Lana Bauman

Sem Lana Bauman, ućiteljica AEQ metode 1. stopnje. Kroničnim bolečinam v hrbtu in drugim kroničnim težavam sem bila podvržena dobrih 10 let. (Stara sem 26 let).  Te težave so negativno vplivale na različna področja mojega življenja in zavedam se kako je, ko se znajdeš v situaciji iz katere nikakor ne zlezeš. Se vrtiš v krogu – od izboljšanja, nazaj v poslabšanja, od ignoriranja bolečin do posvečanja veliko pozornosti in denarja terapijam, ki naj bi pomagale. In v določeni meri tudi pomagajo. Ampak čez nekaj časa se ponovno znajdeš z občutkom nelagodja, z bolečino, ki je bodisi na enakem mestu, bodisi se je preselila na drug del telesa.

Vendar je tam. In drugače tudi ne more biti, saj se po 1. zakonu termodinamike energija, ki se vzpostavi ohranja, dokler je ne transformiramo. In če se ne posvečamo pravemu razlogu, ki je običajno vkopan globoko v podzavest, te neželjene energije ne moremo učinkovito transformirati in je preusmeriti v pozitivno spremembo. Tako se lahko leta in leta, morda celo življenje soočamo s takšnimi in drugačnimi težavami.

Pred dvema letoma sem začela izvajati AEQ vaje, ki omogočajo dostop do globokih občutkov iz telesa. Ki omogočajo, da po mnogih zamrznjenih letih, telo ponovno začnemo odtajati, z njim pa občutke, ki nam jasno in glasno sporočajo kdaj delamo česa PREveč ali PREmalo in si škodimo. Ko se ponovno naučimo prisluhniti tem občutkom, smo v ravnovesju, delamo v prid telesu, z njim se ne borimo, ga ne izčrpavamo. In ko smo v ravnovesju je naše počutje bistveno boljše, imamo več energije, manj bolečin, večjo svobodo gibanja, ponovno se spomnimo kako je ŽIVETI, namesto PREŽIVETI. In ravno to je cilj AEQ metode. Da nas spomni in ponovno nauči poslušati naše inteligentno telo, s pomočjo katerega bomo v življenju zares uživali.

Tudi sama sem se z izvajanjem vaj postopoma rešila temnega primeža nenehnih bolečin. Seveda še nisem dosegla stopnje, kjer senzo-motorične amnezije, ki prekinja tok informacij iz telesa v zavest ne bi imela, pa vendar veliko bolj razumem signale iz telesa, bolečin je manj. Ko pa so, ali ko se pojavi drugo nelagodje, vem kako ravnati, vem česa je bilo PREveč ali PREmalo. Zaradi razumevanja AEQ metode se bolje izogibam vzorcem podzavesti, ki nas včasih močno zavajajo in vabijo v ponavljajoče se kroge samodestrukcije. Sem veliko bolj umirjena, zadovoljna in predvsem stabilna v nestabilnem svetu.

AEQ vaje izvajam tako v živo, kot tudi preko Zooma. Izvajam individualne delavnice, občasno prirejam skupinske delavnice. V drugi polovici leta 2022 bom začela z vodenimi programi.

Lokacija individualnih delavnic v živo: Lenardonova ulica 40a, 2000 Maribor

Delovni čas za stranke: tor-pet, 11.00 – 17.00.

 

Lana Bauman, učiteljica AEQ 1. stopnje; pridobitev naziva: 7. 12. 2021

Preberite še:

Lenardonova ulica 40a, Maribor, SloveniaMobi: +386 41 784 205Mail: [email protected]