Samo Šinik

Pred več kot 25 leti sem se bolj iz radovednosti in želje po izkušnji udeležil tečaja klasične masaže. Samo izvajanje masaž in že začetni učinki so me gnali naprej k raziskovanju in pridobivanju novega znanja, ki sem ga nadgradil s šolo Tui-Na masaže, znanje Tradicionalne Kitajske Medicine pa še dodatno nadgradil v Colombu na Šri Lanki (klinika dr. Anton Jayasuriya). Vzporedno sem se učil in prakticiral Su-Jok metodo. Radovednost me je usmerjala naprej tudi v energetske načine samopomoči in zdravljena, od pranoterapije, Reikija do Bioterapije.

Vse pridobljeno znanje in izkušnje me niso prepričale, da bi bil poklic terapevta moja življenjska pot. Zato sem se zaposlil v telekomunikacijskem podjetju, delal na področju izobraževanja in v servisni podpori. Dva povsem različna svetova delovanja sta me nekako izpopolnjevala.

Leta 2014 pa sem naletel na knjigo Thomas Hanna – Somatics. Filozofija in logika v knjigi sta me navdušili, saj je bilo vse tako logično, preprosto. Dodatno potrditev sem dobil ob izvajanju v knjigi opisanih vaj, saj so bile tako preproste, občutek med vajo in po njej pa je bil odličen. Takoj sem pričel z iskanjem možnosti izobraževanja.

Pred prvim seminarjem za učitelja AEQ somatskih gibov 1. stopnje leta 2017, sem se udeležil dveh 4 urnih delavnic pri Alešu Ernstu, ki sta v meni vzbudili le še več zanimanja in dodatno potrditev, da je to metoda, ki ponuja nekaj več. Izobraževanje AEQ metode® sem nadaljeval in tako postal v marcu 2021 tudi učitelj AEQ metode 3. stopne, ter v vmesnem času še učitelj AEQ dihanja 1. stopnje.

V času od leta 2017 dalje sem redno vodil delavnice AEQ metode® in kasneje pričel še z izvajanjem aktivnega učenja AEQ metode®.

Delo na sebi in na drugih, ter s tem povezane spremembe v mojem življenju so pripeljale do odločitve, da po 18-ih letih dela v tehnološkem podjetju preidem na zasebno pot in se popolnoma posvetim učenju AEQ metode®.

V več kot 25 letih spoznavanja, učenja in izvajanja raznih tehnik in metod samopomoči in pomoči drugim do boljšega počutja in zdravja se vse skupaj sestavlja v neko bolj smiselno in učinkovito celoto prav z AEQ metodo®. Bistvenega pomena je, da nisem v vlogi terapevta, temveč v vlogi učitelja, ki stranko uči in usmerja, ji zagotovi stopnjo razumevanja, ki ji omogoča prevzeti odgovornost zase, za svoje počutje in zdravje. Le na tak način posameznik doseže vedno večjo stopnjo zavedanja oziroma občutenja samega sebe, prične vedno bolj učinkovito povezovati um in telo.

Vse tehnike in metode sem v osnovi vedno preizkusil na sebi, doživel in občutil lastno izkušnjo, kar je bil osnovni pogoj in kriterij, da s tem nadaljujem in uporabim tudi kot pomoč drugim.

AEQ metodo učim:

  • Individualno – aktivno učenje
  • Skupinsko – preko spleta (Zoom) – 30 dnevni programi
  • Skupinsko – 4 urna delavnica na objavljeni lokaciji

Termine za aktivno učenje usklajujem s strankami dopoldan ali popoldan

Za kakršnekoli informacije sem dosegljiv med delovniki med 9h in 19h

Učenec AEQ metode 4. stopnje 3/5, Učitelj AEQ dihanja 2. stopnje

Preberite še:

Struževo 3d, Kranj, SloveniaMobi: 040 273 271Mail: [email protected]