Zakaj potem par ostane skupaj?

Ker mora, ne, ker hoče, čeprav tega ne vedo in ne razumejo, saj dobivajo različne misli in vplive tako iz zavesti kot podzavesti. To jih zmede, straši, postavlja v dvome in entropijo kroničnih stanj. Tudi če prekinejo tak odnos, ki ga sovražijo, in ostanejo sami, je olajšanje le prehodno, saj so sami neučinkoviti ter obenem kot oseba z le eno roko. Vse bolj bodo pogrešali drugo roko in se vrnili k prejšnji urejenosti ali pa poiskali novega partnerja, ki bo imel podobno podzavest kot prejšnji, a dovolj drugačno zavest, da bo nekaj časa ostal vtis, da je ta nova zveza drugačna in boljša. To je samo začarana iluzija. Ker nobeden v zvezi ne dela na spremembi podzavesti, ne more biti drugače, kot da se zgodovina ponovi, le da tokrat v drugačni obliki, in sicer takšni, ki je odvisna od urejenosti okolja. A bistvo zapleta ostaja enako in arhetipsko.

Zato tako radi rečejo, da jabolko ne pade daleč od drevesa. Če je hči živela v družini, kjer je bilo veliko alkohola, se bo »zaljubila« v nekoga, ki ne bo alkoholik, ampak bo, recimo, odvisen še od športa ali dela. »Moj je pa tako dober, a mora vsak dan ob treh zjutraj teči, drugače postane neznosen.« Kljub naporom obeh po določenem času taka zveza razpade, ker po fizikalnih zakonih ne more delovati. Razpad take zveze je danes bistveno hitrejši, ker družba to dovoljuje. Prej je namreč veljalo, da kar je Bog združil, naj človek ne ločuje. Danes pa to več ne velja v taki meri. Prav zato danes večina ljudi misli, da so v zvezah bistveno slabši, ker so že dvakrat ločeni, medtem ko njihovi starši niso bili ločeni. In ko mi to nekdo reče, mu vedno rečem, naj vpraša starša, kolikokrat bi se ločila, če bi se lahko.« In vedno dobi odgovor: »Vsaj dvakrat.«

Imate težave v partnerskem razmerju? Ste dlje časa samski, ali pa ne morete ustvariti stabilne povezave z nasprotnim spolom? Ne razumete vašega partnerja? Želite imeti dobre odnose, a se vedno ravno, ko že kaže na bolje napredek čez noč poruši kot hiša iz kart?

Za vas sem pripravil 30. dnevni program za izboljšanje partnerske zveze.  Od programa boste imeli korist tisti, ki imajo partnerski odnos na veliko višji ravni od njihovih staršev, saj boste v programu prepoznali, da z močno voljo in trudom ohranjajo dobre odnose v zvezi, predvsem zaradi neskladja med podzavestnimi vzorci vedenja, pridobljenimi v otroštvu in zavestnimi vzorci vedenja razvitimi, da ne bi imeli podobnega odnosa kot njihovi starši. Ta neskladja so pogosto vzrok za kronične napetosti telesa in kronične težave, ki iz teh napetosti izvirajo. Več o programu si preberite na spodnji povezavi:

Preberite še: