Izboljšanje stanja se pri meni kaže kot kvalitetnejši odnos z ženo in otroci – bolj kot razumem in čutim svoje potrebe, hkrati bolj razumem njihove

AEQ dihanje je zame analogija za kladivo, ki ga je v filmu Kaznilnica odrešitve uporabljal Andy Dufresne. Orodje s pomočjo katerega lahko sebi v prid obrnem nastalo situacijo in posledično svojim otrokom namenim višjo doto za življenje.

Ključna komponenta, ki je pri meni naredila razliko je razumevanje situacije skozi razlago ter posledično nova možnost izvedbe dejanja na učinkovitejši način. Že delno ozaveščanje vzrokov, ki so pripeljali do SMO/SMA je bilo pri meni dovolj, da se kolesje spet začne vrteti v nasprotno smer, ki me je pripeljala do krize v kateri sem razmišljal o obisku psihiatra in jemanja antidepresivov. Prišlo je do več sproščenosti, manj pasivnosti.

S pomočjo vaj spoznavam kako močan je v resnici oče ter kakšno težo bremen predhodnih generacij je nosil, ko ga je pot zanesla pod vpliv substanc in posledično do razpada družine. Prej je bil spomin nanj praktično zamegljen ali pa so informacije o dogajanju v otroštvu in zgodnjih najstniških letih do mene prihajale iz drugih virov, sedaj si upam pristopiti in vprašati sam.

Izboljšanje stanja se pri meni kaže kot kvalitetnejši odnos z ženo in otroci – bolj kot razumem in čutim svoje potrebe, hkrati bolj razumem njihove. Predvsem pa je pri meni ogromna razlika v interakciji z drugimi ljudmi s katerimi sodelujem – opažam več sproščenosti. Skrivanja svojega mnenja ter nato čakanja in upanja ali bom dovolj ustrežljiv drugi strani in šele potem iz varnega območja “pokukati skozi špranjo ali je varno”, ni več. Samozavest in lastna vrednost sta postali višji. Dejal bi, da je Nejko dozorel v Nejca in kot kot takšen postopoma tudi deluje.

Velja omeniti še “stranski učinek” mehčanja trebušne prepone. Izginila je prepogosta potreba po masturbaciji in sproščanje napetosti na takšen način. Nabrana energija, ki se je prej nabirala v predelu trebuha in zaradi blokade ni stekla naprej ima sedaj pot odprto in neučinkovito vedenje se je spremenilo. Višek življenjske energije v vsakdanjem delovanju po tej spremembi je drastičen.

Dokončno pa razumem sicer že večkrat slišano pojasnilo, da orodja sama po sebi niso rešitev in brez razumevanja zakaj nekaj počnem, ne bodo spremenila ničesar. To “brco v tazadnjo” sem potreboval, da več ne čakam na odrešitelja, ki se bo namesto mene žrtvoval na križu, ampak prevzamem stvari v svoje roke, odvržem rokavčke in se potopim v globine septične jame za katero se zagotovo skriva bistrejši tolmun.

Hvala za razlage, odgovore, rešene dileme in vso predano znanje.

Z velikim spoštovanjem.
Nejc

Naslednji program je program je namenjen za vse, ki želijo spremeniti odnos in vlogo posla v svojem življenju ter zmanjšati zlorabe posla, družine ali sebe. To se običajno kaže v vedno pogostejših stiskah in zmedenosti, vedno težjem doseganju potrebnih poslovnih rezultatov ali pa vsaj ohranitvi na doseženi ravni brez vedno več družinskih, telesnih in psihičnih težav.

 

Preberite še: