Kronična bolečina pripisana zobu časa

Ljudje kronične bolečine pripisujejo zobu časa in se izgovarjajo na staranje. A AEQ metoda®, metoda nežnih zavestnih gibov, tega pojma ne priznava, in na delavnicah razložim, kako učitelji AEQ metode® gibalne bolečine povezujemo s tako imenovano senzorno motorno amnezijo. Poglaviten razlog kroničnih bolečin je postopno slabšanje občutenja telesa, to pa je posledice večjih in manjših poškodb, stresa, skrbi, škodljivih vedenjskih vzorcev in napačnih prepričanj, ki nas omejujejo v lahkotnejšem delovanju in bivanju.

Mišice se zaradi senzorno motorne amnezije navadijo biti napete in take tudi ostanejo, ne glede na to, kako jih poskušamo sproščati. Namreč problem je, da jih ne sproščamo zavestno; običajno dolgoročno ne pomagajo načini, kot so raztezanje, masaža, kiropraktika in druge manualne terapije ter tablete proti bolečinam. Če želimo težave odpraviti, moramo mišice, ki so se naučile biti napete, naučiti, kako naj se sprostijo.

AEQ metoda® se tega stanja in težav, ki nastanejo kot posledica bolečin loteva pri vzroku, za rešitev uporabi um oziroma živčni sistem, ki delo mišic nadzoruje. Možgani v primerih senzorno-gibalne amnezije preprosto pozabijo, kako mišico podaljšati in sprostiti, zato je potrebno možgane in mišice prekvalificirati – reprogramirati, ponovno naučiti. Redno izvajanje vaj tudi pri zelo kritičnih in na videz nerešljivih problemih le-te vsaj omili, če že ne popolnoma odpravi.

Ne morete si misliti, kako sem kot učitelj AEQ metode® vedno znova vzhičen in vznemirjen, ko vidim iz delavnice odhajati osebo, katere izraz na obrazu ne kaže več trpljenja zaradi bolečin, ki se lahkotneje giblje in ji na lepem vsakdanje življenje ni več tako težko.

zob časa

Preberite še:

Ljudje kronične bolečine pripisujejo zobu časa in se izgovarjajo na staranje. A AEQ metoda®, metoda nežnih zavestnih gibov, tega pojma ne priznava, in na delavnicah razložim, kako učitelji AEQ metode® gibalne bolečine...