Anja Jarkovič

Sem Anja Jarkovič, dipl. fizioterapevtka in učiteljica AEQ metode 2. stopnje. Za izobraževanje AEQ metode sem se odločila zaradi njenega celostnega pristopa, ker ves čas čutim, da smo mnogo več, kot le skelet in mišice in ker mi  je bila povezava med telesom in umom vedno blizu. AEQ metoda mi je  s pomočjo fizikalnih zakonov, psihologije, anatomije na jasen in razumljiv način pojasnila in razložila naše delovanje oz. nedelovanje na tem svetu. Ko vidim človeka pred sabo, vidim veliko širšo sliko, kot sem jo pred izobraževanjem. Razumem, da telo kaže realno sliko in kaže naše podzavestne vzorce, ki niso v skladu s trenutnim delovanjem. Telesna bolečina kaže na čustveno bolečino in kliče oz. opozarja na nujnost spremembe nekje v naših odnosih.

Po dveh letih učenja lahko rečem, da mnogo bolje čutim in razumem sebe in svoje odnose z okoljem, da se gibam na popolnoma drugačen način. Tekom dneva veliko večkrat zaznam v kakšnem položaju je moje telo in opazim kako delujem in kako se odzivam v določenih situacijah. Vem, kaj čutim in večinoma dobim odgovor od kje le to izvira. Vedno bolj mi postaja jasno, da karkoli pride na površje, je produkt preteklosti in vedno bolj zaznavam širšo sliko……zakoni fizike ne sprašujejo, oni le delujejo po določenih zakonitostih, ki veljajo prav za vse v tem vesolju. Tam ni prav in ni narobe, je le dejanje in je posledica……

Vse to znanje prenašam naprej individualno, kjer se maksimalno posvetim in opozarjam na način izvedbe, da lahko stranka kar najhitreje začuti svoje telo in delovanje. AEQ metodo uspešno kombiniram z manualno terapijo in  terapijo samozavedanja – Fokusingom.
Manualna terapija večkrat pomaga, da predel, kjer je stranka odrezana od telesa, lahko hitreje začuti in tako izboljša komunikacijo med  korteksom in membrano. Fokusing pa je proces, ki nas nauči bivanja z našim notranjim svetom in vsem kar se tam skriva….

Verjamem, da pot kjer vam kdorkoli odvzame bolečino, je prazna in površna….in ne prinese globjega spoznanja in spremembo vašega delovanja.  Kot fizioterapevtka in učiteljica AEQ vam tako pokažem pot, ki vas opolnomoči in dvigne na višjo raven zavedanja, delovanja in življenja v lahkotnem telesu. Seveda le, če vložite dovolj energije, časa in zavedanja.

AEQ zaenkrat učim v živo, v planu je tudi zoom.

Lokacija: Radovljica

Delovni čas: od pon. do pet ( 8.00 – 20.00)

 

Preberite še:

Kranjska cesta 4, Radovljica, SlovenijaMobi: +386 40 572 710Mail: [email protected]