Mnenje o AEQ metodi® 2. stopnje, Samo Šinik

Preživeli smo nepozabnih 5 dni “reality show-a” pod taktirko izkušenega moderatorja Aleša Ernsta.

Izbor udeležencev z različnimi miselnimi vzorci (različnimi osebnostmi in karakterji) je prispeval k zelo dinamičnemu in poučnemu seminarju. Skozi tvoje podajanje znanja in vodenje vaj po AEQ metodi so se v nas začeli prebujati občutki, čustva, spomini, ki smo jih tekom našega življenja doživeli a potlačili. “Spretno” si začutil in prepoznal dogajanje vsakega posameznika, kot tudi cele skupine. S pravim izborom besed in primerov si nadaljeval s podajanjem znanja, kar nam je pomagalo naučiti se novih pogledov in spreminjanja naših miselnih modelov.

Skozi vseh 5 dni si s svojo neverjetno pozornostjo zadržal tudi našo pozornost na zelo visokem nivoju. Temu primerni so bili sproženi procesi znotraj (in zunaj) vsakega od nas. Procesi so bili sproženi na vseh nivojih, na energetskem, psihičnem, čustvenem in fizičnem. Ko je bila potrebna globina in širina dogajanja na vseh nivojih prisotna, si z metodo AEQ sprožil nadaljnje procese, s katerimi smo lahko dogajanje tudi mi začutili, razumeli, komunicirali in se osvobodili.

Spoznali smo naslednjo stopnjo AEQ metode, da jo bomo razumeli pa nas čaka še povezovanje občutenega, slišanega, videnega, prebranega in seveda napisanega . Spoznali smo močan vpliv AEQ metode na nas same, kot tudi na druge, kar nam da misliti s kakšno mero in kako bomo razpolagali in ravnali z novo pridobljenimi “orožji”.

Verjamem, da so se vsem nam, pa tudi tebi odprla nova obzorja AEQ metode.

Vem in čutim, da mi bo AEQ metoda spremenila življenje, posledično tudi moji družini in ljudem, katere naprej učim AEQ metode.

Zanimivo in nadvse poučno je bilo prisostvovati valovanju AŽS posameznika in njegovi pozornosti, kako si s svojo pozornostjo in občutenjem to zaznal in v pravem trenutku nanizal dodatna vprašanja in primere, na začetku na splošno celi skupini, kasneje pa direktno posamezniku – in kabum.

Lepo je bil viden prehod iz simpatikusa v parasimpatikus – in akcija se je začela – rezultat – zgodil se je “čudež”, katerega pa sedaj razumemo.

Delavnico in udeležence si zadnji dan lepo umiril, še vedno pa nas naučil pomembnosti pozornosti, mišljenja in dotika. Sam sem dobil odgovore na dogajanja v meni in spremenil prioritete.

Novo naučene AEQ vaje so fenomenalne. Kot po vsaki delavnici ali seminarju pri tebi se počutim odlično, “medenica mi je zaplesala”, še vedno pa je veliko prostora za izboljšavo.

Ujel sem val in grem naprej z AEQ.

Samo Šinik, Kranj, učitelj AEQ metode® 2. stopnje

Preberite še: