Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Gorazd Ažman

Tekom seminarja sem močno poglobil svoje razumevanje senzorno motorne amnezije – SMA, zakaj do nje pride in kako negativen vpliv ima na kvaliteto našega življenja. Nezadovoljstvo, slabo počutje, bolečine, nespečnost so posledica SMA, saj zaradi nje prihaja do slabšanja razmerja med vloženim delom in dobljenimi rezultati, to pa povečuje nered in neučinkovitost pri našem delu in v naši družbi.

Spoznanje, da je razumevanje SMA in njenih posledic ključno za razumevanje vpliva njenega odpravljanja, je bilo zelo pomembno. Preko tega sem doumel, da z rednim izvajanjem in raziskovanjem AEQ® vaj stopimo na pod odpravljanja SMA, rezultati našega dela pa so večja učinkovitost, boljše počutje in zadovoljstvo. Prav spoznanje, da so rezultati tisti, ki so vzpodbuda za trajno učenje, raziskovanje in pridobivanje novega znanja, je bilo ključno za celosten pogled na tematiko seminarja. Rezultati so pokazatelj izboljševanja razmerja med vloženim delom in dobljenimi rezultati.

V spominu mi je najbolj ostala osvetlitev pomena informacijskega vakuma in razlage v povezavi z izzivi modernega časa. Tekom delavnice smo vsi udeleženci občutno izboljšali podajanje svojih misli, občutkov in razumevanja in večkrat dobili potrditev kako vsak posameznik identičen dogodek opiše in razume drugače. Pri današnjem hitenju vse prevečkrat prihaja do površnega podajanja navodil brez preverjanja ali jih je oseba razumela. Izogibanje potrebi po razlagi in dodatnem pojasnjevanju hkrati pomeni, da se je ne učimo, ne izboljšujemo in pri podajanju ne napredujemo, s tem pa je razlaga neučinkovita tudi takrat ko jo uporabimo. Povezovanje tega spoznanja s pomenom uporabe razlage v vsakdanjem življenju in v mnogih situacijah, se mi je zato močno vtisnilo v spomin.

Gorazd Ažman, učitelj AEQ metode® 1. stopnje

Preberite še: