Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Keti Mastrovic

Za AEQ metodo sem izvedela od športno aktivnega prijatelja, ki je občasno odhajal na aktivne terapije h g. Alešu Ernstu.

Njegovo navdušenje nad učinki AEQ metoda je tudi v meni vzbudilo zanimanje zanjo. Všeč mu je bila zaradi odpravljanja bolečin in spreminjanja našega fokusa razmišljanja v smeri učinkovite in nenehne uporabe naše lastne energije. Zanimala me je predvsem zaradi tega, ker sem se tudi sama soočala z bolečinami, ki so bile posledica intenzivnih treningov in povečanja volumna.

Kmalu po najinem pogovoru je bila tudi v Zagrebu organizirana delavnica in tako sem dobila priložnost iz prve roke izvedeti, za kaj pravzaprav gre. Na celodnevni, izobraževalni in inspiracijski delavnici nas je Aleš vodil čez AEQ vaje, podrobno nam je razložil, kako in zakaj izvajamo somatske gibe. Na vsako vprašanje o neučinkovitosti gibov in bolečini kot neposredni posledici neučinkovitega gibanja smo dobili jasen in racionalen odgovor.

Na začetku je vse delovalo malo zmedeno zaradi veliko »govora« in veliko manj gibanja, vendar je kmalu vse postalo matematično jasno. Takrat sem tudi dojela, koliko energije sem s treningi izgubljala po nepotrebnem, ker sem si tako zelo želela sodelovati na tekmovanjih in sem zato velikokrat posegla po instant rešitvah, vse samo da se čim prej vrnem na treninge…

Moj fokus se je začel spreminjati potem, ko sem začela vsakodnevno vaditi AEQ somatske gibe, ker sem začela namenjati svoj čas učenju in preučevanju gibov.

Moji gibi so postajali vse bolj kakovostni in tako so se izboljševali tudi rezultati. Sedaj se veliko bolj veselim svojih tekmovanj.

S seminarjem za učitelja AEQ metode 1. stopnje pa sem znanje še poglobila.

Sedaj sama redno izvajam AEQ vaje in, na obojestransko zadovoljstvo, jih uporabljam tudi pri mojem delu s športniki in rekreativci. Ni predaha, potrebno je vseživljenjsko učenje. Nenehno!

Keti Mastrovic, Zagreb, učitelj AEQ metode® 1. stopnje

Preberite še: