Metka Ivanuša

Moje ime je Metka Ivanuša in z družino živim v Ljubljani.

Poleg službe, ki sem ji namenjala veliko časa in energije je bila in je še vedno moja primarna okupacija družina, način delovanja v njej in z njo.

Dan je imel premalo ur, da bi ob drvenju po avtocesti, kot to imenuje Aleš, lahko sploh zaznala tako entropijo v mojem sistemu in posledično v okolju, ki me je obdajalo.

Ker sem po naravi optimistična, radovedna in vedno raziskujem, sem se lotevala učenja raznih tehnik sproščanja, umirjanja, meditacije, različnih vadb,  da sem si kratkoročno olajšala in bila sposobna, na tak način, prevoziti toliko let »s tolikšno hitrostjo«.

V svoji dolgoletni karieri, sem sčasoma ugotovila, da gredo stvari zame v nepravo smer. Preobremenjenost, stres, hitrost, manjko energije so postajali moj vsakdanjik in sedaj vem, kako zelo je to vplivalo tudi na ljudi okrog mene, na mojo družino. Ob vsem tem sem se več kot desetletje borila z izrazito hudo anemijo. Zaradi tega sem postala mojster za premagovanje vedno večjih ovir v življenju, od omedlevice, slabosti, hudih menstrualnih težav, vrtoglavice, prebavnih motenj,…Kljub nenehnemu naprezanju, učenju in raziskovanju, kako bi anemijo uredila, sem uspela samo ohranjati nivo hemoglobina za golo životarjenje. Izmučena in brez energije sem ugotavljala, da je potrebna korenita sprememba v življenju.

AEQ metoda me je absolutno prepričala.

Popačeno dojemanje samega sebe, nas pogosto vodi v »preveč«, tako pri gibanju kot delovanju v življenju na sploh. Velikokrat delujemo avtomatizirano, da lahko hitreje in več  postorimo, ob tem ne čutimo v kakšnem stanju zares smo in to pripomore k neučinkovitosti, kar nered v telesu in življenju povečuje. Ob ponavljajočih težavah, bolečinah, ki sčasoma preidejo v kronična stanja, če ničesar ne spremenimo, se vsi zavedamo, da nas telo vodi in je pokazatelj našega načina življenja, pogosto pa ne vemo kako se lotiti zadev, da bi obstoječe stanje popravili, izboljšali.

Pravijo, da je v življenju zelo pomembno venomer iskati in ohranjati ravnovesje na vseh področjih, kar pa je v moderni dobi, dobi digitalizacije, ko se dogajajo bliskovite spremembe, ki jih je potrebno sprejeti, jim slediti, se prilagoditi, pogosto velik izziv.

Zame je bilo najbolj zadovoljujoče spoznanje, da AEQ metoda ponuja orodja,  s katerimi se lahko počasi ponovno naravnaš-umeriš, ob primerni količini temu namenjenega časa, energije in domišljije ter celostno izboljšuješ način svojega delovanja, odgrinjaš globje vzroke težav in razumeš posledice, stvari ki te motijo, omejujejo ali celo ogrožajo pa začneš urejati.

Nova spoznanja vodijo v spremembo načina delovanja, ta v večjo urejenost življenja, kar občutno zmanjša ali celo izniči občutek nemoči in skozi čas s pridobljenimi izkušnjami lahko postaneš učinkovit kreator boljšega življenja.

 

Način učenja AEQ metode:

  • V živo ali prek zoom-a ( po predhodnem dogovoru)
  • Individualno in delavnice za skupine – v pripravi

Lokacija učenja AEQ metode v živo: Ljubljana

Delovni čas: od Pon.-Pet. med 10:00 in 14:00 uro

Kontakti:

GSM: 051 386 019

E-mail: [email protected]

Izobrazba: Učiteljica AEQ 1.stopnje

 

 

 

 

 

 

Preberite še:

Ljubljana, Slovenija Mobi: +386 51 386 019Mail: [email protected]