Blaž Jurečič

Že ko sem začel 12 let nazaj delati kot osebni trener, sem čutil, da moram konstantno
iskati nove načine, nove tehnike in pristope, da ljudem lahko pomagam, saj so bili problemi strank preveč kompleksni za enostavni princip, ki jo ima fitnes industrija. Ko sem začel delati z ljudmi v podjetniškem svetu, sem ugotovil, da bom moral še bolj poglobiti in razširiti svoje znanje, ponuditi nekaj več od osebnega trenerstva, saj samo treningi enostavno niso reševali ključnih problemov oseb, ki so iz dneva v dan v visoko stresnem okolju posla.

Prebral sem ogromno knjig, ni bilo podcasta, ki ga ne bi poznal, kjer je bilo govora o
izboljšanju delovanja človeškega telesa. Udeležil sem se različnih seminarjev v tujini,
doma, poskusil res ogromno coachinga iz različnih področji, načine treninga, raznih
alternativnih oblik zdravljenja, načinov prehranjevanja in še bi lahko našteval. Skoraj ni
stvari, ki je ne bi poskusil na sebi.

Dolga leta prakse, študija in trenerskega dela v svetu osebnega trenerstva in kasneje prehrane, so mi še vedno pustila odprta vprašanja pri tem, kako ljudem pomagati do celostne spremembe kvalitete življenja, ne samo površinske obravnave posameznika in njegove postave ter občasno zdravja.

S prehrano sem se začel prebijati malo globje in sem lahko svojim strankam pomagal v globjih problemih zdravja in počutja – še vedno pa sem opažal, da tudi to ni dovolj za prave rezultate. Prave spremembe.

Nisem iskal odgovorov le za stranke, ampak tudi lastne težave, ki so bile kronične:: skolioza, bolečine v hrbtu, kronična utrujenost, pomanjkanje energije. Iskal sem bolj globje odgovore in pri vsaki stvari sem se vprašal ZAKAJ?

Po pogovoru z prijateljem Anton Majhen, psihoterapevtom, mi je v glavi ostala misel: emocionalna struktura se ne more spremeniti, dokler se v spremembo ne vključi tudi telesa.

 

Začel sem raziskovati in odgovor našel v učenju AEQ metode. Je somatski pristop psihologije, obravnava čustva in posameznikove probleme rešuje skozi vzpostavitev boljše povezave med našim telesom in glavo. Tako lahko zaobidemo površinsko obravnavo skozi prehrano in gibanje, ki sta seveda ključnega pomena za posameznika, vendar ne rešujeta simptomov globjih problemov, ki nas držijo ujete v enakih vzorcih, enakih reakcijah in enakih problemih leta in leta.

Skozi AEQ metodo sem  odkril, kako se ljudem njihovi vzorci, stres in čustva nabirajo v telesu, kar jim kljub močni volji, gibanju in zdravi prehrani onemogoči živeti visoko učinkovito življenje, onemogoči narediti dolgoročno spremembo.

 

NAČINI UČENJA: v živo, skyp, delavnice

MESTO: LJ IN LJ okolica

LOKACIJA: Stegne 23, Ljubljana

STRAN: blazjurecic.si

MAIL: [email protected]

TEL: 041 564 513 (dosegljiv za klice med 14-16 uro)

IZOBRAZBA: učenec 3. stopnje 3 /5, učitelje AEQ dihanja 1.stopnje

Preberite še:

Ptujska ulica 19, Ljubljana, SloveniaMobi: +386 41 564 513Mail: [email protected]