Sabina Musar

Morda se najdete v moji zgodbi! V zgodbi, kako človeka življenje spravi na kolena in kako po dolgem iskanju tudi najde rešitve!

Moje ime je Sabina Musar in sem učenka AEQ® metode 3.stopnje (3/5) in učiteljica AEQ® dihanja 1.stopnje. AEQ® metodo se lahko učite individualno v mojem studiu Svet terapij/ SM center v Mariboru, na programu v živo v Mariboru ali na programih preko spleta.

AEQ® metodo sem spoznala, ko sem že dolga leta »delala na sebi« a kljub temu je bilo moje življenje kaotično. Vedno znova sem se znašla v ponavljanju vzorcev iz preteklosti. Nikakor se nisem počutila dobro. Kar naprej sem nekaj iskala, sem se iskala. Zatekala sem se v meditacijo, jogo, duhovnost. Obiskovala sem različne terapevtske šole, bila pri znanih gurujih po svetu. Pa mi nič ni dalo pravih odgovorov. Nič ni zmanjšalo čustvenih bolečin, ki so me preganjale, ne fizičnih bolečin, ker sem zaradi hernije skoraj pristala na operaciji. Iz dneva v dan sem se spraševala kaj delam narobe?

Dokler mi Marjan Ogorevc ni predlagal, da obiščem Aleša Ernsta, ki je oče AEQ® metode.

Že na učenju 1.stopnje sem izkusila, kako se sesuvajo vse iluzije o meni. Dotaknila sem se edine prave realnosti: realnosti telesa. Spoznavala sem mehanizme delovanja telesa. Svoje telo sem začela osvobajati iz grozovitega krča. Prvič sem si dovolila občutiti svoje telo, odganjati odtujenosti, v katere sem bila ujeta. Ob preučevanju AEQ® mode mi je postajalo vedno bolj jasneje, kako je preteklost ujeta v mojem telesu. Če ne čutiš svojega telesa in če ne veš kako deluje, ga ne moreš spoštovati. Ne moreš upoštevati njegovih omejitev. Telo sem dojemala kot nekaj tujega, kar niti ni bilo moje. Ni bilo enostavno se soočiti z dejstvom, da sem sama sebi največji rabelj in da me nihče ne more zlorabljati bolj, kot zlorabljam samo sebe.

Če ste prepričani, da ste že predelali ogromno stvari v zvezi s svojo preteklostjo, se vprašajte, ali ste ta proces izvedli samo iz svoje zavesti; zavestno ste ga predelali, temeljito razmislili o tem in sprejeli določene sklepe, odločitve? Potem bi morali biti dobro, imeti urejene odnose in se počutiti odlično v svoji koži. Pa je temu res tako? Dokler nečesa ne uredite na telesnem nivoju niste rešili problema. Ker ne čutite telesa, ne dobivate občutkov iz telesa, samo mislite, da ste problem rešili. Sama sem se izmojstrila v takem delovanju.

AEQ® metoda ne pozna bližnjic. To ni instant rešitev in ne daje čudežnih tablet, po katerih bomo bolje.

Ob spoznavanju kako fizikalni zakoni delujejo na naše telo in kako zakon časa in zakon o ravnovesju ne prizanašajo nikomur, pa če se tega zavedamo ali ne, je bila zame edina pot, da postanem učenka AEQ® metode. Ta pot je vse prej kot lahka. Zavedanje. Zavestno delovanje. Nadzorovanje in občutenje mišic, gibov, našega  delovanja in vedenja je edini način kako prit v stik s telesom, kjer je ujeta vsa naša preteklost, kjer so shranjene vse naše izkušnje, pa če se tega zavedamo ali ne. Boljše za nas, da se vedno bolj zavedamo tega, ker poznavanje preteklosti nam pomaga realno delovati v sedanjosti in sprejemati boljše odločitve v sedanjosti, za doseganje želenih rezultatov v prihodnosti. Temelj našega delovanja po AEQ® metodi je urejevanje odnosov z okolico. Pri tem moramo soočiti sebe in ljudi okrog nas z nezavednimi škodljivimi vedenjskimi vzorci, kar ni tako enostavno. Za to potrebujemo vedno večjo čustveno zrelost. Ko sem dodala znanje AEQ® dihanja na mojo podlago znanja AEQ® metode, sem dobila še širši in bolj globok vpogled svojega nezavednega telesnega delovanja.

Tudi vas preganjajo vaše izkušnje, vaša preteklost? Bi se radi znebili kroničnih bolečin, pomanjkanja energije, bi radi uredili odnose, odšli iz odnosa, se počutili boljše. Posledic preteklega delovanja ne moremo urediti kar čez noč. Vem pa, da po zakonih AEQ® metode lahko spreminjamo sebe v želeno smer. Sama imam ogromno izkušenj z nezavednim delovanjem, z ekstremno neurejenimi odnosi, z raznimi odvisnostmi, ki so posledica nezavednega delovanja in prikrivanja realnega stanja. Ker imam sama ob sebi učitelja, vem kako je pomembno je, da vas na tej poti vodi nekdo, ki je to pot že sam prehodil. Lahko se mi pridružite na skupnih vadbah v živo ali preko spleta. Za bolj intenzivno delovanje pa v individualnih srečanjih dodam AEQ® aktivno terapijo, kjer še hitreje ozavestite dele telesa, ki so odtujeni.

Preberite še:

Koroška cesta 53, Maribor, SloveniaGSM: 051 382 696Mail: Mail: [email protected]