ODPOR DO NAPREDKA

Zavestna odločitev pomeni, da gremo v dejanje, dejanje pa predstavlja akcijo, ki da rezultat. Akcija seveda izzove reakcijo, ki je tudi razlog za dejanje. Dejanje brez reakcije je neučinkovito in nesmiselno. Zavestna dejanja izvaja vedno in samo telo.

Odločitev za dejanje sprejme živčni sistem na podlagi neurocepcije, osebnosti, temperamenta, značaja in občutka, koliko potencialne energije ima soma na voljo za izvedbo dejanja. Vse našteto vpliva na sprejeto odločitev, ki sproži motorne ukaze iz živčnega sistema v telo. Motorni ukazi spremenijo mišične tonuse, ustvarijo gibanje in povzročijo dejanje.

Vsako dejanje pusti za sabo posledice. In če nas je pretirano strah posledic dejanja, nas je strah dejanja, nas je strah odločitev. Tako postanemo neučinkoviti pri sprejemanju odločitev, zato da smo neučinkoviti pri izvajanju dejanj in s tem preprečimo vse posledice, tako želene kot neželene.

Takrat nas je strah, kaj je za obzorjem, temnih oblake ne vidimo kot vir prepotrebnega dežja in se ne pripravimo na leta suhih krav, ki naravno sledijo letom debelih krav.

 

Preberite še:

Zavestna odločitev pomeni, da gremo v dejanje, dejanje pa predstavlja akcijo, ki da rezultat. Akcija seveda izzove reakcijo, ki je tudi razlog za dejanje. Dejanje brez reakcije je neučinkovito...