Proč s škodljivo rutino

Hkrati z rastjo samozavedanja se viša tudi samonadzor – izboljšamo nadzor nad svojim življenjem in stvarnejše presojamo realnost. Lastni jaz oklestimo nerealnih predstav, ki jih ta ima o sebi in okolju. Tako lahko pogledamo na svet z novimi očmi in ostrejšim umom. Če se znebimo priučenega vedenja, ki pogosto izvira iz strahu in neustreznih odzivov, se lahko osvobodimo kronično škodljivih navad, zaradi katerih smo pogosto v težavah in nesproščeni ali celo zbolimo. S tem pa se lahko znebimo tudi okostenelih prepričanj.

Kolikokrat nam je kdo rekel, česa vsega smo sposobni?

Najverjetneje se nam sploh ne sanja, kako so vsa izkustva, ki smo jih prestali ali jim bili priča, pomagala oblikovati našo osebnost, naša prepričanja in samozavedanje o tem, kaj zmoremo in česa ne. Vodilo našega ravnanja so domneve, ki jih ustvarimo o svojih preteklih izkustvih, namesto da bi nas vodila objektivna presoja. Ta je preveč subjektivna predvsem zaradi blokade občutkov iz telesa, ki umu omogočajo definirati realnost. Tako se vse pogosteje odločamo pod vplivom preteklih izkušenj, kar pa ni vedno najboljše za nas, saj nam sedanjost ponudi tudi drugačne informacije in znanje. Zaradi obremenjenosti s slabimi izkušnjami se velikokrat niti ne znamo odločiti – in tako čakamo.

Opustimo torej okostenele navade, ki nas bremenijo, in prepričanja, ki nas omejujejo, ter se odločajmo s kar se da stvarno presojo glede na trenutno stanje stvari!

Le stvarna presoja nam bo omogočila ustvariti svet po meri, soustvariti ga za družbeno dobrobit. Namreč pluti proti toku je največkrat jalovo početje, ki nas nikamor ne pripelje. Pluti s tokom ponuja možnost krmarjenja, ki je kot bi nekaj ustvarili in to ponudili v pravem trenutku.

Spremenimo rutino!

Ali ste kdaj zapadli v odvisnost od časa, ko je na sporedu telenovela? Ne preklopite kanala, četudi se vam gledano ne zdi več zanimivo. Takšni postanemo v življenju. Programira nas domačnost našega vsakdanjega življenja, ki je komodna, četudi ne vedno z lepimi trenutki. Naša vzgoja ali družbeni status, rasa, spol in vera, vse to so omejitve, če ne ustvarimo prave distance. Disciplina, ki nam jo pomaga razviti redno izvajanje AEQ metode®, nas premakne iz ustaljenega ritma, ki nam zavira ustvarjalnost. Učitelj AEQ metode® vam bo pomagal presoditi, kako globoko rutinsko je vaše življenje in na katerih mestih bi radi iz te rutine izstopili.

 

Proč s škodljivo rutino s pomočjo

Preberite še:

Hkrati z rastjo samozavedanja se viša tudi samonadzor – izboljšamo nadzor nad svojim življenjem in stvarnejše presojamo realnost. Lastni jaz oklestimo nerealnih predstav, ki jih ta ima o sebi in okolju. Tako lahko pogledamo na svet z novimi.