AEQ metoda

Kronično bolečino lahko spremenimo in odpravimo šele z uvedbo sprememb, česar pa ne moremo storiti, če ne vemo, kaj delamo. Zamera, sovraštvo, samo pomilovanje, občutki krivde, jeza, potrtost, ljubosumje, strah pred prihodnostjo so oblike bolečine.

Zaradi te smo neučinkoviti in čutimo težo pomanjkanja lastne energije in časa. To kratkoročno rešujemo s povečanjem truda, kar povečuje bolečine, tako tiste, ki so se ohranile iz preteklosti, kot sedanje. Čutno motorična amnezija in primanjkovanje časa prisilita ljudi, da svojo pozornost usmerijo v prihodnost ali preteklost. Čeprav lahko spreminjamo edino sedanjost, vemo, da brez sprememb ne more biti napredka.

Edini del nas, ki se lahko spreminja, je zavest oziroma um in s tem lahko spreminja naše vedenje, če je v proces vključimo tudi telo, kar je pa zaradi zgoraj opisanih razmer in vplivov okolice na nas vedno težje.

Boj proti bolečini prinese le še več bolečine; vztrajno, zavestno, pozorno in radovedno raziskovanje in iskanje lažjega načina izvajanja giba in učinkovito izražanje čustev bolečino odpravi in spremeni mišljenje. Poveča se zavesten nadzor in učinkovitost; pravilneje začnemo uporabljati lastno energijo in čas.

Zaradi takšnega odnosa do sebe in okolice ste prepogosto utrujeni, slabo čutite sebe in pretirano reagirate na druge.

Takšno vedenje ima specifične razloge in se odraža v telesu: to so kronične težave s koleni, kolki hrbtom in vratom, glavoboli in migrene, nerazložljivo slabo počutje …

Z AEQ metodo® varno, nežno, razumsko in dolgoročno odpravljamo vzroke za kronične bolečine. To je izobraževalni proces, skozi katerega se ‘prekvalificiramo’ ter zavestno spremenimo svoje obnašanje, držo in gibanje. Je aktivna, ne pasivna metoda, je uspešen način čutno-gibalnega organskega učenja, ki nas nauči odpraviti vzroke večine kroničnih bolečin v mišicah in gibalnih omejitev v življenju.

AEQ je metoda, ki nam preko višjega zavedanja telesa pomaga bolj resnično občutiti sebe in tako pravilneje zadovoljevati svoje potrebe. Nudi nam znanje, potrebno za razumevanje neprijetnosti, ki jih občutimo, ko povečujemo stik s sabo in nam tako omogoča, da se ne ustrašimo lastne resničnosti, shranjene v telesu in podzavesti.

Prvi korak do spremembe je samozavedanje. Opazujte se: svoje misli, strahove, prepričanja, navade, dejanja in tudi svoje nedelovanje.

Večina nas verjame, da svoje življenje usmerjamo le mi sami, z lastnimi odločitvami. Je res tako? Rekel bi, da ne. Glede na to, kako duhovno razviti smo, utegnemo dnevno povleči komajda kakšno odločitev, ki bi v polnosti izražala, da se jasno zavedamo svoje poti in sebe v sedanjem trenutku. Večinoma namreč delujemo kot roboti, samozadostno, avtomatsko programirano, pod taktirko starih navad, razvitih iz reakcij na čustvene dogodke iz preteklosti. Kar vpliva na naše fizično stanje – kronične bolečine, prav tako kot na naše psihično stanje – depresija, anksioznost, jeza, čustvena nestabilnost.

Z učenjem AEQ metode® se naučimo bolj celostnega zavestnega delovanja. Zavest utirimo kot opazovalko telesnih reakcij, počutja, občutkov, čustev in misli, kar našim odločitvam in dejanjem omogoča, da se uresničijo tako, da podpirajo naše cilje in želje. Hkrati pa večji vpliv telesne resničnosti na stanje zavesti omogoči, da bolj realno določimo svoje cilje in želje.

Z AEQ metodo® varno, celostno, razumsko in dolgoročno odpravljamo vzroke za kronične bolečine. To je izobraževalni proces, skozi katerega se ‘prekvalificiramo’ ter zavestno spremenimo svoje obnašanje, držo in gibanje. Je aktivna, ne pasivna metoda, je uspešen način čutno-gibalnega organskega učenja, ki nas nauči odpraviti vzroke večine kroničnih bolečin v mišicah in gibalnih ter vedenjskih omejitev v življenju.

 

Preberite še: