Mnenje o AEQ metodi® 2. stopnje, Jasmina Rome

Po opravljeni 1. stopnji izobraževanja za AEQ učitelja somatskih gibov mi je življenje vse bolj preplavljala filozofija te metode. Pričela sem drugače razmišljati, dojemati stvari, drugače čutiti, se gibati. Naučeno in dojeto sem živela sama, seveda pa sem znanje predajala tudi naprej.

A želela sem se naučiti več, želela sem si še bolj ponikniti v globine, ki jih nudi AEQ metoda. Želja se mi je izpolnila, saj sem postala udeleženka prvovrstnega izobraževanja za AEQ učitelje 2. stopnje.

Petdnevno druženje desetih posameznikov, ki jih veže AEQ miselnost ter Aleša, »očeta« te metode, je bilo poučno, pestro, zanimivo in polno najrazličnejših spoznanj. Poglabljanje znanja teorije in prakse. Navdušena sem bila nad tem, kako metoda celostno obravnava človeka, telo in um.

Pogovarjali smo se o naši membrani (koža in mišice s fascijami), ki nas ločuje od okolja in nas tako definira kot posameznike. Skušali smo jo čimbolj začutiti in uporabiti za boljše sprejemanje informacij iz okolja in iz notranjosti telesa.

Govorili smo o modelih razmišljanja, kako jih je dobro širiti, spoznavati nove, saj so to orodja, s katerimi lahko bolje razumemo življenje, lažje rešujemo probleme in sprejemamo odločitve.

Izvedeli smo še več o senzorno motorični amneziji, o delovanju simpatičnega in parasimpatičnega živčnega sistema, o tem, kako nam valuje življenjska energija, kaj pomeni, če je nečesa preveč ali premalo.

Pozornost, čas in energijo smo namenili tudi spoznavanju in učenju novih vaj oziroma serijam vaj. Na lastni koži smo lahko občutili učinkovitost le teh, ko so se pri večini pričeli sprožati razni procesi.

Vsak od nas se je preizkusil tudi v vodenju enourne delavnice.

Od Aleša smo prejeli veliko kvalitetnega novega znanja, namenil nam je veliko pozornosti. Prav tako pa smo bili deležni tudi Vesnine pozornosti in njenih kulinaričnih mojstrovin. Hvala obema za pripravo tako učinkovitega izobraževanja.

Dobili smo veliko, na nas pa je, da to integriramo v dosedanje znanje, ga tako poglobimo in oplemenitimo.

Jasmina Rome, Zagorje, učitelj AEQ metode® 2. stopnje

Preberite še: