Mojca Centrih

Sem Mojca Centrih, stara sem 25let. Sem partnerka in mati enoletniku.

Prihajam iz družine, kjer je bilo na zunaj vse v redu, znotraj pa so bili odnosi povsem prazni. Počutila sem se povsem ne pomembno, ne videno, ne slišano in ne razumljeno. Da bi dokazala svojo pomembnost sem začela trenirat atletiko in trmasto uničevala svoje telo.

Čustvena zavrtost, ki sem jo prevzela od staršev in starih staršev, saj so imeli sami težko otroštvo in ker sem odraščala v obdobju, ki je povsem drugačno od obdobja njihove mladosti, me je pripeljala v hudo depresijo, ohromelost telesa in uma ter kronična stanja in to že pri šestnajstih letih.

Vpliv krščanske vzgoje, da je trpljenje potrebno, da moram biti tiha in pridna je začrtalo moje misli in dejanja tako, da sem resnično ves čas trpela, izbirala napačne poti in nazadnje obtičala v začaranem krogu kroničnih stanj in zamegljenega uma, od koder nisem znala naprej.

Ker mi zdravstveni sistem ni nudil učinkovite pomoči, sem iskala druge rešitve. Po priporočilu prijatelja sem odšla k Alešu in se pri 18. letih spoznala z AEQ metodo.

Sledila je velika prelomnica, ko sem z AEQ vajami dosegla umirjen um in sprostila telo. Začela sem se zavedat telesa postopoma pa tudi potlačenih čustev, ki niso bila prijetna, a so me peljala k svobodnejšemu življenju. K spoznanju, da ni potrebno trpeti, da je življenje lahko lepo, prijetno, varno in zabavno. K videnju novih, boljših možnosti in poti.

Z AEQ metodo sem napredovala na vseh področjih, samo zato, ker sem začutila sebe, zato ker sem svoje misli povezala s svojim telesom.

Iz iskanja rešitve zunaj sebe in skeptičnega odnosa do vsega, sem se z vajami učila gledati navznot in mehčati svoj mišični oklep. Naučila sem se zaupati sebi, svojim občutkom.

Spoznanje, da podzavestna plat človeka, kjer so shranjena bremena potlačenih čustev direktno vpliva na fiziologijo telesa, me je povsem odvrnila od študija fizioterapije, ki je pri kroničnih stanjih zgolj tolažba. Ker sem se v svoji športni karieri srečevala s kroničnimi bolečinami v stopalu, kolku in križu vem, da je potrebno odpraviti vzrok, pogledati globje in vzpostaviti stik z odtujenim delom telesa, ki z bolečino kliče k prebujenju.

Kot da prej nisem živela, kot da je bil svet zame prej črno-bel, kot da prej nisem imela telesa, ampak zgolj um s katerim sem togo razmišljala, sem spoznala kakšne ter kako prijetne občutke mi ponuja in kaj vse mi sporoča, če mu prisluhnem. Naučila sem se izraziti tisto kar čutim, izraziti svoje želje in potrebe pa tudi pokazati zobe in izraziti jezo, ko je to primerno in potrebno. Postala sem jaz, Mojca, avtentična, dinamična, to kar v resnici sem. Začela sem uživat v sebi. Z učenjem in razunevanjem AEQ metode sem življenje obarvala v pisane odtenke.

Poznati sebe, svoja čustva, potrebe, želje in prav tako svoje temnejše dele omogoča, da prav vse to prepoznamo tudi pri partnerju, prijatelju, svojem otroku, ker je to edini način, da bomo sposobni ustrezno urejati, vzgajati, komunicirati, reagirati in nasploh delovati ter si tako ustvariti mirno in prijetno okolje, kjer bomo lahko rastli in se razvijali.

Strankam nudim
– individualno učenje AEQ vaj (v živo/ZOOM)
– 3 in 4-urne delavnice
– več tedenske programe za stranke s kroničnimi bolečinami (ZOOM)
– večtedenske programe za nosečnice (ZOOM)

Kontaktirate me lahko na FB: https://m.facebook.com/profile.php?id=100013071366293

Ali preko maila: [email protected]

Mojca Centrih

Učiteljica AEQ 1. stopnje; pridobitev naziva: 21. 2. 2021

Učiteljica AEQ 2. stopnje; pridobitev naziva: 7. 11. 2022

Učiteljica AEQ dihanja 1. stopnje; pridobitev naziva: 16. 12. 2022

Preberite še:

Straža na Gori 34, Dramlje, SloveniaMobi: +386 51 643 495Mail: [email protected]