Jana Pretnar

Sem Jana in »kronična bolečina« bi lahko bil v preteklosti moj priimek, saj je del mene postala že precej zgodaj na moji življenjski poti. Naključja, ki to v resnici niso, so botrovala temu, da sem se seznanila z AEQ metodo, ki mi je začela nuditi postopno in razumljivo razlago ter hkrati preko vaj omogočila, da sem postopoma začutila sebe v vsej svoji mišični zakrčenosti. Bolečina je postala moja največja učiteljica. Postopoma sem se podala na pot zavedanja sebe, svojih gibov, misli, dejanj, reakcij, potlačenih čustev in odločitev.

V preteklosti se, tako kot večina nas, ki živimo vsakdanji tempo, nisem zavedala, da sem živela na avtopilotu. Dan je bil enak dnevu, teden je bil enak tednu, mesec mesecu in leto je bilo hitro naokoli. Tempo v službi, tempo doma, tempo na cesti in še povsod vmes. Naše reakcije so daljno naučene in ponavljajoče. Rutina nas drži skupaj, da preživimo, a nas hkrati tudi drži v krču, saj zares ne živimo. Kje je točka zavedanja, ki posamezniku da jasno vedeti, da je prišlo do trenutka, da se zave, da ne želi samo preživeti v življenju, ampak predvsem (za)živeti?

Res je, vsi smo si različni in vsi drugače reagiramo. Kaj nas mora torej ustaviti ali vsaj upočasniti? Za nekatere bo prelomna ločitev, za druge izguba službe, smrt ljubljenega, bolezen, ponavljajoče se poškodbe, nenehna utrujenost in vsesplošno pomanjkanje življenjske energije, nezadovoljstvo s partnerjem ali s samim seboj,  ali pa bolečina, ki kar ne izgine in niti ne vemo, kdaj je postala kronična? Telo nas vseskozi opozarja, vendar mu (še) ne zmore vsak prisluhniti.

Verjamem, da je naše telo naš kompas – le če vemo, zakaj smo, kakršni smo in kje se trenutno nahajamo, bomo sami sebe tudi sposobni sprejeti ter se sposobni podati na novo pot, ki omogoča ravnovesje, notranje zadovoljstvo in življenje brez bolečih omejitev.

Kot učiteljica AEQ metode 1. stopnje nudim možnost, da preko vodenih vaj in primerne razlage začutite svoje telo, posledično izboljšate stik s svojim telesom, ter se začnete zavedati samega sebe. Verjamem, da vam lahko olajšam razumevanje vas samih ter vas spodbudim, da najdete pot k ravnovesju med telesom in umom. Konec koncev si vsi želimo živeti pristno in občutkov polno življenje, mar ne?

V pripravi imam delavnice AEQ metode 1. stopnje, ki bodo potekale individualno in skupinsko, v živo v Ljubljani, po ZOOMu ali na drugi lokaciji (po dogovoru).

Vabim vas, da me kontaktirate na: [email protected] ali 041839006

 

Veselim se srečanja z vami.

Jana

Preberite še:

Šiška, LjubljanaMobi: ++386 41 839 006Mail: [email protected]