Sonja Gerkman

Sonja Gerkman, Učiteljica AEQ metode 2, učiteljica AEQ dihanja 1

 

Šport in gibanje osmišlja moje življenje odkar pomnim, skrb za zdravje in dobro počutje, tako lastno, kot vseh okoli mene, pa bolj konkretno zadnjih dvajset let, ko sem postala mama dveh sinov. Materinstvo sem vzela zelo resno in se mu predala, mnogokrat do roba izčrpanosti, vendar se mi je zdelo samo po sebi umevno in normalno.

Kot inštruktor Pilates vadbe delujem že vrsto  let, sem tudi Dorn-Breuss terapevtka, namen mojega delovanja je bila preventiva pred poškodbami in rehabilitacija po operacijah, predvsem na začetku sem se osredotočala na težave s hrbtenico in odpravo bolečin. Učenje in obiskovanje delavnic, tečajev in seminarjev je prineslo spoznanje, da je nemogoče izločiti en del telesa in ga obravnavati, kajti človek predstavlja skupek fizičnega, psihičnega in energijskega sistema, povezanega v eno celoto.  Raziskovanje me je leta 2015 pripeljalo do klinične somatike, udeležila sem se nekaj delavnic in bila vedno bolj prepričana, da je to tisto nekaj, kar je manjkalo pri mojem delu s strankami.

Prav Pomoč drugim je bil prvotni vzgib, da sem nadaljevala pot in se udeležila seminarja za učitelja AEQ metode 1, to pa je bila točka preloma v mojem  življenju, kot sem ga poznala. Pridobivala sem dragocena orodja, ki so mi omogočala dvigniti se na višji nivo delovanja, kjer je cilj živeti in ne le preživeti. Razbijanje iluzij in odkrivanje resnice, ki so jo zastirali močan strah in skrb, je privedlo do spoznanja, da moji tesnobni napadi, anksioznost, pomankanje energije, nezmožnost spremembe za premik naprej,  niso nekaj normalnega, kar »pride z leti«, ampak posledica napetosti in vedno večje zakrčenosti telesa  zaradi odzivov iz preteklih vzorcev. Učenje ob razlagah, s pomočjo vaj in kritičnega mišljenja, je rezultiralo v drastični spremembi mojega življenja. Na bolje.

Po opravljenem seminarju za učitelja AEQ dihanja 1, je sledil še seminar za učitelja AEQ metode 2 in lahko rečem, da je moje življenje vse bolj v mojih rokah, z urejanjem in spreminjanjem sebe, sedaj resnično lažje in uspešneje  pomagam drugim.

AEQ metoda spreminja posameznika, uči, kako sledenje zgledu narave in njenih zakonov omogoča znotraj sebe najti ravnotežje, nudi globoko razumevanje, ki podpira notranjo naravnanost, kar je pogoj za spremembe, s katerimi si ustvarjamo boljše življenje – zase, za druge, za boljši svet.

Delavnice organiziram po dogovoru na različnih lokacijah, največkrat v Črnučah

Pišete mi lahko na naslov [email protected] ali pokličete na 041 717 262 ( 10.00-12.00)

 

Preberite še:

Slovenska cesta 30, LjubljanaMobi: +386 41 717 262Mail: [email protected]