Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Simona Lesar

V življenju ima vsak vsega dovolj. Eni imajo več izkušenj, drugi malo manj. Vsak ima znanje na raznih področjih, če ne prirojenih ali priučenih, so ga naučile izkušnje. Jaz osebno sem hvaležna, ker so me resnično napolnile z obilo informacijami in so me pripeljale na pot, kjer se ljudje ustavijo in sprašujejo o življenju samem.

Vsako delo zahteva skoraj da ne popolnega človeka, kar je razumljivo. Pa to sploh lahko smo? Popoln človek? Popolna struktura? Popolna država? Mene je pri teku na delovnem mestu, kjer naj bi bila v formi, ukleščilo v kolku. K sreči ni bilo nič hujšega. Zame pa je bilo dovolj, da sem razumela, da nekaj ni v redu. Ob spraševanju, kaj se dogaja z mojim telesom, nisem imela motivacije, da bi nadaljevala s športom. Niti z rolanjem, niti s plesom, katerega sem oboževala, da ne govorim o drugih področjih življenja.

Kje sem zašla?

Imela sem še toliko volje do življenja samega, da sem se postopoma znašla na poti raziskovanja, se zanimala ter šla v svoje globine in tako prišla tudi do Karmične diagnostike (Marjan Ogorevc), kar mi je dalo dodatno motivacijo, da sem na pravi poti. Vidik in pomen vseh ravni človeka mi je dal še jasnejšo sliko, kje se nahajam in zakaj se nahajam točno tukaj. Tako sem razširila vedenje in znanje o možnih vzrokih za nastajanje težav na fizičnem,čustvenem, metalnem in duhovnem področju človeka in dobila koristne holistične napotke, kako se soočiti z njimi in vse skupaj sprejeti, harmonizirati. Ni bilo vedno lahko slediti tej poti. Na čase prav naporno. Vendar vredno.

In kaj sedaj?

Ker so ostali pritiski okolice, službe in pritiski v lastni glavi, da je potrebno hitreje priti do cilja, da bom “popolna,uspešna”- zmagali, sem se vpisala še na šolanje za Učitelja Klinične somatike. Tu sem dobila še drugačno sliko in pogled na človeka ter procese njegovega delovanja. Učitelj Aleš Ernest mi je podal pot, kako na sintropičen način priti do rezultatov na vseh področjih in nivojih, kljub vsemu kar že imaš v življenju. Z lahkotnim gibanjem spreminjamo zapise shranjene se v mišicah. Tako sem prišla do spoznanja, da imam in kje imam Senzorno motorno amnezijo v telesu. Svoje vedenje, znanje in sposobnosti, združujem in se se učim, ter ne strmim več h popolnosti in uspehupod vsako ceno, ampak živim z zavedanjem sebe. RED se vzpostavlja vsepovsod.

Sicer se je moj um marsičemu upiral in se še upira, ker je bili vedno v fokusu drugje, stran od mene same, ampak so rezultati, kljub upiranju uma vidni takoj. Kaj bo šele, ko bo strah pred potjo izginil, ko bosta um in volja še bolj usklajena, da si to kar me čaka na poti zaslužim. Z znanjem, ki ga zelo na konstukturiran način podaja učitelj AEQ somatike, sem in še pridobivam čas in možnost za hitrejšo rehabilitacijo telesa, čustev, uma in smisla ženske biti, da delujem kjer koli.

Hvala vsem mojim učiteljem in podpornikom za to izjemno izkušnjo, ki smo jo imeli ob pridobivanju certifikata za Učitelja AEQ, ter drugih šol. Sedaj je na meni, da ponovno raziskujem, z občutkom kot otrok in se lažje igram odgovorno v še večjem peskovniku. Neverjetno, kdo bi si mislil, da bom v življenju se tako hrepenela po znanju in vedno bolj odgovorno ravnala do sebe, posledično tudi do drugih. Prej je bilo obratno in tu je luknja brez dna.

Raziskovanje sebe in okolice kot otrok mi daje življenje. Ne umrimo brez izkušenj, ne bodimo roboti. Spoznajmo se do zadnje celice in ozavestimo kdo smo in kako delujemo, da delujemo. Za vsakega je lahko drugje začetek. Zame je začetek celica. Pridodajmo h strukturi vsak svojo močnejšo celico in ozdravimo celoten sistem. Najlepše in zanimivo od vsega je, da se raziskovanje in ob temu spreminjanju nikoli ne konča, z OBčUTNIM zavedanjem naprej, kljub velikim tehnološkimi, svetovnim spremembam. Dogaja se z nami ali brez nas. Bodimo del igre vsi tukaj in sedaj z radostjo.

Simona Lesar, Brežice, učitelj AEQ metode® 1.stopnje

Preberite še: