Mnenje o AEQ metodi® 2. stopnje, Karmen Kovač

Predno sem se odločila za šolanje po AEQ metodi sem se srečala za AEQ vajami preko kolegice, ki je naredila seminar 1.stopnjie AEQ metode. Vaje in smisel AEQ metode mi je postajal čedalje bolj všeč, kar pa je vodilo do zavedanja kako sem, kaj se dogaja okoli mene, iluzija popolnosti je bledela kazati se je začela realna slika, ki pa mi ni bila prav nič všeč. In prav  to zavedanje me je pripeljalo na pot šolanja za učiteljice AEQ metode 1.stopnje nato šolanje učiteljice AEQ metode dihanja 1.stopnje in lani proti koncu leta na seminar AEQ metode 2.stopnje.

Ko se zaveš, da če si ne upaš premišljeno tvegati životariš v tako imenovani kletki podzavesti, katera pa je naučena in ima funkcijo, da ne tvegamo. Na seminarju za učiteljico AEQ metode 2. stopnje sem se tega zavedala še veliko bolj in da je zelo pomembno, da se naučimo zavestno spreminjati podzavestne vzorce, ki smo jih pridobili od naših prednikov, staršev, učiteljev oziroma od ljudi, ki pa so imeli v otroštvu na nas vpliv.

Na 2.stopnji je bil tudi velik poudarek na podzavesti in čustvih. Ko nam uspe in imamo dostop do podzavesti lahko začnemo spreminjati na telesni ravni, drža, zmanjšujemo SMA, čustveno začnemo rasti. Kajti SMA nas drži v podzavestnih vzorcih in ko ga zmanjšamo se nam tudi tonus v mišicah zmanjša tako imamo posledično več življenjske energije ,ki pa je bila prej ujeta v tonusu mišic. Naše počutje je boljše z več življenjske energije in tako lahko začnemo uživati v življenju. Zavedela sem se, da sem čustva bolj ko ne opazovala in jih celo izražala na nepravilen lahko rečem izražala malo na otroški način. Kar pa seveda ni primerno za odraslo osebo tam nekje pri štiridesetih letih..

Seminar 2.stopnje mi je ponudil možnost, da spoznam pravi pomen čustev si jih dovolim občutiti, se soočiti z njimi in jih izraziti. Pri enih mi gre malo bolje pri drugih malo slabše, ker se podzavest še velikokrat upre. Zavedam se, da je za to bombna čustvena zrelost pri kateri pa  je AEQ metoda zelo uspešna.

Morem priznati, da mi na seminarju za učiteljico AEQ metode 2. stopnje ni bilo prav nič prijetno, ko mi je Aleš povedal kako deluje podzavest primer mama in jaz in, da če ne bom zavedno spremenila podzavestni vzorec, ki je med nama z mamo se bo ta nadaljeval naprej…Takrat sem se zavedela, da je res nujno, ker če si ne bom upala jaz bodo imeli iste podzavestne vzorce, kot jih imam.

5 dni seminarja je res obsežnih, dobiš veliko znanja, novih zavedanj, ki pa jih po seminarju spletaš v nove izkušnje, izive , zavedanje se prestavi na višjo stopnjo.

2.stopnja mi je ponudila tudi večjo povezanost med telesom in umom tako lažje ubesedim kaj je AEQ metoda in logika AEQ metode. Tudi pri ljudeh bolje začutiš opaziš kaj se jim dogaja… Tudi učenje AEQ vaj je po 2.stopnji  dobilo drugačno noto začela sem uživati pri učenju AEQ vaj in se z veseljem poglabljam v njih in jih raziskujem.

Je pa naši skupini covid situacija pripomogla in nam ponudila dobro stran komunikacije preko spleta. Z sošolci  iz seminarja 2.stopnje se dobimo 3x tedensko preko spleta vsakič eden vodi vajo, ki si jo izbere ob tem izmenjujemo izkušnje, mnenja pri vodenju in občutenju vaj. Sama osebno z tem pridobivam na izkušnjah, globljem razumevanju vaj in prav tako sebe. Tako smo spletli res eno zelo prijetno vez med seboj, kjer veš da smo vsi v podobnih situacijah si stojimo ob strani ter se skupaj čeprav je seminarja konec še kar učimo.

Karmen Kovač,  učiteljica AEQ metode 2. stopnje

Preberite še: