Petra Šmid Seljak

Moje ime je Petra, sem žena in mama dvema, skorajda že odraslima hčerama. Poleg tega sem hči, sestra, prijateljica ter nenazadnje terapevtka in AEQ učiteljica. Slednje mi je na profesionalnem področju v zadnjih letih ena od najljubših vlog in opravil.

Svojo poklicno pot sem pričela kot delovna terapevtka, kasneje sem se specializirala v razvojno nevrološki obravnavi dojenčkov in otrok, kar mi je dalo kvalitetno osnovo tudi za terapevtsko delo z njihovimi mamicami, očeti, tetami, strici ter babicami in dedki. Tako so moje terapije počasi pričele dobivati družinsko noto.

Tekom let so se vrstila izobraževanja, najpomembnejša med njimi, ki so me pomembno spreminjala, so bila Bownova terapija, Emmett terapija, kineziološki taping ter znanja o delovanju energij znotraj karmične diagnostike. Skozi osebno izkustvo sem se učila tudi FEEL pristopa skupinskega vodenja čustvenih procesov.

V obdobju vstopa v odraslost sem doživela nihajno poškodbo vratu in se kmalu seznanila s kronično bolečino. V letnih ciklih se mi je pojavljala neznosna bolečina v vratu, z leti se je razširila pod lopatico in v roko ter mi občasno onemogočala vsakodnevne aktivnosti. Sprva sem bolečino skušala odpraviti s pomočjo terapij in različnih terapevtskih tehnik, a čez čas sem se navadila živeti z njo.

Med eno od terapij, kjer smo skušali ozavestiti vzrok za bolečino, se je pojavilo močno mravljinčenje ter senzorna neobčutljivost zunanjega dela roke in dveh prstov. Takšno stanje je postalo moja vsakodnevna realnost. Takrat sem se seznanila s somatskimi vajami Thomasa Hanne. Zavesten gib, narejen počasi in s pozornostjo, je za krajši čas opravil z bolečino, to je bila tako želena odrešitev. Ob rednem izvajanju somatskih vaj me je roka prenehala boleti in čutenje se je povrnilo.

To je bil pomemben trenutek, spoznala sem, da sem prišla do edinstvenih znanj, ki delujejo čisto drugače kot do meni sedaj poznane terapije, ki sem se jih učila med izobraževanji.

Odločitev za študij AEQ metode je bila preprosta. Pridobljena znanja o delovanju človeka skozi več plasti zavedanja ter učinkih in moči delovanja neizraženih čustev na fizično telo, ki se izražajo kot fizične bolečine, nezaželena psihična stanja ali ponavljajoče se nezadovoljstvo v življenju, so me prepričala, da sem našla metodo, ki se ukvarja z globljimi vzroki nastanka kroničnih stanj.

V svoji terapevtski praksi se sedaj ukvarjam s povezovanjem delčkov v celoto. Telesno zavedanje giba in njegovo čutenje mišic v kombinaciji z ozaveščanjem čustev, ki so ostala neizražena, a ujeta v naših telesih, omogočajo edinstven preplet, ki vodi k višji spontanosti in usklajenosti gibanja ter s tem učinkovitosti delovanja in doseganja željenih rezultatov. Sproščeno telo omogoča stanje umirjenosti živčnega sistema in le tako je lahko umirjena tudi zavest.

Skozi Aktivne terapije AEQ metode ustvarjam prostor zaupanja, ki stranki omogoča, da tako lažje zazna ločenost znotraj uma in telesa, ki obstaja v obliki senzorno motorne amnezije – SMA. SMA je čutno gibalna izguba mišičnega spomina, ki omogoči, da ostaneta čutenje iz telesa in zavedanje uma ločena. Na terapevtski mizi s pritiskom rok na dele telesa skozi počasne, zavestne gibe pomagam ozaveščati in spreminjati mišični tonus ter s tem stopnjo ločenosti med zavestjo na eni strani ter telesom in podzavestjo na drugi strani. Tako oseba postopoma zaznava, da je ima znotraj sebe živeči sistem treh podenot – zavesti, telesa in podzavesti. Aktivne terapije in AEQ vaje, njihova moč spreminjanja čutenja telesa, zmanjšujeta stopnjo ločenosti ter omogočata večje razumevanje in sprejemanje sebe v sedanjosti. Tako kot se čutimo in razumemo, takšno je naše razmišljanje, le to definira naša dejanja in dejanja vodijo do želenih rezultatov.

Rada predajam znanje ter tankočutno usmerjam osebe, da so prehojene poti lažje. Na poti urejanja telesnega zavedanja ter posledično boljše povezanosti znotraj sebe znanje predajam avtentično iz svojih izkušenj, tako vlivam zaupanje in predajam znanje, da so še tako težke poti vredne pozornosti in urejanja do potrebne kompleksnosti za prenos zavedanja na višji nivo čustvene zrelosti in učinkovitosti.

 

AEQ metodo učim:

Individualno – Aktivne terapije

Skupinsko – Spletni programi preko spleta (Zoom) – 30-dnevni programi

 

Naročanje na termine za Aktivne terapije in Spletne programe po individualnem dogovoru.

Za vse informacije sem dosegljiva med delovniki med 9h in 19h.

Najdete me na Vrhniki, Cankarjev trg 11.

E-naslov: [email protected]

Učiteljica AEQ metode 3. stopnje, Učiteljica AEQ dihanja 2. stopnje, Učiteljica Odnosov 1. stopnje, Učenka AEQ metode 4 stopnje 3/5

 

Preberite še:

Cankarjev trg 11, Vrhnika, SloveniaMobi: 051 395 059Mail: [email protected]