Mnenje o AEQ metodi® 2. stopnje, Simona Lesar

Odvisni smo od uspeha, a tega ni in ni oziroma ne ostane. Vrtenje v kolesju nemoči, zamrznitve, besa, žrtve, bolečine…. Skozi leta in leta takšnih odnosov do sebe in drugih smo si ustvarili veliko navad ter odnosov, ki niso več potrebni, sploh pa ne za čas in prostor v katerem se trenutno nahajamo. Po mojem mnenju je AEQ metoda najboljša in trajna pot, ki nam omogoči iz velike zakrčenosti in napetosti pot navzgor. Da lahko preživeto in sedaj nepotrebno opustimo in se spremenimo.

Za to je potrebna sprememba razumevanja do katere prihaja po narejeni AEQ vaji, ki jo tako lahko izvajamo v vsaki situaciji, kjer je potrebno spremeniti razumevanje sedanjosti. Telo takrat sprostimo in povečamo dojemanje smisla bolečine. Bolečina nam tako pokaže, če gremo v preveč. In tako se nam postopoma vse od znotraj navzven harmonizira in vedno bolj trdno lahko stojimo ter se razumemo in zaupamo, kar nam da višek energije za kreiranje boljšega danes, za drugačen boljši jutri.

Po osvojeni 1. stopnji AEQ metode sem na fizični ravni presenečeno doumela in začutila senzorno motorno amnezijo v sebi. Vedno bolj jasno mi je bilo, da je glaven razlog zanjo ta, da je bilo v življenu vsega preveč. Z manj pa takrat nisem znala živeti.

Po 2. stopnji Aeq metode se je občutek in logika poglobila in sedaj prihajam do zavedanja, kako bi lahko bil strm padec v bolečino in bolezen predvsem na področju mojih kolkov- mojih vrat življenja in njihove gibljivosti, če ne bi vstopila v to učenje in odkrivanje vzrokov za to in spremenila mišljenje.

Biti lahkotno, elegantno gibljiva in topla ženska, to mi je bila velika želja, a se mi je v preteklosti vedno izmuznila. Kot da sem se mogla vsega tega skozi napake naučiti, videti, občutiti, kar si ne želim biti. Šele, ko sem skozi AEQ sprejela dejansko stanje, sem se resnično odločila, da ne želim biti stroj, ki vse prenese, ampak ženska, ki stisne objame, poljubi, podpira, vodi, usmerja, razume, ŽIVI….

Vedno več je dni, da začutim mravljince po vsem telesu, ki jih sedaj razumem kot moje signale radosti in telesnega užitka . Od nekdaj sem imela dobesedno trn v peti, če sem bila v coni udobja in ni bilo mravljincev a sedaj so ti mravljinci drugačni. Sedaj jih ne spremlja občutek krivde, besa ter togosti. Kot da bi takrat čutila, da se nič ne učim, in da me to vodi v pogubo. In sem našla rešitev tako da sem s polnim plinom kot z turboletom bežala ven iz udobja, in sem se »učila« skozi bolečino trud in trmo. Trudila in učila sem se, živela pa ne. Sedaj vedno bolje usklajujem oboje.

Ob AEQ metodi 2.stopnje spoznala, kako sem bila še vedno kljub prepričanju, da sem dobro v telesu pokrčena, ujeta, hlastala za zrakom in svobodo, da se osvobodim tega gnusa, zamrznjenosti, besa, togosti… Vedno manj je bilo dni, da bi z zaupanjem in zadovoljstvom šla na ples in trampolin,… Kje so vse zamujene igre z otrokoma in prevzemanje odgovornosti za moje počutje… in stanje se je samo slabšalo,.. Sedaj se veselim dnevom, ko mi mravljinci tečejo skozi telo in um in razumem ter zaupam, da se samozdravim ter grem po spirali navzgor. Teh negativnih občutkov, ki so mi takrat omogočali preživetje je vedno manj in manj.

Od kje so sploh prišli in zakaj?

Z mojim telesom je takrat upravljala meni neznana sila, ki mi ni dala dihati, včasih tudi živeti ne. Ko misliš in verjameš, da si vesel in da boš vedno vesel, čeprav veš, da temu ne more biti tako, ker s trudom ali vdajo ni možno iti v veselje. Spoznala sem, da lahko skozi AEQ vaje prideš do svojih najbolj temačnih delov, ki si jih vestno potiskal v globino in bil navidezno prilagodljiv, in da tako živeti ne gre v nedogled. Vse z natančnostjo pride naproti, da bi to lahko ozavestil, razumel sprejel in spremenil. Če ne nam, pa našim otrokom.

Na seminarju 2 stopnje sem tako pod kontrolo in s hvaležnostjo vstopala v ta prej nezavedni del, in spajala zavedni del z nezavednim.

Kot učitelj AEQ metode 2. stopnje se kljanjam in razumem koliko in kakšnega učenja stoji za tem. Hvaležna sem moji poti, da sem si dovolila iti po njej, na srečo še pred razpadom sistema veliko bolj občutnim korakom. Vsega tega sem se potihem zavedala, a sam proti vsemu in samo z umom, ne moreš in toneš.

Entropijo sedaj budno in primerno upočasnjujem, ker vedno več je energije, pozornosti in časa usmerjeno bolj pravilno. Pravilno zame in vse, ki me obdajajo in tako ne vodi več v izgubo nadzora in zamrznitev, kjer obstojiš v mlaki, in se dogaja točno tisto, kar si najmanj želiš, pa da se ne vem kako trudiš. Tako je edina pot, ki ti ostane, da se rešiš pobeg. Pobeg iz realnosti v odvisnosti in stran od telesa.

Sedaj, ko imam možnost, da z AEQ vajami ozavestim svoje občutke, s tem naredim največ za svojo membrano, da me ne vodi nešteto nezavednih vzorcev, gibov, ki so me vodili v entropijo, bolečino. Ni mi več potrebno iti na Kamino pot, ampak lahko delam na sebi doma z ljudmi in materialom, ki me obdaja, z jasno komunikacijo z vsemi in povezujem um z telesom. Ne bežim pred seboj in svetom, ki sem si ga ustvarila. Tisto kar je preveč začnem zmanjševati, tisto kar je premalo pa povečujem. In vedno bolj trdno stojim, ker me za nazaj povezana in razumljena kompleksnost pri tem podpira.

Vplivam lahko na energijo in pozornost, opazovanje in spreminjanje skozi razumljene napake.

Odločila sem se nameniti čas in vložiti pozornost AEQ življenju in ponosno spreminjam svet od znotraj navzven. Nevromuskulaturni sistem, membrana in vse okoli mene je občutno hvaležno.

Hvala Aleš, da si pripravljen to znanje deliti med nas. Hvala vsem sošolcem, da smo se bili pripravljeni učiti in povezati. Naj se širi temelj vseh nas.

Simona Lesar, Brežice, učitelj AEQ metode® 2. stopnje

Preberite še: