Kajetan Žilevski

Ob pisanju tega opisa štejem 28 let. Trenutno sem zaposlen, a imam željo iti na svoje in se ukvarjati le z AEQ metodo.

AEQ metoda je namreč eno mojih večjih odkritij, saj so mi osebne izkušnje pokazale njen veliki potencial. Pri svojem dvajsetem letu sem po obisku specialista zaradi kroničnih bolečin v ledvenem delu hrbta in kolenih, dobil diagnozo, skolioze, lordoze in ene noge krajše od druge.

Živel sem športno življenje, prehranjeval sem se zdravo in nasploh, po medicinskih standardih, delal vse »prav«.

 

  • Kako torej, da je moja hrbtenica bolj podobna presti kot pa črki S?
  • So lordoza, skolioza in ena noga, krajša od druge res trije ločeni problemi ali en sam?
  • Moram mišice raztezati, krepiti, masirati ali sproščati?

 

Obisk fizioterapevta, osebnega trenerja, ortopeda in yoga studia mi je na ta tri vprašanja dal dvanajst različnih odgovorov, vložke za v čevlje, izolacijske vaje za krepitev točno določenih mišic in zaporedje vaj asthanga yoga.

Torej še več vprašanj, nič trajnega olajšanja bolečin in poseben občutek nezaupanja v vsakega od prej omenjenih specialistov. Zdelo se mi je, da nimajo odgovorov, samo raznorazne rešitve za moje simptome.

Po šestih letih odbijanja od specialista do specialista in obiska raznoraznih alternativnih tehnik sem se končno srečal z AEQ metodo.

Šele učitelj AEQ metode, mi je podal odgovore na vprašanja, jasno razlago in vaje, ki so se mi zdele logične. Neverjetno, da obstaja takšna metoda in da od celega sveta izvira prav iz naše male Slovenije.

Danes po dveh letih se najbrž na moji rentgenski sliki hrbtenice ni kaj dosti spremenilo, sem pa dobil orodje, s katerim počasi višam zavedanje telesa. Višje zavedanje telesa mi je do sedaj omogočilo, da:

  • Kroničnih bolečin ni več, tudi če se vrnejo, imam zanje rešitev.
  • Boljšo koordinacijo in utelešenost pri rekreativnih športih (bordanje, košarka …)
  • Očitno mi je postalo, kako neenakomerno je moje telo, tega prej nisem čutil.
  • Zaznal sem mnoge druge podzavestne vzorce, ki so mi oteževali življenje.
  • Boljše zavedanje telesa je dvignilo mojo čustveno inteligenco. Veliko bolj zaupam svojim občutkom, čustvom in intuiciji, kar mi je omogočilo boljše in globlje odnose.
  • Vse koristi, ki mi jih je višje zavedanje telesa prineslo je težko našteti. Zanimiv primer je recimo dvoročno slepo tipkanje. Preden sem začel izvajati AEQ vaje, sem se ga poskušal zavedno učiti, a brez napredka. V teh dveh letih, pa sem ga osvojil, ne da bi sploh poizkušal.

 

Očitno mi je postalo da, višje zavedanje telesa omogoča več informacij iz okolja in boljše usklajevanje z njim.

Vsak dan delam na tem, da poglobim svoje znanje AEQ metode in še bolj povežem um in telo. Vem, ker čutim, da bo prišel tudi dan, ko bodo moji rezultati vidni na rentgenski sliki, kljub temu, da je skolioza »ne ozdravljiva«.

Trenutno sem učitelj 1. stopnje. Izvajam individualno učenje, skupinske delavnice kot tudi delavnice preko interneta. Če se srečuješ s problemi podobnimi mojim, te povabim, da me kontaktiraš in skupaj ugotoviva tvoj naslednji korak.

Preberite še:

Barvarska steza, Ljubljana, SlovenijaMobi: +386 40 632 504Mail: [email protected]