Mnenje o AEQ metodi® 2. stopnje, Vesna Tomšič

Glede na seminar prve stopnje, ko smo spoznavali osnovne pojme in razlago njihovega pomena, kot so senzorno motorna amnezija povezana z neredom, zakonu o vzajemnem učinku, refleks zelene in rdeče luči in travme o membrani, so na drugi stopnji to znanje zelo poglobili. Gibanju, kontroli mišic, smislu bolečine so dodali pomen interacepcije, njenega vpliva na trebušno membrano in  s tem na dihanje, govor, oblikovanje stavkov, besed torej verbalno izražanje.

Če si dovolimo čutiti kako smo nekaj naredili, pa naj bo to gib ali kaj drugega v življenju kar počnemo, lažje zaznavamo kaj je resnica. Kadar pa je interacepcija slaba in na tak način verjetnost, da bo impulz prišel do naše zavesti  manjša, preusmerimo signal v podzavest. To vodi v ločenost telesa od zavesti in nerealnega dojemanja časa in gravitacije. Tako zavest ne dobi informacij, ampak le podzavest, ki deluje po istem vzorcu iz preteklosti, večji del pridobljen v otroštvu. Posledično ne čutimo sami sebe in to postane kronično stanje. Na ta način zgubljamo življenjsko energijo in še povečamo slabo interacepcijo, s čimer ostaja vse enako kot je bilo. To je tudi največja težava, saj je spreminjanje odnosov, izražanje čustev ki privrejo na dan ob večji interacepciji telesa, počasen proces in hitrih rešitev ni.

Zavedati in zaupati si, da tisto kar iz telesa čutiš zate najboljše ne glede na tvojo tradicijo, kulturno osnovo in podzavest je velikega pomena, je nujno. Danes živimo v urejenem okolju, z veliko energije, ko bi lahko poslušali svoje telo, ki nas vodi v urejenost in stanje, da smo dobro. Žal imamo v podzavesti vzorce iz preteklosti, ki nas pri tem ovirajo. Obstaja metoda AEQ, ki nam na tej poti pomaga. Njen izumitelj in naš učitelj Aleš nam je pri tem z razlagami teorije, primeri iz vsakdanjega življenja, odgovori na našteta vprašanja na seminarju za katerega je vedno dostopen, pomagal razumeti stanje naših teles, občutkov, kaj vse je naša realnost in ko jo spoznaš, jo počasi spreminjaš, korak za korakom in nikoli ne odnehaš.

 

Vesna Tomšič, učiteljica AEQ metode 2. stopnja

Preberite še: