telesu, kakor tudi čustvenih napetosti....

Preberi več

Do vaj imam zelo poseben odnos, spoštljiv in je res močno

Aleš pozdravljen! Izvajanje vaj dojemam resno. Vzamem si čas in sem osredotočena na to kaj in kako bom izvedla gib, čeprav me včasih hoče zaneseti kar nekam, vendar grem nazaj, ko zaznam. Določeni gibi občutim, da so se spremenili, glede na začetek. Te dni sem čutila veliko jeze in imam...

Preberi več

(če želite prebrati celo mnenje, kliknite na naslov objave)

Kako vam bo program pomagal?

AEQ nam omogoča dvigniti čustveno zrelost. Proces temelji na štirih korakih:

Učiti se in razumeti, raziskovati in občutiti; AEQ vaje povečajo občutek in nadzor.

Razumevanje in občutenje omogoča spoznanja, ki so potrebna za določitev resničnega stanja brez iluzij.

Spoznanja omogočajo sprejetje resničnega stanja v nas in odnosov, ki na nas vplivajo slabšalno.

Spremembe zajemajo tako um kot telo in zato prestanejo pritiske okolja, zaradi katerih bi se drugače sčasoma povrnili v prejšnje preživete vzorce.

Kako vam bo program pomagal?

AEQ nam omogoča dvigniti čustveno zrelost. Proces temelji na štirih korakih:

Učiti se in razumeti, raziskovati in občutiti; AEQ vaje povečajo občutek in nadzor.

Razumevanje in občutenje omogoča spoznanja, ki so potrebna za določitev resničnega stanja brez iluzij.

Spoznanja omogočajo sprejetje resničnega stanja v nas in odnosov, ki na nas vplivajo slabšalno.

Spremembe zajemajo tako um kot telo in zato prestanejo pritiske okolja, zaradi katerih bi se drugače sčasoma povrnili v prejšnje preživete vzorce.

Cilji programa:

1

Depositphotos_549157156_XL-qbyr76h4iscia4qkkza910dj9r46fs5sz6y2tgas5s

Doseči dovolj dobro razumevanje principov delovanja odnosov med nami in staršem, da lahko opazimo, kako se telesno odzivamo v določenih okoliščinah. Tako lahko vedno bolj določimo, kje ponavljamo napake svojih prednikov in jih zavestno in v sodelovanju s telesom odpravljamo ter ob tem spreminjamo podzavestno funkcijo in strukturo. Dvig čustvene zrelosti na področju odnosa s staršem nas naredi celostno zrelejše in tako premakne staršev odnos do nas in odnosa do otroka v odnos z odraslo osebo. Sodelovanje na programu bo odprlo nova področja pogovorov s starši in odkrilo marsikatero skrivnost, ki vam je prej starši niso odkrili, ker so čutili, da se še vedno pogovarjajo z otrokom.

2

Dvig učinkovitost in natančnost zaznavanja dejanskega stanja, izboljšanju sposobnost predvidevanja, kako bo določeno vedenje v sedanjosti vplivalo na našo prihodnost in prihodnost tistih, s katerimi smo interesno povezani, ter kako lahko za spremembo prihodnosti uporabimo znano preteklost.

3

Ta program zaokroži vsebino in namen šole za čustveno zrelost ter poveže v celoto razumevanja in izkušnje iz programa za dvig čustvene zrelosti, programa za urejevanje partnerskega odnosa in odnosa do otroka. Odločenost, predanost in doslednost sodelovanja v vseh štirih programih vam bo omogočila precejšen dvig čustvene zrelosti in učinkovitosti, kar je garancija za spremembo odnosa do sebe in drugih okoli vas ter večjo privlačnost za red, učinkovitost in »srečo« v vaši prihodnosti. Šola za čustveno zrelost omogoči, da se ne bojite več močnih čustev, saj jih znate ustvariti in primerno uporabiti za izhod iz nemoči in preprečitev apatije, anhedonije, depresije in tesnobe, v kateri je vedno več ljudi.

4

Spremembe in napredek na področju čutenja in uporabe občutenega za sistematično spreminjanje določenih vzorcev vedenja v bolj primerne in učinkovite nam omogočajo višjo učinkovitost in pravilnost odločanja, vedenja in tako izboljšajo rezultate. Boljši rezultati in višja zanesljivost osebi omogoči boljšo zvezo s seboj in tako omogoča boljšo zvezo z drugo osebo.

5

Ob primernem znanju in orodjih (AEQ vaje), ki nam omogočijo spremembo delovanja senzorno motornega sistema in spremenijo odnos med telesom in zavestjo določilo katere podzavestne vzorne moramo spremeniti, če želimo živeti bolje od prednikov in kako to storiti.

6

Razlaga procesov, ki privedejo do zakrčenja mišic nog, medenice, diafragme, prsnega koša,ramen in vratu ter vodijo v spremembe drže, gibanja in uporabe glasu, besed in pogleda za spremembo odnosov s starši.

7

Dovolj dobro razumeti pomen sproščenosti za primerno čutenje občutkov užitka in uporabo čustev, katerih vloga je, da krepijo povezanost med dvema osebama (jeza, ljubezen, veselje, radost).

Struktura programa

30-dnevni programi, ki jih vodim - pravila in njihova logika

Čustvena zrelost po AEQ metodi določa, kako močno in kompleksno čustvo lahko oseba sprejme ali izrazi ob ohranitvi primernega zavedanja in zavestnega nadzora, da lahko energijo čustva uporabi na način, ki omogoča boljše rezultate kot v preteklosti.

Proces učenja AEQ metode je primarno namenjen, da omogoči vedno več razumevanja sebe, prenosov energije znotraj sebe in med sabo ter okolico, kot pogoj za življenje. Bolj, ko razumemo te procese bolj jih lahko pri sebi opažamo, občutimo in s tem pravilneje vplivamo nanje ter tako spoznavamo, kje smo primerno in kje neprimerno razviti za učinkovito delovanje v sedanjosti ter boljše urejanje odnosov v okolju, v katerem živimo in delujemo. Tako postopoma spoznavamo lastno raven čustvene zrelosti na določenem področju življenja in oblikujemo »katalog« sposobnosti in pomanjkljivosti lastne some. Proces učenja konstantno usmerja, spodbuja, nagrajuje in kaznuje na poti dviga ravni povprečne čustvene zrelosti in dviga ravni čustvene zrelosti na področjih, kjer je bila v preteklosti premalo ali neprimerno razvita. Sposobnost zaznavanja občutkov in čustev, tako svojih kot partnerjevih je osnova za delujoč partnerski odnos. Brez tega ne moremo poznati sebe in ne moremo vedeti, kaj želimo in kaj potrebujemo in tako to kar ne znamo urediti sami prenesemo na partnerja. Tako postanemo od njega vedno bolj odvisni in na tem področju nemočni. Nemoč pa postopno ustvari bes, prezir in protest proti partnerju, kar vedno bolj razdirajoče vpliva na zvezo in jo lahko tudi uniči.

Če smo dovolj čustveno zreli, potem ljubimo osebo, ker nas dopolnjuje in jaz njo. Ne za to, ker jo potrebujemo, ampak ker jo želimo imeti ob sebi, in to je ljubezen. Če želimo ljubiti drugega, potem moram najprej ljubiti sebe. Če so me starši ljubili brez pogojev ali motivov in imeli sami primerno čustveno zrelost, ki so jo dvigovali primerno dvigovanju kompleksnosti življenja, je to dobra popotnica. A na žalost je tega zelo malo. Program bo usmerjem v to področje ob hkratnem zmanjševanju senzorne amnezije in odtujenosti od sebe, ki onemogoča sprejemanje in spreminjanje sebe, da bi tako partnerska zveza delovala bolje ali pa bi lahko tako spremenjen našel partnerja, s katerim bom lahko ustvaril trdnejšo zvezo.

Jeza, ljubezen in veselje so kinetične energije, ki dvigujejo urejenost ter omogočajo sintropijo. Sovraštvo, bes, maščevanje, prezir, protest pa so kinetične energije, ki ločujejo in nudijo možnost, da se ločiš od tistega, ki te postavlja v nemočen položaj. Če nočemo samega sebe uničiti, moramo uničiti odnos, ki nas postavlja v nemoč.

Program je primeren za vse, ki AEQ že poznajo in želijo znanje poglobiti. Lahko sproži močnejša čustvena stanja in zavedanja lastne nemoči v določenih čustvenih stanjih ter povzroči močnejše telesne bolečine zaradi višje sproščenosti trupa in trebušne prepone. Udeleženci poročajo o spremembi spalnega vzorca in veliko bolj živih sanjah.

Pomembno:

Pri spletnih AEQ programih je največ pozornosti namenjene vodenju vaj in je zato treba zagotoviti primerno kakovost slike, da bom lahko videl, kako izvajate vajo, ki jo vodim in kako se na vajo ter na povedano v programu odzivate. Vodenje AEQ vaj bo raznovrstno in ne bo vodeno po opisih vaj, ki jih prejmete v PDF obliki. Takšno vodenje vam bo omogočilo boljše dojemanje smisla vaje in ohranjalo pozornost na vaji ter telesu, kar je tudi namen vaje in programa. Zaradi namena programa bo na tem programu mogoče sodelovati v paru na isti kameri saj bo tako viden medsebojen odnos med partnerjema in telesni odzivi na čustvena stanja in izražanje čustev med vajami.

Pridružite se programu

V primeru, da v prvih 4 dnevih programa ugotovite, da za vas ni primeren, vam vrnemo celoten znesek vplačane prijavnine. Po tem datumu vračilo denarja ali prenos na drug program ni več mogoč.