Niko Akrap

Sem Niko Akrap, učitelj AEQ metode 1. stopnje in osebni trener.

Že celo življenje sem športnik, odbojka na mivki pa je moja

najljubša panoga. Po končani karieri odbojkarja, sem začel svojo drugo kariero

osebnega trenerstva in terapevtske vadbe. Ljudi sem želel rešiti bolečin v hrbtu, pomagati do bolj zdravega načina življenja in osebne sreče.

Z ustvarjanjem družine, razvijanjem lastnega posla in športa sem ugotovil, da so me zadolžitve, odgovornost in nedisciplina pogosto premagale. Vedno je bilo premalo časa za vse, ali sem zapostavljal družino ali razvoj podjetja, pogosto pa tudi lastne treninge in osebni razvoj ter učenje. Nisem imel več energije, počutil sem se slabo, nezadovoljno in pogosto depresivno. Ironično je, da me je pogosto bolel tudi križ.

AEQ metoda® mi je omogočila, da zdaj razumem čas, zadolžitve in življenjsko pot drugače. Razumem, da me čaka še veliko učenja, dela na sebi, vaje in vztrajnosti.

Kljub temu pa me razumevanje znanj, ki jih ponuja AEQ metoda®, pomirja. Razumem, kam grem in zakaj to počnem. Imam orodje za spremembo na bolje. Zdaj bolj razumem sebe, svoje dobre lastnosti in pomanjkljivosti. Razumem, da za uspeh ni treba zgolj garati, ampak si dati čas za počitek, razmislek, predvsem pa je treba znati poslušati svoje telo.

S svojim znanjem s področja funkcionalnega gibanja, kineziologije, športa, zdravega prehranjevanja in učinkovitega dihanja povezujem učenje AEQ metode® ter svet osebnega trenerstva. Vedno je potrebno ravnovesje med vadbo in regeneracijo. Zagovarjam način, da je treba uskladiti delo, obveznosti, družino, prosti čas, način prehranjevanja in trening na tak način, da to vodi v trajno spremembo na bolje. Ne, da nas preveč obveznosti, odgovornosti, dela ter treninga pahne v še več skrbi, živčnost ter slabe odnose. Z lastno izkušnjo, spreminjanjem in delom na sebi vas lahko učim ter vam pomagam do boljšega razumevanja sebe in postopne celostne spremembe.

 

Učim preko Zooma (spletni programi in delavnice) ter v živo v

svojih prostorih na Štajerskem v  Slovenski Bistrici

Delovni čas: Od ponedeljka do petka, od 8.30 do 12.00 dopoldne ter od 16.00 do 20.00 popoldne.

Preberite še:

Špindlerjeva ulica 9, Slovenska Bistrica, SloveniaMobi: +386 41 464 245,Mail: [email protected]