Za odpravo depresije je potrebna energija

Za odpravo depresije je potrebna energija, podobno kot za odpravo omrzlin potrebujemo toploto. A je hkrati pomembno kako in v kakšni obliko to energijo uporabimo, podobno, kot je to pomembno pri zdravljenju omrzlin. Nepravilen pristop lahko povzroči škodo in stranki ne omogoča izhoda iz zamrznjenosti v depresijo. Tu je ključen občutek za dogajanje in dinamiko sprememb ter temu prilagojena razlaga in učenje. V nasprotnem primeru pride do prevelike ali prenizke hitrosti sintropije, ki jo AEQ omogoča, kar pa vodi v rast entropije in s tem neizpolnitev namena učenja AEQ metode in AEQ dihanja.

Zato je učenje AEQ dihanja potrebno za primerno odpravo depresivnih stanj v življenju. Pri depresiji vedno najdemo zakrčen prsni koš in trebušno votlino. Učenje AEQ dihanja s pristopi, ki jih omogoča dihanje 2. stopnje tako, poveča mobilnost v trupu in zmanjšuje strah pred živostjo ter spontanostjo gibanja v centru telesa. Dvig čustvene zrelosti pa omogoča, da se stranka vedno lažje sooča z dejstvi, pred katerimi je prej morala oditi v depresijo. Usklajen pristop in kombiniranje AEQ metode in AEQ dihanja tako vpliva na vse potrebne dele telesa, telesno funkcijo dihanja ter primernega znanja za drugačen pogled na vedenje in drugačno zavestno ravnanje, ki omogoča dvig čustvene zrelosti ter trajen izhod iz depresije brez ustvarjanja nove odvisnost, ki bi prej ali slej sprožila novo depresijo.

Ne pozabimo osnove: sesutje iluzije vodi v depresijo. Učinkovito dihanje v stanju iluzije ni mogoče. Zato lahko z učenjem učinkovitega dihanja zmanjšujemo depresivna stanja na vseh področjih.

 

Aleš Ernst, Avtor AEQ® in Avtor AEQ dihanja®

 

Preberite še: