Mnenje o AEQ metodi® 2. stopnje, Matjaž Zupan

Na 2. stopnji sem poglobil način razmišljanja glede težav in poškodb ki nas pestijo. Iz razumevanja kako odpravljati težave in bolečine v telesu, sem dobil znanje, zakaj sploh prihaja do teh težav in kako se projecirajo na telo iz načina življenja, razmišljanja in preteklih dogodkov. Ko spremljam tekmovalce mi je marsikateri njihov odziv bolj jasen in lažje ga sprejmem ter posledično tudi bolje reagiram.

Če smo v 1. stopnji šolanja odpravljali posledice, ki so se transformirale na telo, in jih odpravljali z AEQ vajami, smo na 2. stopnji dobili znanje kako in zakaj prihaja do težav. Prevečkrat smo mnenja, da je težava ali poškodba, ki nastane, le problem nekaj preteklih dni ali tednov. V resnici smo se na to pripravljali že leta, z načinom življenja, ki smo ga imeli.

Za odpravljanje težav je potreben čas in potrpežljivost, ki pa ju v današnjem času vedno primanjkuje. Rezultat mora priti takoj. Če pa razumeš kako prihaja do težav, razumeš tudi zakaj je potreben čas za odpravljanje težav. Poleg časa nas pesti tudi pozornost in energija ki ju vlagamo v delo ali vaje. Ko vse skupaj združimo pri izvjanju kakršnegakoli dela, vidimo napredek in kakovost dela.

Seveda je potreben drugačen način razmišljanja in razumevanja. Ko nam to uspe, postanemo bolj umirjeni in preudarni.

Matjaž Zupan, Kranj, Učitelj AEQ metode 2. stopnje

Preberite še: