Andreja Modrin Švab

Po poklicu sem psihologinja, geštalt psihoterapevtka in supervizorka ter akademska slikarka. Z AEQ metodo sem se najprej srečala zaradi sebe, ko sem iskala rešitev za svoje kronične bolečine/stanje v levi rami in prsni hrbtenici, ki jih več let nisem uspela urediti z nobenim drugim pristopom in zdravstveno pomočjo. Takrat še nisem vedela, da bo korist, ki sem jo prejela zase, prerasla tudi v uporabnost pri mojem terapevtskem delu. V dveh letih sem se udeležila osmih AEQ 30-dnevnih programov pri Alešu Ernstu in z delom na sebi preko AEQ vaj in modulov dihanja spoznavam in urejam lastno življenjsko zakrčenost po levi strani telesa, katera sega v mojo rodbinsko deblo. Vse spoznano se mi zdi neprecenljivo najprej zame, za moje partnerstvo in družino kot tudi za moje vodenje in delovne odnose, obenem pa tudi za nadaljnji razvoj terapevtskega dela za ljudi, ki se name obračajo po pomoč. Menim, da smo prav terapevti tisti, ki naj bi nenehno skrbeli za svoj osebnostni razvoj in še pravočasno urejali morebitna stanja kronične izčrpanosti in izgorelosti, s katerimi se pogosto soočamo zaradi narave našega dela.

V poznih 90-ih letih sem že med študijem skupaj s somišljeniki ustanovila Društvo MUZA, znotraj katerega še danes poteka največji socialno varstveni program v Sloveniji »Svetovalnica za motnje hranjenja MUZA« v Ljubljani, ki jo tudi vodim in izvajam psihoterapije s posamezniki, družinami in skupinami ter predavanja za strokovno in laično javnost. V zadnjih letih se je pokazala potreba po dopolnitvi obstoječih terapevtskih pristopov, ki jih nudimo, predvsem pri delu z osebami z MH, ki imajo močno porušeno povezavo med telesom in umom ter so obenem razvile tudi določena kronična stanja ali bolečine v svojem telesu. Znanje in izkušnje iz AEQ metode sedaj s pridom uporabljam pri svojem terapevtskem delu, ki je postalo še bolj učinkovito.

Zadnjih dvanajst let se izven službe v okviru svoje privatne dejavnosti posvečam tudi drugim dejavnostim, ki se mi zdijo smiselne in sem lahko kreativna, pod skupnim imenom SAVITRA MOVEMENT. To so: 1. geštlat psihoterapevtska pomoč za osebnostni razvoj, razvoj kreativnih potencialov in urejanje raznoraznih življenjskih stisk (za odrasle in mladostnike, pare, družine, skupine) 2. Učne terapije in supervizije za študente geštalt in drugih pristopov 3. Program za urejanje kroničnih stanj v telesu in umu s pomočjo AEQ metode 4. Program za urejanje motenj prehranjevanja (namenjen vsem ljudem), preoblikovanja notranje sestave telesa in kvaliteten življenjski slog ter 5. Program za ustvarjanje.

Moje življenjsko vodilo je skozi kreativne pristope iskati poti iz kroničnih stanj, ki znižujejo življenjsko energijo in avtentičen izraz posameznika v dialogu s svojim okoljem. Prepričana sem, da življenje vse do smrti lahko osmišljamo le na ta način.

AEQ pristop sedaj uporabljam znotraj geštalt pristopa kot dopolnitev, posebej v primerih izgorelosti in prisotnosti določenih kroničnih stanj in bolečin, kjer je potrebna poglobitev preko somatskega pristopa z namenom povezovanja uma in telesa za izboljšanje določenih trdovratnih kroničnih stanj in vzorcev. V okviru AEQ pristopa sem trenutno učiteljica AEQ metode 1. stopnje, učiteljica AEQ dihanja 1. stopnje in učiteljica AEQ odnosov 1. stopnje in nudim:

– Individualno psihoterapijo po geštalt pristopu, ki jo po potrebi dopolnjujem z EMDR metodo in AEQ pristopom (tedensko)

– Individualno učenje AEQ vaj (tedensko)

– Delavnice in programe za manjše skupine (v pripravi)

Delo poteka preko zooma ali v živo, v Ljubljani in na Gorenjskem. Lahko me kontaktirate na mail ali tel ([email protected]; 041 545 597).

Preberite še:

Podnart, SlovenijaMobi: +386 41 545 597Mail: [email protected]