Po štirih mesecih se je njena bolečina zmanjšala za 70%.

Kot fizioterapevtka se vsakodnevno srečujem z ljudmi, ki imajo bolečine v spodnjem delu telesa, išijas, hernije diska, bolečine v vratu in ramenih. Največ jih prihaja z bolečinami v vratu in ledvenem delu. Zakaj pride do bolečin, je več vzrokov. Skupni vsem pa je sigurno prehiter življenjski tempo in odtujenost um-telo.

To se je zgodilo tudi moji prijateljici, ki dela dan za dnem po osem ur za računalnikom. Hernia disci z izžarevanjem bolečine po levi nogi.

Napravila sem ji nekaj manualnih terapij po katerih ni bilo večjega učinka. Bolečina je ostala nespremenjena. Nato je šla na individualno terapijo k učitelju 3. stopnje AEQ metode in se kasneje vključila tudi v spletni program AEQ dihanja pri Alešu. Po dveh mesecih vsakodnevnega izvajanja vaj je spoznala, katere mišice ima prenapete in se naučila sproščanja le teh. Spoznala je tudi, kaj jo v življenju bremeni in ji posledično dviguje mišični tonus ter česa se mora izogibati. Naučila se je tudi primerno reagirati, da sebi ne škoduje in kako prenesti stresne situacije. Po štirih mesecih se je njena bolečina zmanjšala za 70 %. Sedaj je dosegla plato, kjer se bolečina minimalno zmanjšuje, vendar je z vsakim tednom nov doprinos k izboljšanju bolečin. Prav v tem vidim smisel učenja in izvajanja AEQ metode, kjer se začneš poglabljat vase in učit samozavedanja.

 

Preberite še: