Tomaž Hadalin

Živim v prepričanju, da najlepši del življenja šele prihaja. Sem radoveden in zgovoren dostikrat celo preveč. Dosedanji način življenja me je začel izčrpavati iz dneva v dan. Vedno večje nezadovoljstvo je postalo zame obremenjujoče. Začel sem se zavedati, da so potrebne korenite spremembe v odnosu do sebe in vseh okoli mene. Kljub močnemu zavedanju tega, nisem imel dovolj poguma in zaupanja vase da bi to spremenil, pa tudi kako naj to naredim je bil velik vprašaj. Na pobudo sina, sem se leta 2019 odločil za sodelovanje z Alešem. Sprva sva komunicirala občasno, ko se je nabralo sva se pogovorila. Po približno dveh letih sodelovanja sem se na njegov predlog udeležil 30 dnevnega tečaja dihanja in tako se je začelo sodelovanje in zaupanje nadgrajevati. Zaradi boljšega počutja in občutka nerazgledanosti sem dobil motiv ter nadaljeval in opravil še dva 60 dnevna tečaja dihanja po AEQ metodi…vse v roku dobrega leta in preko zoom-a. Ko je minilo nekaj časa od zadnjega tečaja sem ugotovil, da mi učenje ponuja drugačne bolj sprejemljive in logične razlage mojih dejanj v preteklosti in sedanjosti. Stvari sem si začel razlagati drugače kot sem bil vajen in naučen. Začel sem biti pozoren na čas,ki sem ga namenil samo zase. Učenje v zvezi z AEQ metodo in Alešom je postalo zanimivo. Občutki in spoznanja so prijetni in neprijetni. Bistvo zgodbe je, da so zaznane povečane spremembe pri razumevanju in zavedanju, pri dejanjih od mene do okolice in dejanjih iz okolice do mene. Počasi sem začel prepoznavati svoje neprimerne reakcije, jih poskušal omejiti, jim določati vzroke in dodeljevati imena.

Začel sem razumeti zakaj so se ljudje okoli mene tako odzivali, predvsem pa zakaj sem se jaz tako odzival na njih in na njihove reakcije. Prišel sem do točke, ko sem od učitelja Aleša dobil prvo klofuto glede mojega stalnega povdarjanja in izpostavljanja samega sebe kot vedno pomembnega. Ocena učitelja glede moje trenutne čustvene zrelosti za to dejanje, da bom razumel to klofuto kot dobronamerno, je bila pravilna, raje celo odlična. Pred 1 letom in več bi to dejanje smatral kot napad na mene in bi se postavil zase z agresivnim dvignjenim tonom in bil najbrž celo užaljen. Danes pa se zavedam, da je vse to resnica, ki jo sprejemam, kolikor mi to trenutna čustvena zrelost omogoča.

Preteklosti ne moremo spremeniti, lahko pa jo vsaj razumemo in s tem pridobljenim znanjem ne ponavljamo napak iz nje in s tem gradimo boljši danes in lepši jutri zase in za naše zanamce s tem mislim predvsem na svoje otroke, ki so tudi eden izmed mojih glavnih motivov za nadaljevanje začrtane poti.

Tomaž Hadalin

Preberite še:

Robova cesta 6, Vrhnika, SlovenijaGSM: +386 31 610 757Mail: [email protected]