Moj način življenja je postal drugačen-boljši.

Pozdravljen, Aleš,

pošiljam opis svoje izkušnje po prvem tednu opravljanja vaj.

Že prvi dan po začetku vaj sem opazila, da sem reagirala bolj impulzivno, kot da bi iz mene hotelo čustvo hitro priti na plano. V takih trenutkih sem se opazovala in vprašala, zakaj je temu tako, za kakšno čustvo gre, od kje prihaja. Le po nekaj dneh, sem dobila občutek, da so moja čustva veliko bolj jasna, čista, kristalna. težko opišem, a kot da jih lahko bol jasno zaznavam in prepoznam.

Tretji dan opravljanja vaj sem imela glavobol, ki pa ni bil podoben običajnim glavobolom. Bolelo me je drugje kot ponavadi in tudi občutek je bil drugačen. Kot da bi mi nekaj želelo priti iz glave.

Pri opravljanju vaj sem opazila, da imam desno stran telesa veliko bolj zategnjeno in da želim z desno stranjo opravljati vse gibe, tudi tiste, ki so namenjeni za levo stran. Zato pri vajah na levi preverim, če imam desno sproščeno oziroma če je kaj prenapeto na desni, kar ne bi smelo biti. Pri prvih vajah sta se mi zdela desna noga in roka po občutku večji, zdaj imam vedno bolj občutek, da sta leva in desna stran podobni. Še vedno pa pretirano pomagam levi  z desno stranjo.

Najtežje mi je bila do sedaj vaja z dvigovanjem glave. (Ne ta danes, ampak tisti, ki smo ju delali prejšnjič. Danes sem imela občutno več kontrole nad dvigovanjem). Ob izvajanju tistih dveh vaj mi je tudi postalo malo slabo.

A največji napredek se mi zdi, da sem opazila, odkar vem, da moje bolečine na desni strani hrbta in zategnjenost po zadnji desni strani izhajajo iz pretirane zategnenjosti trebuha. Odkar sem pozorna na trebuh, vedno preverim, če je napet in ga poskušam sprostiti. Danes sem celo opazila, da sem tekom dneva naredila gib, za katerega sem skoraj podzavestno pričakovala, da bom začutila zategnjenost v hrbtu, pa me je presenetil občutek odsotnosti zategnjenosti. Kot da bi bila že avtomatsko navajena, da imam prisotno zategnjenost v hrbtu in če bi se pri gibu pojavila, je ne bi niti zaznala. Sem pa namesto tega presenečena opazila, da je ni bilo.

Opažam, da je čustvo strahu že od nekdaj močno prisotno pri meni. Zato ga poskušam opazovati, raziskovati in si dovoliti, da ga plast za plastjo začutim.

Lep pozdrav,

Preberite še: