Barbara Peterlin

Po izobrazbi sem diplomirana fizioterapevtka in v svojem poklicu delam že 30 let. Po diplomi sem pridobila certifikat terapevt ortopedske medicine in manualne terapije in terapevt razvojno nevrološke obravnave. Pri svojem delu združujem znanje manualnih tehnik z znanjem in izkušnjami s področja respiratorne fizioterapije in nevroloških tehnik.

V individualnih terapijah obravnavam paciente tako z akutnimi kot tudi kroničnimi bolečinami.

Osebe s kroničnimi bolečinami imajo kronično napete mišično vezivne strukture. Kronična podzavestna mišična napetost je stanje, pri katerem se osebe slabše odzivajo na manualne tehnike. Izboljšanje po terapiji je kratkotrajno, s pogostimi recidivi bolečine.

Zakaj prihaja do tega?

»Če želite, da jaz odprem vaša vrata, morate vi odkleniti ključavnico.«

Če se telo pacienta podzavestno ne sprosti, je učinek manualnih tehnik kratkotrajen. Kaskada dogodkov, ki v telesu začnejo proces samozdravljenja, je zavrt.

Ker je v ozadju podzavestno napenjanje mišic, je potreben drugačen pristop.

Pred tremi leti me je pritegnila knjiga Somatika, avtorja Thomas Hanna. Prebirala sem jo in začela z vajami, ki so opisane v njej. Nato sem se udeležila nekaj delavnic, ki jih je vodil Aleš. In bila pozitivno presenečena. Odločila sem se, da se udeležim seminarja za AEQ učitelja.

Po rednem izvajanju AEQ vaj sem začutila boljšo poravnavo telesa in manj napetosti v predelu ramenskega obroča. Zmanjšale so se mi več tednov trajajoče težave pri dihanju, ki so bile posledica operativnega posega v predelu medenice.

AEQ vaje umirijo moje misli. Vsak dan znova se učim fokus usmeriti na telo. Pozornost na dani trenutek in v točno izbrano področje telesa zmanjšuje senzo motorno amnezijo in nered v telesu.

Preko vaj se spoznavam tudi na globlji način. Svoje odločitve opazujem z nove perspektive in jih povezujem s podzavestnimi vzorci. Bolje razumem zakaj se pojavi napetost v telesu in kaj moram spremeniti, da vzpostavim več homeostaze.

AEQ metoda je orodje, s katerim se posameznik uči poslušati telo. Ker gibanje definira vedenje, lahko preko gibanja ozavestimo in postopno spreminjamo tudi neželjene podzavestne vzorce.

AEQ metodo 1.stopnje učim individualno na lokaciji Ljubljanska cesta 33/b, Kamnik 1241.

Za vprašanja sem dosegljiva vsak delovnik od 8-18 ure na telefonski številki 031-799-893. V kolikor telefonskega klica ne morem sprejeti, vam ga vrnem v najkrajšem možnem času.

Pišete mi lahko tudi na [email protected]

 

Barbara Peterlin,

Diplomirani fizioterapevt,

Terapevt ortopedske medicine in manualne terapije,

Terapevt razvojno nevrološke obravnave,

Učitelj AEQ metode 2.stopnja.

Preberite še:

Ljubljanska cesta 33b, Kamnik, SloveniaMobi: +386 31 799 893Mail: [email protected]