Soočam se s težavami in jih ne pometam pod preprogo, stvari, ki jih moram urediti, se potrudim narediti pravočasno in odgovorno.

Moram povedati, da se vsak dan spomnim na vas in sem hvaležna, da ste mi prekrižali pot in da sem spoznala nov svet, v katerem se mi zdi, da ni nikoli konca učenja in da to učenje prehaja v vedno višje nivoje.

Naj najprej povem, da vaje izvajam vsakodnevno, največ AEQ dihanje in protokole.
Potrebovala sem, kar dolgo časa, da sem ugotovila namen vaj in ugotovila, da bistvo ni, kako vajo narediš in kakšno vajo izbereš, ampak je bistvo v tem, kako nekaj, kar si izbral kvalitetno, narediš, zakaj to delaš in kako vse skupaj zaključiš. Se pravi, vaja pomeni dejanski odraz vsega v mojem življenju. Vav!

Prav to spoznanje je spremenilo moj pogled in mi je dalo vedeti, da sem na začetku in da je pot do dejanske spremembe vsega zelo dolga.

Poleg tega spoznanja, mi je po treh programih vedno bolj v glavi odmeval vas izrečen stavek “, če želiš nekaj narediti, da greš naprej, moraš vedno pustiti nekaj za sabo”. Odkar pomnim je bil moj ” lonček ” vedno prepoln, le da nikoli nisem vedela, zakaj, kaj šele, kako naj naredim, da ne bi bil prepoln.

Moje življenje se je bistveno spremilo in moji pogledi na vse so postali drugačni. Nikoli si ne bi mislila, da sem v preteklosti delovala drugače, le da zdaj vem, zakaj je dejansko bilo tako. Nekatere stvari mi še niso jasne in jih težko povežem, ampak potem se usedem na problem in sedim na njem, dokler ne pridem do odgovora.

Zdaj se znam soočiti s strahovi, vem, zakaj so bili tam in da jih ne potrebujem več; upam si stopiti proti njim in nanje vplivati. Soočam se s težavami in jih ne pometam pod preprogo, stvari, ki jih moram urediti, se potrudim narediti pravočasno in odgovorno.

Stopila sem ven iz vloge žrtve in dejansko prevzela nadzor nad svojo vlogo v življenju, postavila meje sebi in drugim. Nisem več deklica za vse in vedno na voljo, kar je bil se eden od vzorcev od doma. In tukaj naj še povem, da sem jih imela in jih imam še vedno veliko. Zato se zdaj se toliko bolj zavedam, kako jaz posegam s tem v življenja svojih otrok. In kako težko je delo, da dejansko spremeniš podzavest.

Vedno bolj se znam sprostiti in uživati, česar prej sploh nisem znala, če pa sem se že sprostila, mi je postalo slabo, živčna sem bila, ves čas sem iskala delo … z vsako vajo, protokolom pa je tega vedno manj in otresam se okovov iz preteklosti. Ne bom rekla, da je lahko, ker ni. Je prekleto težko, samo zapomnite si, da je vredno vsega vloženega truda.

Pri meni so bile globoko ukoreninjene travme in ni jih bilo malo. AEQ metoda mi je odprla nov svet, novo življenje. Aleševo znanje, energija, pripravljenost ti dajo vedeti, da je sam v to vložil svoje srce, vso svojo energijo, čas in predvsem pripravljenost priti tako daleč. Aleš, še enkrat moj poklon.

Saj zdaj že veste, da ostajam z vami še dolgo časa in vsako sekundo cenim in spoštujem

Iskrena hvala za vse

Saša Sipič

Preberite še: