Gorazd Ažman

O MENI

Sem mož in oče, navdušen športnik in strokovnjak za energetske trge. V svoji 20 letni karieri sem se v največji meri posvečal razvoju poslovanja, uvajanju sprememb, mednarodnemu sodelovanju, inovacijah in informacijski podpori procesov. Deloval sem v različnih energetskih družbah, trenutno v družbi ELES d.o.o. vodim področje za informatiko in telekomunikacija.

Ljubezen do športa in gibanja v naravi me spremljata, odkar pomnim. Pri tem sta na prvem mestu košarka in hoja v hribe (vrstni red se je v zadnjih letih nagnil na stran hribov). Kot nekdanji košarkarski sodnik sem se že v mladosti srečal s profesionalnim športom. Ko sem se zaposlil in prenehal s sojenjem, pa sem veliko tekel, kolesaril in plaval. Sem bivši maratonec, rekreativni kolesar in triatlonec, zato sem tudi sam izkusil, kaj je bolečina, poškodba, vnetje. Danes vem, da sem s tem pretiraval, se pretirano utrujal in bežal od resničnih problemov. Je pa ljubezen do športa razlog, da me že od nekdaj navdušuje anatomija telesa, telesna in tudi psihična priprava ter izboljševanje gibalnih sposobnosti.

Tudi mene je nekaj bolečih spoznanj pripeljalo do ugotovitve, kako psihično stanje vpliva na telo, in obratno, kako telo vpliva na psihično stanje. Z željo po urejanju lastne težave sem se začel učiti in uporabljati somatiko, pozneje pa metodo AEQ. Z uporabo metode AEQ, usmerjene v izboljšanje čutno-gibalnih funkcij, sem lahko izboljšal občutenje in prepoznavanje stanja, v katerem sem. To mi omogoča postopno spreminjati moje vedenje na zame primernejši način. Vse skupaj pomembno vpliva na psihično in fizično zdravje, pa tudi na imunski sistem. Če povem preprosto, učim se prepoznati, kdaj je moj stresni odziv primeren ali neprimeren situaciji, v kateri sem, in prilagoditi svoje vedenje. Hkrati povečujem sposobnost sprostitve, ko stresna situacija mine. Tako veliko lahko veliko bolje uravnavam tudi čas, ki ga namenjam družini, službi, hobijem in stalnemu izobraževanju.

Nesposobnost prepoznavanja lastnega stanja razumem kot največjo težavo, da danes ljudje ne zaznamo potrebe po sprostitvi. Hkrati se tudi ne znamo ali nočemo sprostiti in ostanemo kronično ujeti v stresu in posledično pretirano napeti. Dolgoročno nas to vodi v kronične bolečine, utrujenost in tudi slabše delovanje imunskega sistema. Sposobnost sprostitve pomembno vpliva tudi na kakovost spanja in sposobnost regeneracije. Večina ljudi s pretiranim delom ali ukvarjanjem s športom doseže, da mišična napetost popusti zaradi izčrpanosti, in to stanje zamenjujejo s sproščenostjo. Že zjutraj pa jih telo opozori, da so ponovno napeti. Sam sem s pomočjo AEQ pristopa pri sebi to najprej zaznal, doumel in razumel ter šele za tem začel postopoma spreminjati.

Pri svojem dosedanjem delu sem bil vedno pravljen sprejeti nove izzive in spremembe okolja mi niso predstavljale ovire, če sem ocenil, da bom imel s svojim delovanjem v novem okolju večji doprinos za širšo družbo. Prav slednje me motivira, da se v zadnjih letih stalno izobražujem za Učitelja AEQ metode. Če sem z učenjem začel predvsem z željo po urejanju lastnega stanja in izboljšanju razumevanja AEQ metode, sedaj znanje predajam tudi naprej. Pozitivne spremembe pri učencih potrjujejo ponovljivost rezultatov AEQ metode in me motivirajo za nadaljnje učenje in predajanje znanja. V zadnjih dveh letih veliko znanja predajam tudi sodelavcem in spoznavam ter dobivam potrditev kako AEQ pristop in metoda lahko prispevata k bolj učinkovitemu delovanju posamezne skupine in organizacije.

Izkušnje iz poslovnega sveta v kombinaciji z znanjem pridobljenim v procesu izobraževanja za AEQ učitelja dobro prepletam. S svojim znanjem in izkušnjami podam razlago kako usklajevati čas in aktivnosti na področjih:

  • družina in dom,
  • finance in kariera,
  • telo in zdravje,
  • izobrazba in osebnostna rast,
  • družba in socialno življenje.

To lahko vključuje teme, kot so priprava na prihod novega družinskega člana, priprava na prevzem nove odgovornosti (nastop na novem delovnem mestu), primerno ukvarjanje s športom in skrb za zdravje, kako pristopiti k spremembi poklicne usmeritve in priprava na razgovor, pomen družbenega udejstvovanja in delovanja v  skupinah. Pri vsem poleg teorije vključujem osebne izkušnje iz delovanja na omenjenih področjih.

 

NAČIN UČENJA

AEQ metodo učim na delavnicah v živo in preko spletnih programov (Zoom). Pri obeh pristopih se usmerjam v delo z individualnimi strankami, organiziram pa tudi delavnice za podjetja, kjer znanje AEQ metode povezujem z izkušnjami delovanja podjetji.

Izvajam tudi individualno aktivno učenje na mizi.

Učenje izvajam v slovenskem in angleškem jeziku.

 

LOKACIJA IN DELOVNI ČAS

Delavnice v živo in aktivno učenje na mizi izvajam tako v Kranju kot v Ljubljani. Primarni naslov delovanja je Betonova ulica 48, Kranj

Delavnice za podjetja izvajam kjerkoli v Sloveniji in tujini

Delovni čas za komunikacijo s strankami je med 17. in 20. uro

 

KONTAKTNI PODATKI

Email: [email protected]

Spletna stran: www.komorebi.si

LinkedIn https://www.linkedin.com/in/gorazdazman/

Facebook https://www.facebook.com/gorazd.azman

 

AEQ IZOBRAZBA

Učitelj AEQ 1. stopnje; pridobitev naziva: 17. 6. 2019

Učitelj AEQ 2. stopnje; pridobitev naziva: 10. 11. 2019

Učitelj AEQ 3. stopnje; pridobitev naziva: 8. 1. 2023

Učitelj AEQ dihanja 1. stopnje; pridobitev naziva: 7. 6. 2021

Učitelj AEQ dihanja 2. stopnje; pridobitev naziva: 6. 6. 2022

Učitelj AEQ odnosov 1. stopnje; pridobitev naziva: 17. 3. 2023

 

 

Preberite še:

Betonova ulica 48, Kranj, SloveniaMail: [email protected] stran: www.komorebi.si