Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Uroš Petan

Od prvega dela seminarja (3 dnevni) do danes sem ˝švoh˝. Rahlo me bolijo mišice, ki so se po mnogih letih sprostile – podaljšale. Energijsko sem na cca 65%. Pojavila se je nenavadna diareja, sanje z resno vsebino – nepredelane zadeve iz preteklosti, potreba po spanju je močno povečana, itd. Skratka, AEQ metoda deluje večplastno. Dolgoročno gledano je to vrhunsko, kratkoročno malce moteče; tako kot vse ostale resne oblike dela na sebi. Zanimivo je to, da večino ˝šare˝ iz podzavesti – ujete v fasciah, s terapijo aeq k.s. predelamo podzavestno. Sam bom AEQ metodo s pridom uporabil tudi kot orodje za ljudi, ki imajo skeptičen pogled na ezoteriko in energijsko zdravljenje.

AEQ metoda je resnično most med racionalnim in energijskim pristopom k reševanju težav ljudi. Seveda je lahko tudi vrhunsko samostojno orodje ali dopolnilo k ostalim aktivnostim. Slika o pravilni izvedbi in vodenju vaj se bistri, vendar se vzporedno krepi tudi zavedanje o kompleksnosti in večplastnosti AEQ metode. Vsak dan učim nekaj vaj, kot zaključek vadbe naših varovancev ali kot samostojne terapije in v 95% naletim na ekstremno pozitiven odziv in učinek. Izjema so le ˝močne osebe˝, ki zaradi psihološkega profila ali težko verjamejo v učinkovitost tovrstne aktivnosti ali pa nimajo potrpljenja za učenje.

Nad seminarjem sem v celoti zelo zadovoljen in ga z veseljem in popolnoma iskreno priporočam. Bi pa poudaril, da je metoda še veliko učinkovitejša, če jo vodi učitelj s čim več znanja na področju funkcionalne anatomije, osnov športnega treniranja, fizioterapije ter psihologije. Učitelj s ˝kapaciteto˝ bo z AEQ metodo osrečeval ljudi na vseh nivojih bivanja; ne zgolj odpravljal SMA na mišičnem nivoju, čeprav je že to ogromno.

Uroš Petan, Ljubljana, učitelj AEQ metode® 1. stopnje

Preberite še: