Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Sonja Gerkman

Ko sem se pred petimi leti prvič srečala s klinično somatiko na delavnici v Sežani, sem bila povsem pod vtisom mojega takratnega vzpona učenja in napredovanja pri tehniki varne vadbe Pilatesa. Nekako mi ego ni dovolil, da slišim in sprejmem informacije na delavnici in občutim vaje. Gluha in zaprta kot popek, ki nima vode, ne sonca, da bi se odprl. Zdaj vem, kaj pomeni informacijski vakum, pa ne s strani učitelja. Ampak dobila sem prvi košček sestavljanke, kajti nekje v podzavesti sem vseeno shranila nekaj slišanega, določene informacije, ki so hotele na površje. Tako sem se pred dvemi leti ponovno udeležila delavnice, tokrat pod imenom AEQ, torej nadgradnja klinične somatike. Tokrat sem bila pripravljena bolj slišati, morda pa mi je pri ozaveščanju pomagala ravno vaja Roža. Dobila sem precej novih koščkov sestavljanke.

Vedela sem, da si želim več in čakala na priložnost, da se udeležim AEQ seminarja. Pričakovala sem dodatno znanje in predvsem boljše razumevanje vaj, saj sem imela občutek, da nekaj manjka – pa sem hitro izvedela, kaj. Neredno izvajanje, površnost in premalo časa namenjenega vajam.

Dobila sem boljše razumevanje pomena besed, ki opisujejo določena stanja. S pomočjo urejenega sosledja, sem našla in uporabila povezave, ki pripeljejo do stanja, kjer človek izgubi stik s telesom, kar privede do slabega počutja in bolečin. Zdaj vem, kaj pomeni razumeti ozadje, kaj pomeni razlaga, če ne poznaš vzrokov, ne razumeš pomena vaj. / razlaga : vaje…..70 : 30/ Dobila sem toliko koščkov sestavljanke, da že vidim sliko.

Interaktivno sodelovanje skozi celoten seminar, povezanost skupine, učenje ne le od učitelja, ampak od vsakega prisotnega, nenazadnje pa tudi energijsko pozitivno okolje prostora, mi je dalo občutek, kot da sem bila v šestih dneh na neke vrste retreatu. Vendar to ni bil odmik od realnosti, ampak podrobna analiza časa v katerem se nahajamo, dejavnikov, ki vplivajo na naše življenje, katere namen je bil, boljše zavedanje, razumevanje pomena časa, vložene energije, urejenosti in učinkovitosti. Kako aktivirati šesti čut – zavedanje telesa, za boljše zavedanje sebe, zavedanje okolice in s tem ponovno odkriti radosti življenja.

Z učenjem in raziskovanjem metode Aeq si želim nadaljevati, želim si znanje tudi deliti – pot je še dolga, veselim se je!

Na zdravje Aleš, hvala, ker si!

Sonja Gerkman, učiteljica AEQ metode® 1. stopnje

Preberite še: